komkids-nieuws-foto-Even voostellen
Onze Locatiemanager Kinderopvang Cynthia van der Heide 
2018 CynthiavdHeide

 - Locatiespecialist is Silvana Morelli
- Onze Pedagogisch Begeleider is Franka Fortuin

Contactgegevens 
De Wildestraat 38-40 
3119 PM Schiedam 
HDO & BSO: 06-46240714  
VKV: 06-42062584 
 
E-mail: kindcentrumblink@komkids.nl 

 • Registratienummer HDO & VKV 122005521 
 • Registratienummer BSO 872926011 

Zie IKC Blink - SIKO voor meer informatie over de school.

Over Kindcentrum Blink 
In het moderne en kleurrijke pand van IKC Blink, gelegen in Schiedam Nieuwland, kunnen de kinderen van 0 tot 13 jaar met behulp van allerlei faciliteiten hun talenten ontdekken. Dat betekent onder andere heerlijk spelen in het speellokaal dat binnen een handomdraai verandert in een mooi theater, met elkaar koken in de ruime open keuken of klimmen & klauteren op het speelplein. 

Wij bieden verschillende opvangvormen: 

 • Hele dagopvang (HDO) 
 • Verkorte Kinderopvang met VVE (VKV) 
 • Buitenschoolse opvang voor kinderen van IKC Blink (BSO) 
 • Vakantieopvang 

Speciaal voor de jongere kinderen van de kinderopvang en de peuterspeelzaal zijn er mooie ruimten met verschillende speelhoeken en speciaal een eigen speelterrein. Hier kunnen zij in alle rust en veiligheid de wereld verkennen. 

Juist omdat het kindcentrum alle opvangvormen aanbiedt, kiezen ouders vaak voor Kindcentrum Blink. Vanaf jongs af aan kunnen ze bij ons terecht en door de nauwe samenwerking met school gaan kinderen moeiteloos over van HDO naar de kleuterklas. Zo is de stap naar de basisschool leuk en niet te groot.

Bent u nieuwsgierig of heeft u vragen? Neem gerust contact op! Meer informatie over het inschrijven bij KomKids vindt u via deze link.  
2020 overzichtblinkHele Dagopvang (HDO)
De HDO geeft kinderen 0 tot 4 jaar op een uitdagende manier de mogelijkheid zichzelf ontwikkelen door middel van thema's en leeftijdsgerichte activiteiten. Onze Pedagogisch Medewerkers leveren echt een bijdrage in de opvoeding van kinderen tot personen die met plezier zichzelf en hun eigen talenten te ontwikkelen. Ze leren spelenderwijs dat ze een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving, verantwoordelijkheid te nemen en respect te hebben voor andere kinderen en andere meningen.
2020 overzichtblink2
Verkort Kinderopvang met VVE
Bij de VKV Verkorte Kinderopvang met VVE (voorheen peuterspeelzaal) bieden wij opvang aan voor kinderen van 2,5 – 4 jaar. Onze Pedagogisch Medewerkers werken met het met VVE-programma Startblokken en richten de ruimte telkens opnieuw in aan de hand van thema’s. Hierdoor worden kinderen continu uitgedaagd om op ontdekking te gaan en zich zo spelenderwijs te ontwikkelen
2020 overzichtblink3


Buitenschoolse opvang
Kinderen van 4-13 jaar die les volgen op IKC Blink kunnen na schooltijd gebruik maken van de BSO. Lang lopen is het niet, want de locatie ligt in het schoolgebouw. Samen met de Pedagogisch Medewerkers ontdekken ze alles wat mogelijk is. Van sport- en spelactiviteiten op het voetbalveld tot heuse theatervoorstellingen op het daarvoor bestemde podium. Ook worden tijdens speciale themaweken samen met de kinderen ontdekt wat ze nog meer kunnen en leuk vinden.  
Ook tijdens de schoolvakanties kunnen kinderen bij ons terecht en doen we samen met kinderen van andere KomKids-locaties mee aan avontuurlijke vakantieprogramma’s. 

2020 overzichtblink4

Meer weten over KomKids Kinderopvang? Leest u hier verder.

Praktische informatie 

 • Klik hier voor het pedagogisch beleid en de werkplannen van KomKids. 
 • Voor het centrum gebonden pedagogisch beleid van Blink, klik hier
  In bovenstaande centrum gebonden beleidsplan staan ook de openingstijden van Blink vermeld per opvangsoort. 
 • Kindcentrum Blink is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang, klik hier voor de BSO en klik hier voor de HDO en VKV. Hier kunt u ook de Inspectierapporten van de GGD nalezen. 
   
  Sociale kaart 
  De sociale kaart is de wegwijzer naar kindercentra, scholen, lichamelijke gezondheid, vrije tijd, sportverenigingen en opvoeden in de wijk. Klik hier voor de sociale kaart van Schiedam-Nieuwland.