agenda3

agenda2

 

Vanwege te weinig aanmeldingen is besloten om de workshop Mediawijsheid te annuleren!

Centrum Jeugd en Gezin, Bibliotheek Schiedam, Minsters en KomKids Kinderopvang slaan, samen met partners, de handen ineen en organiseren maandelijks een workshopavond in de reeks: “Positief Opvoeden”.
Ouders, professionals en andere belangstellenden zijn van harte welkom om deze bijeenkomst kosteloos bij te wonen! Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: advieswinkel@komkids.nl 

Tijdens de week van de mediawijsheid is er binnen de Workshopreeks een workshop voor ouders en opvoeders met als thema: Mediawijsheid. 

Als volwassenen hebben we een rol om onze kinderen en jongeren mediawijs te maken, zodat zij op een verantwoorde en veilige manier internet, (sociale) media en verschillende apparaten kunnen gebruiken, zich bewust zijn van risico's en weten hoe ze daarmee om kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan risico's op het gebied van privacy, aan de gevaren van seks, flirten en verliefdheid op internet en aan gewelddadige beelden waarmee kinderen soms worden geconfronteerd.
Media kunnen grote invloed hebben (is flink bewezen ook de laatste jaren) en het medialandschap is continu in beweging. Het is belangrijk dat de kinderen en hun ouders hier kritisch mee leren omgaan en zichzelf vragen stellen als: wie is de afzender, hoe betrouwbaar is informatie en wat betekent het voor mij?

Ook leeft bij opvoeders vaak de vraag waar grenzen gesteld kunnen worden en wat "normaal" is in het internet gebruik. Hoe lang kunnen kinderen achter het tablet, vanaf welke leeftijd koop ik een telefoon voor mijn kind, is het gek dat ik mijn kind achter een game zet omdat ik moet koken, wat als mijn kind niet wil stoppen met de smartphone? ... zijn allemaal vragen die leven bij ouders. 
 
De bijeenkomst is voor ouders met kinderen van 6 tot 12 jaar. Leren van en met elkaar, en het delen van ervaringen staat deze avond zeker centraal. 

Waar & wanneer
Datum: dinsdag 21 november 2017
Tijdstip: 19.30 - 21.00 uur
Locatie: Locatie: Bibliotheek de Korenbeurs
Lange Haven 145 Schiedam-Centrum
Toegang: Gratis, aanmelding gewenst advieswinkel@komkids.nl


20171121 Workshop Mediawijsheid 724x1024