Door Melissa Holleman - Pedagoog KomKids

20201230 PrinsesArabellasschattigegrappigegroteengedierenboekIn dit boek vertellen prinses Arabella (een donker meisje met een sterke wil), prinses Ling, prinses Sofie en prins Mimoen elkaar allerlei weetjes over de dieren die zij kennen. Zo houdt prinses Ling van de meest schattige dieren, is prinses Sofie dol op grappige dieren, houdt prinses Arabella van hele grote dieren en is prins Mimoen niet bang voor de meest enge dieren.  

Dit prentenboek zal vooral de kinderen aanspreken die erg van dieren houden, want het boek staat er vol mee. Het boek is minder verhalend en meer een opsomming van weetjes over dieren. Zo leent het boek zich er ook prima voor om gedeeltes uit voor te lezen en te bekijken en is het geschikt voor wat meer uiteenlopende (voor-)leesfasen.  

Middels de Arabella boeken, waarvan er in diverse landen al meerdere zijn uitgekomen, wil de schrijfster etnische diversiteit aanbrengen in de wereld van de prentenboeken. Volgens Freeman, welke zelf half Amerikaans en half Nederlands is, zijn er te weinig kinderboeken uitgebracht waar diversiteit duidelijk in naar voren komt. Zij vindt het belangrijk dat alle kinderen zich kunnen herkennen in de karakters in haar boeken.  
 

‘Ik zie dit als een geweldige, dubbele kans. Niet alleen een prentenboek mogen maken waarin ieder kind zich kan herkennen, maar ook kunnen inspireren als donkere prentenboekenmaker.’  
- Mylo Freeman 

Auteur: Mylo Freeman 
Illustraties: Mylo Freeman 
Meer informatie: www.mylofreeman.com 

2018 InloggenmijnKomKids