Stedelijk Museum Schiedam

MRT4

Jaaaa! In september gaan we weer van start met de kunstklassen (4-12 jaar) bij het Stedelijk Museum Schiedam. Wat ga je doen? Na een bezoek aan één van de tentoonstellingen in het Stedelijk Museum mag je helemaal zelf aan de slag in ’t Atelier. Onder begeleiding van een museumdocent leren ze alles over de verschillende materialen en de creatieve technieken die gebruikt worden door kunstenaars. Zo kunnen ze hun eigen creativiteit ontwikkelen en mogen ze aan de slag met hun eigen schilderij! Enthousiast? Houd de activiteitenpagina in de gaten voor meer informatie. 

Kunstklassen in november-december 2021
Kinderen kunnen kunst maken in groot formaat in de tentoonstelling Glashard. Post-graffiti in De Glasfabriek Schiedam. Die kunst maak je niet met een penseeltje of wasco. Maar hoe dan wel? De workshops voor de leeftijd van 6 t/m 12 jaar zijn op vier zaterdagen: 20 en 27 november, 11 en 18 december 2021 van 11.00 - 12.30 uur. Meer - en hoe je je (klein)kind kan opgeven - lees je via de link https://bit.ly/Kunstklassen-voor-kinderen-Glashard    Fotografie: Aad Hoogendoorn 

Enthousiast, maar eerst een keertje zo’n KunstKlasles ervaren? Dat kan ook. Meld je aan voor de gratis proefles op verschillende zaterdagen van 11.00-12.00 uur voor kinderen van 4-7 jaar en van 12.30-13.30 uur voor kinderen van 8-12 jaar. Aanmelden kan via info@stedelijkmuseumschiedam.nl onder vermelding van gratis proefles en de datum.

P.S. Ook voor de papa’s en mama’s is er de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de KunstKlas voor volwassenen.

Actie: 10% korting op de serielessen van KunstKlas cursusjaar 2021.
*Let op: deze actie wordt afgestemd op de geldende afspraken van het RIVM op dat moment. Dit om de veiligheid van klant en personeel te waarborgen.

Deze actie loopt tot en met 31 december 2021
Waar: Stedelijk Museum Schiedam,
Meer informatie of aanmelden: info@stelijkmuseumschiedam.nl
Openingstijden: Normale openingstijden zijn: maandag gesloten. Dinsdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. * Momenteel wordt het museum verbouwd en kan je tijdelijk op andere locaties het museum bezoeken. Klik hier voor meer informatie. 

Ook leuk : Sculpturen bouwen
Zijn bouwmaterialen kunst? Dat niet maar je kunt er wel kunst van maken. Op zaterdag 27 en zondag 28 november 2021 kan iedereen vanaf 6 jaar op het terrein van De Glasfabriek Schiedam meebouwen aan een sculpturenlandschap samen met kunstenaars Kenneth Letsoin (Naamlooozz) en Krista Burger (Heimprofi). Ze werken in het atelier van Glashard. Post-graffiti, een pop-up tentoonstelling van het Stedelijk Museum Schiedam. De workshops zijn van 11.00 - 16.00 uur. Je kunt gewoon langskomen zonder aanmelding en meedoen zolang je wilt. Kinderen tot 12 jaar moeten onder begeleiding van hun ouders komen. De workshops zijn gratis, exclusief museumentree. Lees je via de link https://bit.ly/sculpturen-bouwen

Terug naar het aanbod