Werken bij KomKids, door de ogen van: Cleide, ooit BBL’er en nu Pedagogisch Professional 202202 foto cleide soares alves IMG 4012 2

Hoe is het om te werken bij KomKids? Dit kan maar één iemand het beste vertellen, namelijk dé KomKids-medewerker zelf. In dit blog kijk je door de ogen van Cleide (35 jaar) naar het BBL-traject dat zij bij KomKids heeft gevolgd en hoe ze daarna aan de slag ging als Pedagogisch Professional. 

Vertel eens, sinds wanneer werk je bij KomKids?   
Dat is alweer 6 jaar geleden, sinds 2016.  

Hoe kwam je bij KomKids terecht? 
Via het Albeda College, want ik ben bij KomKids begonnen als BOL-stagiaire. Vanwege goed functioneren vroeg KomKids of ik mijn zorgopleiding wilde inruilen voor een BBL-traject. Daar heb ik volmondig ‘ja’ op gezegd en startte ik in 2018 mijn eerste BBL-traject, welke ik in 2021 succesvol heb afgerond. 

In het kort: wat hield jouw BBL-traject in? 
Als leerling ga jij als Pedagogisch Professional in opleiding aan de slag bij verschillende locaties van KomKids. Je werkt en leert hierdoor tegelijkertijd. Het is superleuk om alle kanten van de organisatie te zien en te ervaren. Hierdoor leer je goed jezelf kennen in verschillende situaties en kies je uiteindelijk als je geslaagd bent gemakkelijker de locatie en team dat bij jou past. 

Hoe heb jij werken als BBL’er ervaren? 
Het is cliché maar echt heel leerzaam. Het is ook zeker wel pittig, want je moet gemotiveerd zijn en goed weten waar je aan begint. Vooral de ondersteuning en betrokkenheid van de Praktijkopleiders heb ik als fijn ervaren. En het heeft me zelfs extra gemotiveerd, want ik volg momenteel mijn tweede BBL-traject. Hierdoor kan ik in 1 jaar de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 afronden. Nog even bikkelen en dan behaal ik in juli ook hiervoor mijn diploma!  

Waren er dingen die je lastig vond tijdens jouw opleiding? 
Zeker. In het begin vond ik lastig om collega’s aan te spreken en de leiding nemen op de groep als ik naast een ervaren collega stond. Door de hele ervaring en de begeleiding heb ik echt meer zelfvertrouwen gekregen.  

En wat doe je als je niet bij KomKids te vinden bent? 
Leuke dingen doen mijn gezin en fotograferen, want daar houd ik echt van! 

Heb je bijzondere dingen meegemaakt tijdens jouw opleiding?   
In juni 2019 toen ik stageliep bij de BSO Peperklip kreeg ik een supermooi verjaardagscadeau van één van de kinderen. "Juf vind je het mooi? Ik was 3 dagen mee bezig.” Het was een handgemaakt kunstwerk: een origami Swan. Het was zo’n mooi moment! Ik heb er gelijk foto's van gemaakt en mijn verhaal gedeeld op de social media van KomKids. Want zulke momenten, daar doe je het toch voor? 

Wat wil je later worden? 
Later? Ik heb al 2 topjobs: moeder en Pedagogisch Professional. Maar wie weet kan ik me ontwikkelen tot een Babyspecialist.  

<- Terug naar het vacatureoverzicht

 2018 InloggenmijnKomKids