Van 9-15 september is het De week van de Alfabetisering.
Hierbij zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een samenleving met ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen. En wij doen ook mee!&

Letterlunch
Elke KomKids-locatie in Schiedam organiseert zijn eigen Letterlunch, een laagdrempelige manier om samen te komen en aandacht te besteden aan de laaggeletterdheid. Want samen eten én leren is toch veel leuker? Informeer bij jouw eigen locatie wanneer de KomKids-letterlunch is en doe mee!

'De week van' in de media
Zaterdag 7 september jl. zijn Iris Coster (Bibliotheek Schiedam) en Addy Pool (KomKids) op bezoek geweest bij het radio-programma 'Aan de Schie' (een wekelijks radio magazine van SchieFM). Zij vertellen aan presentatrice Karen wat er zoal te doen is en hoe de samenwerking tussen deze twee organisaties tot stand is gekomen. Luister het gesprek hier terug.

'De week van' bij kindcentrum Dok
20190609 dokbibliotheekweekvdalfabetiseringMaandagochtend 9 september brachten we met de kinderen en een aantal ouders van VKV Dok een bezoek aan de Biliotheek aan de Korenbeurs. Een speciale dag want het nieuwe thema werd geopend samen met Sjoerd van de bibliotheek. Het nieuwe thema staat in het teken van Vervoer, 'Hoe kunnen wij reizen'.

Sjoerd heeft het verhaal van Anna in het verkeer voorgedragen. En wat een leuk verhaal. Samen met de ouders, konden de kinderen alle vragen beantwoorden van Sjoerd. Het vertelkastje met de platen van Anna waren heel duidelijk. Het was een gezellige ochtend samen met de ouders.
Insta aankondiging Week Alfabetisering 2