Even voorstellen
Onze Locatiemanager Mirjam Nijs
202102 emmaosseweijer












- Locatiespecialist is Lara Popovic
- Onze Pedagogisch Begeleider is Debby van den Bosch

Contactgegevens
VKV Peperklip 
Celsiusstraat 2 komkids-nieuws-foto-
3112 VA Schiedam 
Tel: 06-16643177
E-mail: depeperklip@komkids.nl 

BSO KlipKids 
Prof. Kam. Onneslaan 82 
3112 VJ Schiedam 
Tel: 06-16643177 
Email: depeperklip@komkids.nl


Registratienummers

  • VKV PeperKlip: 170434436 
  • BSO KlipKids: 145268044

Over Klein IKC Peperklip
De locatie is een afspiegeling van de wijk in Schiedam-Oost waar diverse culturen bij elkaar komen. Een unieke mogelijkheid om elkaars cultuur te begrijpen en te respecteren en biedt dus ook de mogelijkheid om van en met elkaar veel te leren. Het klein IKC Peperklip werkt nauw samen met de basisschool De Peperklip en biedt verschillende opvangsoorten aan.
 
Bij IKC Peperklip bieden we: 

  • Verkorte Kinderopvang met VVE 
  • Buitenschoolse opvang voor kinderen van obs De Peperklip 
  • Vakantieopvang 

Verkorte kinderopvang VKV met VVE 
2021 ingang perperklip IMG 1282 siteNaast het schoolgebouw De Peperklip is VKV Peperklip gevestigd, in de volksmond ook wel de peuterspeelzaal genoemd.

Met 2 groepen; VKV Olifantjes en VKV Muisjes zijn alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar van harte welkom om bij ons te komen spelen, vriendjes te maken en om te genieten van gevarieerde leerzame activiteiten binnen de VKV.

Spelenderwijs ontdekken de kinderen hun omgeving, zowel op als buiten de groep. Inschrijving voor 5 dagdelen is alleen mogelijk indien hiervoor door het consultatiebureau (CJG) een indicatiebrief is afgegeven. Bij de VKV Peperklip worden maximaal 16 kinderen per groep opgevangen. 

   vkvpeperklip5.jpg   vkvpeperklip7.jpg

Groep de Olifantjes
20210317 olifantjes peperklip

 

 

 

 






Groep de Muisjes
20210317 muisjes peperklip














Het is een knusse locatie waar we in een uitdagende omgeving de wensen en ontwikkeling volgen van onze unieke peuters. We werken thematisch volgen de methodiek Startblokken van Basisontwikkeling. De groepsruimte is uitdagend, uitnodigend en overzichtelijk ingericht. Spelhoeken zijn herkenbaar, goed ingedeeld en er is genoeg plek voor het spel. Er is veel te zien en te doen voor de kinderen. Hierdoor ontstaan extra kansen voor een fantasiespel of voor een uitbreiding van een verhaal of activiteit. Tijdens het spel kunnen de kinderen met attributen, voorwerpen en materialen spelen die ze zelf hebben opgezocht, bedacht of gemaakt. 

202104 vkv speelhoek

    
Onze manier van werken sluit aan bij de basisschool De Peperklip. Wij hebben regelmatig overleg met de leerkrachten van groep 1 /2 en bespreken met elkaar verschillende mogelijkheden en kansen tot een succesvolle samenwerking. Op deze manier wordt de doorgaande lijn goed in de gaten gehouden en is de stap van VKV naar basisschool net wat minder groot, maar wel warm. We plannen verschillende gezamenlijke activiteiten zoals voorleesproject, Pietendans, Kerstdiner, Sportdag, Koningspelen en nog veel andere activiteiten. Ook spelen de VKV-kinderen regelmatig samen op het schoolplein met de kleuters van school.

De openingstijden van de VKV zijn van maandag t/m vrijdag:
Van 8.30 uur tot 11.45 uur.

Samenspel Op Maat (SOM)
Op de locatie VKV Peperklip bieden we ook Samenspel Op Maat (SOM) aan voor kinderen. Tijdens deze sessies gaan kinderen onder begeleiding van een Pedagogisch Professional samen met één van hun ouders/verzorgers met diverse spelvormen aan de slag om zich verder te ontwikkelen en te experimenteren. Aangezien de corona periode het momenteel niet toelaat om ouders bij de groep te betrekken, maar we wel graag het samenspel aanbieden gaan we daarom nu op zoek naar een geschikt en leuk alternatief. Lees hier meer over op de SOM-pagina.  

Buitenschoolse Opvang
BSO KlipKids biedt opvang aan de basisschoolkinderen van voornamelijk OBS De Peperklip. Het is een leuke en bruisende locatie waar kinderen ook na schooltijd op avontuur kunnen gaan. Door de verschillende uitdagende ruimtes kunnen kinderen allerlei activiteiten doen en is er voor ieder wat wils. Een atelier waar de mooiste creaties ontstaan, een echte ontdekhoek of de heerlijke buitenplaats. De oudere kinderen 8+ hebben een lekkere eigen ruimte waar ze kunnen genieten en chillen.

klipkids.jpg

Buitenlucht is gezond en vinden we bij KomKids echt belangrijk. Daarom zal, als het weer het toelaat, elke dag een frisse neus gehaald worden. Een echte aanwinst is het sportveld Krajicek dat vlakbij de locatie ligt. Hier worden regelmatig activiteiten georganiseerd door de Betrokken Spartaan in samenwerking met Gemeente Schiedam. En zoals u begrijpt, sluit KlipKids hier altijd graag bij aan.  

t-schieveldje_1.jpg

Tijdens de vakanties bieden we ook opvang aan en wordt de locatie samengevoegd bij Kindcentrum Kekt of bij SummerKids tijdens de zomervakantie. 
Net als bij de VKV vinden ook in de BSO regelmatig gesprekken plaats tussen de docenten en Pedagogisch Professionals. Naast de BSO bieden we ook Voorschoolse Opvang (VSO).  

De openingstijden van de BSO zijn van maandag t/m vrijdag:
ma, di, do en vr: van 14.30 uur tot 18.00 uur en verlengde opvang tot 19.00 uur. 
wo: van 12.15 uur tot 18.00 uur en verlengde opvang tot 19.00 uur.

De openingstijden van de VSO zijn van maandag t/m vrijdag:
van 7.30 uur tot 8.30 uur en verlengde opvang vanaf 7.00 uur.

Praktische Informatie

    • Klik hier voor het pedagogisch beleid van KomKids.
    • Voor het centrum gebonden pedagogisch beleid IKC Peperklip, klik hier.

In bovenstaand centrum gebonden beleidsplan staan ook de openingstijden vermeld.

Peperklip is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang, klik hier. Hier kunt u ook de Inspectierapporten van de GGD nalezen.
KlipKids is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang, klik hier. Hier kunt u ook de Inspectierapporten van de GGD nalezen. 

Sociale kaart 
De sociale kaart is de wegwijzer naar kindercentra, scholen, lichamelijke gezondheid, vrije tijd, sportverenigingen en opvoeden in de wijk. Klik hier voor de sociale kaart van Schiedam-Oost.

2018 InloggenmijnKomKids