Ouders/verzorgers die niet in aanmerking komen voor Kinderopvangtoeslag, bijvoorbeeld omdat ze (beide) niet werken/studeren, ontvangen vanuit KomKids een factuur met een ouderbijdrage die gebaseerd is op het gezinsinkomen.
Wij hebben voor een brief opgesteld met wat er voor u verandert en wat u moet doen.

U hoeft dus alleen de brief te lezen die voor u van toepassing is:
brief: situatie niet werkende - niet studerende ouder/verzorger en geen indicatie (vanaf 1 januari 2019)
brief: situatie niet werkende - niet studerende ouder/verzorger met indicatie (vanaf 1 januari 2019)

In het kort
Om het gezinsinkomen vast te stellen, vraagt u nu voor beide ouders/verzorgers een Inkomensverklaring (voorheen IB60-formulier) 2017 aan bij de Belastingdienst, dit is gratis.
Het is mogelijk om de inkomstensverklaring te downloaden in Mijn Belastingdienst. Hoe u dit precies doet, leest u op www.belastingdienst.nl. U kunt in de zoekbalk rechtsboven op de pagina de term 'inkomensverklaring' intypen.
Aanvragen kan ook telefonisch tel. 0800-0543, na aanvraag ontvangen ouders/verzorgers de verklaring binnen 5 werkdagen op het huisadres. Beide ouders/verzorgers (bij eenoudergezin één ouder/verzorger) dienen de Inkomensverklaring op te vragen, ieder met hun eigen BSN.

Ook vult u een formulier ‘Eigen verklaring Kinderopvangtoeslag’ waarin u bevestigt (beiden) geen recht op Kinderopvangtoeslag te hebben. 
U levert beide formulieren zo spoedig mogelijk in bij de Informatiewinkel van KomKids.

Terug

2018 InloggenmijnKomKids