Voor het aanvragen van Kinderopvangtoeslag moet u inloggen op de website van de Belastingdienst: www.toeslagen.nl  
Wat heeft u nodig:

- Een DigiD
Heb u nog geen DigiD? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan op de website van DigiD. Dit duurt gemiddeld 5 werkdagen.

- Inkomensgegevens van uzelf en u eventuele toeslagpartner.
Heb u aangifte inkomstenbelasting gedaan over 2015? Dan kun u de inkomensgegevens hiervan gebruiken.

- Gegevens van de locatie
Onder andere naam, adres en LRKP-nummer van de locatie, maar ook het aantal uur VKV per maand en de prijs per uur. Op de overeenkomst van KomKids staan al deze gegevens overzichtelijk bij elkaar.

Let op bij gebruik van verschillende opvangvormen:
Maakt uw kind gebruik van verschillende vormen van opvang, bijvoorbeeld VKV, kinderdagverblijf en/of gastouderopvang, of buitenschoolse opvang (BSO) dan moeten de uren van de verschillende vormen opvang van dit kind bij elkaar worden opgeteld.

Let op bij doelgroepindicatie:
Wanneer uw kind in aanmerking komt voor een CJG-plaats, dan dient u alleen Kinderopvangtoeslag aan te vragen voor de uren die u moet betalen. De overige uren worden betaald door de gemeente Schiedam.
Dit vindt u ook in de overeenkomst die u van ons zal krijgen terug.

Hulp nodig?
Indien wij u hierbij van dienst kunnen zijn, horen wij dat graag. KomKids is bij de Belastingdienst aangemeld als toeslagendienstverlener. Dit houdt in dat onze medewerkers van de debiteurenadministratie u nog beter kunnen ondersteunen bij het aanvragen/wijzigen van de Kinderopvangtoeslag. Als u van deze gratis service gebruik wilt maken, kunt u telefonisch contact opnemen via telefoonnummers 010 - 4493205, 010 - 4493219 of het algemene KomKids nummer 010 – 4493200.
In verband met de harmonisatie houden wij op de locaties in de maand december speciaal voor dit doel spreekuren. Vanaf de laatste week van november zullen hiervoor op de locaties intekenlijsten voorhanden zijn.

Terug

2018 InloggenmijnKomKids