Werken bij KomKids, door de ogen van: Marloes, ooit BBL’er en nu Pedagogisch Professional 202202 foto marloes IMG 3997 1

Hoe is het om te werken bij KomKids? Dit kan maar één iemand het beste vertellen, namelijk dé KomKids-medewerker zelf. In dit blog kijk je door de ogen van Marloes (35 jaar) naar het BBL-traject dat zij bij KomKids heeft gevolgd en hoe ze daarna aan de slag ging als Pedagogisch Professional.  

Vertel eens, sinds wanneer werk je bij KomKids?  
Mijn avontuur begon precies 2 jaar geleden: op 1 februari 2020. 

Hoe kwam je bij KomKids terecht als stageplek / opleidingsplek?  
Dat is wel een grappig verhaal. Ik wilde altijd al heel graag in de kinderopvang werken maar had inmiddels al een gezin en eigen huis, dus fulltime naar school was geen optie. Ik werkte in een winkel en kwam daar een oud-klasgenoot tegen. Haar vertelde ik dat ik zo graag in de kinderopvang zou willen werken en daardoor opzoek was naar een leer-werkplek. Waarop zij mij vroeg ‘Waarom probeer je het niet bij KomKids?’ En de rest spreekt voor zich😉. 

In het kort: wat hield jouw BBL-traject in?  
Mijn BBL-traject hield in dat ik 3 dagen per week ging werken in de kinderopvang en 1 dag per week naar school ging. Ik begon op de hele dagopvang bij een verticale groep en na een half jaar ging ik naar de VKV en BSO. Zo leer je alle soorten opvang van Komkids kennen en kan je samen met je Praktijkbegeleider echt goed uitzoeken wat het beste bij je past. Stiekem is dit ook erg leuk, want je komt zo op meerdere locaties en leert hierdoor ook zoveel van je collega's.  

Hoe heb jij werken als BBL’er ervaren?  
Heel fijn! Zeker het eerste half jaar heb ik veel mogen leren van mijn Praktijkbegeleider. Dingen die goed gingen werden benoemd en ook als het minder goed ging werd hier ook over gesproken. Dit is niet altijd even leuk, maar je leert daar wel het meeste van. 

Waren er dingen die je lastig of pittig vond tijdens jouw opleiding?  
Uiteraard, je kan niet denken dit doe ik wel even. De combinatie van 3 dagen werken, 1 dag school en de bijkomende schoolopdrachten vraagt wel om de nodige discipline. Na een lange werkdag ben je soms erg moe en dan moet je ook nog aan je school. Maar als je alles goed plant en je dit echt graag wilt is het goed te doen. 

En je bent blijven werken bij KomKids, hoe kwam dat zo?  
KomKids gaf mij de kans om te worden wat ik graag wilde worden, daar ben ik ze erg dankbaar voor. Omdat KomKids ook daarnaast diverse cursussen en doorgroeimogelijkheden aanbiedt, wat ik ook heel belangrijk vind, is het voor mij een ontzettend aantrekkelijke werkplek. Denk hierbij aan BHV, EHBO, Babytraining, VVE Startblokken en noem zo maar op. En ja, natuurlijk heb ik de allerleukste collega’s waardoor je gewoon wilt blijven! 

En wat doe je als je niet bij KomKids te vinden bent?  
In mijn vrijetijd doe ik graag leuke dingen met mijn gezin. Naar de bioscoop of een hapje eten (voornamelijk Sushi) met vriendinnen, daar ben ik ook altijd voor in.  

Heb je bijzondere dingen meegemaakt in jouw opleidingstijd?  
Ik vond uiteraard de Coronaperiode bijzonder en gek genoeg zitten we daar helaas nog steeds in. Ik heb eigenlijk maar 1,5 maand het ‘oude normaal’ meegemaakt waarbij ouders hun kinderen op de groep kwamen brengen en halen. Ik vind wel dat we met elkaar steeds creatiever zijn geworden en dat iedereen zijn idee telt. Dat maakt dat we dit echt samen hebben kunnen aanpakken.  

Wat is de raarste vraag die iemand ooit over je baan stelde?  
Een echte rare vraag heb ik geloof ik nog niet gehad. Ja, dat jij deze vraag aan me stelt misschien wel... 

Wat zorgt ervoor dat je elke dag weer met plezier op de groep staat?  
Zonder twijfel de kinderen! Geen dag is hetzelfde en kinderen zijn zo eerlijk en maken zulke leuke opmerkingen. Het is mooi om te zien hoe kinderen groeien van een baby tot een peuter en daarna. Hoe mooi is het dat wij met ons beroep daar een steentje aan bijdragen?  

Wie raad je aan om ook in jouw voetstappen te reden?  
Is het net als ik, jouw droom om met kinderen te werken en heb je daarnaast ook nog doorzettingsvermogen ,geduld en kan je goed plannen? En durf je jouw sociale leven op een iets lager pitje te zetten? Dan raad ik het zeker aan om Gespecialiseerd Pedagogisch Professional te worden. Gewoon doen! 

Wat wil je later worden?  
Voorlopig is dat wat ik nu ben, want dit wilde ik al heel wat jaren. Maar ik sluit niet uit ooit nog verder te willen leren. Al weet ik 1 ding wel zeker. Wat ik ook nog zou willen worden, dit zal altijd met of voor kinderen zijn. 

<- Terug naar het vacatureoverzicht

 2018 InloggenmijnKomKids