Op deze pagina vindt u de updates over de ontwikkelingen rondom het coronavirus en hoe KomKids hiermee omgaat.

Kabinet schrapt laatste coronaregels

13 maart 2023

Het is zover, dit is het moment waar we naar hebben uitgekeken na een lange periode met verschillende maatregelen en adviezen. Vrijdag 10 maart, zijn de laatste corona-adviezen – het (zelf-)test- en isolatieadvies – komen te vervallen. Het kabinet heeft dat besloten op advies van het Outbreak Management Team (OMT) en het Maatschappelijk Impact Team (MIT).  Dit betekent dat per maandag 13 maart, ook de laatste coronamaatregelen van de baan zijn en de kinderopvang niet langer hoeft te werken met protocollen rondom corona, waaronder ook de beslisboom. 

Update Beslisboom neuskoudheid en Protocol Kinderopvang

12 december 2022
  • Beslisboom alle leeftijden, versie 12 december: <klik op de afbeelding voor een vergroting>

Beslisboom 0 jaar t m groep 8 BOinK AJN RIVM 170821.pdf


Wijziging:
Er zijn geen nieuwe maatregelen afgekondigd en er zijn ook geen inhoudelijke wijzigingen, de nieuwe versie van de beslisboom geeft alleen de bestaande richtlijnen rondom corona in de kinderopvang duidelijker weer.

Kijk voor de meest actuele beslisboom voor alle leeftijden op:
https://www.boink.info/download-beslisboom-verkouden-kinderen-toelaten

Informatiedocument kinderopvang & COVID-19
Het kabinet heeft het grootste gedeelte van de coronamaatregelen losgelaten. Voor de kinderopvang gelden er geen specifieke maatregelen meer. Daarom komt het protocol Kinderopvang & COVID-19 per 25-4-2022 te vervallen. Mocht het virus weer oplaaien en er nieuwe maatregelen worden aangekondigd, dan kan het protocol weer geactiveerd worden. Dat het protocol is komen te vervallen, betekent niet dat er helemaal geen coronamaatregelen meer zijn. Er gelden namelijk nog wel algemene maatregelen, onder andere voor testen bij klachten en isolatie.

In het informatiedocument Kinderopvang & COVID-19 zijn verwijzingen opgenomen naar websites waar u meer informatie kunt vinden over algemene coronamaatregelen die gelden en overige relevante informatie gerelateerd aan de kinderopvang en COVID-19.

Een herfst met corona

03 november 2022

Het is herfst, en wat voor één! De herfstbladeren vallen van de bomen en de bloemen waar je in de zomer op wachtte staan nu te bloeien. Ondanks die zonnige dagen merken we dat het aantal positieve besmettingen onder onze medewerkers én kinderen toeneemt. Daarom vragen we uw aandacht voor het volgende, zodat we de groepen/locaties zoveel mogelijk open kunnen houden.

Lees meer: Een herfst met corona

Een zomer met corona

13 juli 2022

De zomervakantie is begonnen en er is heerlijk weer voorspeld. Ondanks deze positieve vooruitzichten merken we dat het aantal positieve besmettingen onder onze medewerkers én kinderen toeneemt.

Op dit moment hoeven er gelukkig nog geen ingrijpende beslissingen genomen te worden zoals het sluiten van groepen of het annuleren van activiteiten bij SummerKids, maar wij vragen wel uw aandacht voor het volgende om de groepen/locaties zo lang mogelijk open te kunnen houden.

Lees meer: Een zomer met corona

Informatiedocument Kinderopvang & COVID-19

01 mei 2022

Het kabinet heeft het grootste gedeelte van de coronamaatregelen losgelaten. Voor de kinderopvang gelden er geen specifieke maatregelen meer. Daarom komt het protocol Kinderopvang & COVID-19 per 25-4-2022 te vervallen. Mocht het virus weer oplaaien en er nieuwe maatregelen worden aangekondigd, dan kan het protocol weer geactiveerd worden. Dat het protocol is komen te vervallen, betekent niet dat er helemaal geen coronamaatregelen meer zijn. Er gelden namelijk nog wel algemene maatregelen, onder andere voor testen bij klachten en isolatie.

In het informatiedocument Kinderopvang & COVID-19 zijn verwijzingen opgenomen naar websites waar u meer informatie kunt vinden over algemene coronamaatregelen die gelden en overige relevante informatie gerelateerd aan de kinderopvang en COVID-19.

Besmetting op de groep | Wat nu?

01 april 2022

U heeft een bericht ontvangen in uw digitale ouderomgeving dat er een besmetting is op de groep waar uw kind opvang heeft. Dit betekent dat uw kind nu in categorie 2: overige nauwe contacten valt. We begrijpen goed dat dit niet het leukste bericht is om te ontvangen, maar in de rest van dit bericht leest u wat het verder voor u en uw kind betekent.

Lees meer: Besmetting op de groep | Wat nu?

Brengen en halen op de groep I vanaf maandag 7 maart

03 maart 2022

Het is eindelijk zover, wat hebben we hiernaar uitgekeken! Vanaf maandag 7 maart zijn ouders weer van harte welkom op de groep tijdens het breng- en haalmoment! Wat 2 jaar geleden heel normaal was, voelt nu weer als iets ‘nieuws’. Dit is in het begin waarschijnlijk even wennen, maar dat geldt ook voor de kinderen én medewerkers. In deze nieuwsbrief hebben wij een aantal punten ter voorbereiding voor maandag op een rij gezet.

Lees meer: Brengen en halen op de groep I vanaf maandag 7 maart

Versoepelingen | Wat kan er weer?

25 februari 2022

Vorige week is bekend gemaakt dat er vanaf vandaag nieuwe versoepelingen ingaan. Dit betekent automatisch dat er voor iedereen weer meer mogelijk is en dat is ontzettend fijn. Struinen door het museum of een verjaardag kunnen vieren met de hele familie – daar hebben we allemaal naar uitgekeken. En wat betekent dit voor de kinderopvang?

Lees meer: Versoepelingen | Wat kan er weer?

Update coronamaatregelen | Wat betekent dit voor u?

26 januari 2022

Gisteravond is bekend gemaakt dat de maatregelen worden versoepeld. Het is ontzettend fijn dat er weer meer kan. Binnen de kinderopvang staan we echter nooit stil en niks is zo veranderlijk als de maatregelen voor kinderen tot 18 jaar. Alle ouders, kinderen en Pedagogisch Professionals hebben al getoond olympisch hoog te scoren in de categorie flexibiliteit en ook nu hebben we er het volste vertrouwen in dat we hier een draai aan gaan geven. Daarom hierbij een update over wat de versoepelingen voor u en uw kind betekent.

Lees meer: Update coronamaatregelen | Wat betekent dit voor u?

Heropening Buitenschoolse Opvang | thema locaties

15 januari 2022

Gisteravond heeft net op de valreep voor het weekend een persconferentie plaatsgevonden. Hierin werd onder andere aangekondigd dat er versoepelingen zullen plaatsvinden. Deze versoepelingen betekenen voor KomKids dat de Buitenschoolse Opvanglocaties (BSO) met een thema, die afgelopen week nog gesloten waren, vanaf volgende week weer de deuren mogen openen. Deze heropening is een fijn bericht. Wel brengt het binnen KomKids enkele uitdagingen met zich mee. Wat dit voor u en uw kind betekent, leest u in deze brief.  

Lees meer: Heropening Buitenschoolse Opvang | thema locaties

Heropening Buitenschoolse Opvang | vanaf 10 januari

05 januari 2022

Aan het begin van de week ontvingen we het fijne bericht dat de Buitenschoolse Opvang (BSO) weer opent op maandag 10 januari. We delen we in deze brief een aantal updates rondom de opening en de compensatieregeling.

Lees meer: Heropening Buitenschoolse Opvang | vanaf 10 januari

Update coronamaatregelen I 20 december | Buitenschoolse Opvang

20 december 2021

Het hing al in de lucht, maar zaterdagavond heeft de overheid tijdens de persconferentie laten weten dat de Buitenschoolse Opvang (BSO) nog 2 weken langer gesloten blijft en alleen geopend is voor noodopvang.

Noodopvang

De BSO kan van 21 december t/m 7 januari gelukkig geopend blijven voor kinderen van ouders met cruciale beroepen en kinderen in een kwetsbare positie. Heeft 1 ouder in uw gezin met 2 ouders een cruciaal beroep? Dan krijgt u het verzoek om zoveel mogelijk zelf uw kind(eren) op te vangen. Als het echt niet lukt uw kind zelf op te vangen, kunt u uw kind aanmelden voor de noodopvang bij KomKids.

Lees meer: Update coronamaatregelen I 20 december | Buitenschoolse Opvang

Update coronamaatregelen I 20 december | HDO & VKV

20 december 2021

Het hing al in de lucht, maar zaterdagavond heeft de overheid tijdens de persconferentie laten weten dat de Buitenschoolse Opvang (BSO) nog 2 weken langer gesloten blijft en alleen geopend is voor noodopvang.

Ondanks dat de sluiting enkel voor de BSO geldt, adviseert de overheid ouders, nu extra tijdens de lockdown, om kinderen zoveel mogelijk in de gezinsbubbel te houden. In aansluiting daarop doen we ook een beroep op u: heeft u eigenlijk geen opvang nodig, dan vragen we u uw kind(eren) tijdig af te melden. Zo kunnen we personeel wat beschermen en ontzien, zodat zij ook een bijdrage kunnen leveren aan het verkleinen van de besmettingsrisico’s. Het afmelden kan gemakkelijk via uw digitale ouderportaal FlexKids.

Lees meer: Update coronamaatregelen I 20 december | HDO & VKV

Update coronamaatregelen | HDO & VKV

15 december 2021

Gisteravond bevestigde de overheid tijdens de persconferentie de berichten die we al enkele dagen voorbij hadden zien komen. Om de overdracht van het coronavirus te vertragen en de besmettingskans van kinderen te verminderen is ervoor gekozen dat zowel het basisonderwijs als de Buitenschoolse opvang (BSO) dicht zijn in de week voorafgaand aan de kerstvakantie (maandag 20 t/m vrijdag 24 december). Ondanks dat de sluiting enkel voor de BSO geldt, heeft de overheid de oproep gedaan aan alle ouders om hun kinderen thuis te houden tenzij dit echt niet anders kan. 

Lees meer: Update coronamaatregelen | HDO & VKV

Update coronamaatregelen | BSO

15 december 2021

Gisteravond bevestigde de overheid tijdens de persconferentie de berichten die we al enkele dagen voorbij hadden zien komen. Om de overdracht van het coronavirus te vertragen en de besmettingskans van kinderen te verminderen is ervoor gekozen dat zowel het basisonderwijs als de Buitenschoolse opvang (BSO) dicht zijn in de week voorafgaand aan de kerstvakantie (maandag 20 t/m vrijdag 24 december). 

We kunnen goed begrijpen dat het even flink de plannen omgooit voor veel ouders. Ook voor ons was het even schakelen. Wij hebben nog niet alles in kaart kunnen brengen. Wat we al wel weten, delen we in deze brief.  

Lees meer: Update coronamaatregelen | BSO

Update coronamaatregelen – maatregelen kinderopvang

02 december 2021

Op vrijdag 26 november heeft het kabinet vervroegd een persconferentie gehouden waarin aanvullende maatregelen zijn aangekondigd. Er werd in de persconferentie alleen gesproken over de maatregelen in het (basis)onderwijs. Het RIVM heeft deze maatregelen echter ook verder uitgewerkt voor de kinderopvang. Naar aanleiding hiervan is het Protocol Kinderopvang & corona gewijzigd. In deze brief leest u in het kort wat het verder voor u en uw kind betekent.

Lees meer: Update coronamaatregelen – maatregelen kinderopvang

Thema-locaties Buitenschoolse Opvang

01 december 2021

Vanaf zondag 28 november gelden er algemene sluitingstijden tussen 17.00 en 05.00 uur voor o.a. sportlocaties (binnen en buiten) en niet essentiële dienstverlening. Een aantal van onze thema-locaties in de Buitenschoolse Opvang (BSO) zijn gevestigd in een sportlocatie of binnenspeeltuin. Gelukkig kunnen de meeste locaties na overleg met onze samenwerkingspartners gewoon open blijven, dat is natuurlijk goed nieuws!

Helaas geldt dat niet voor de locaties VVKS-Kids (Sportpark Willem Alexander), AquaKids (Zwembad-Groenoord) & AquaFun (Zwembad-Zuid).

Lees meer: Thema-locaties Buitenschoolse Opvang

Update coronamaatregelen – Beslisboom

22 november 2021

Afgelopen vrijdag 19 november heeft u een bericht van ons ontvangen over de wijzigingen door het RIVM in het Protocol Kinderopvang & corona. Naar aanleiding deze wijzigingen is vandaag de nieuwe beslisboom gepubliceerd.

Lees meer: Update coronamaatregelen – Beslisboom

Update coronamaatregelen I protocol kinderopvang

19 november 2021

Op vrijdag 12 november heeft het kabinet een persconferentie gehouden waarin nieuwe maatregelen zijn aangekondigd om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Vandaag (vrijdag 19 november) heeft het RIVM deze maatregelen verder uitgewerkt. Naar aanleiding hiervan is het Protocol Kinderopvang & corona gewijzigd.

Lees meer: Update coronamaatregelen I protocol kinderopvang

Update coronamaatregelen | geef elkaar de ruimte

04 november 2021

Afgelopen dinsdagavond maakte het demissionaire kabinet bekend dat zij met een mix van oude en nieuwe coronamaatregelen de sterke stijging van het aantal besmettingen willen tegengaan om zo de druk op de zorg verlichten. Hoewel het bericht niet als een verrassing kwam, kunnen we goed begrijpen dat niet iedereen het makkelijk vindt om hier opnieuw een creatieve draai aan te geven. Hoe we dit bij KomKids doen en wat dit voor u betekent, leest u in deze brief.

Lees meer: Update coronamaatregelen | geef elkaar de ruimte

Wat kan er weer wel?

01 oktober 2021

Na een periode van vele berichten met 'wat kan er niet’, delen we nu vooral wat er wél weer mogelijk is. Bij KomKids kiezen we ervoor om in stappen vooruit te gaan naar ‘het normaal’. Hierdoor kan elke stap een overwogen beslissing zijn en vooral met plezier worden doorgevoerd. 

Lees meer: Wat kan er weer wel?

Update coronamaatregelen

24 juni 2021

Wat hebben we hiernaar uitgekeken! Na het mooie nieuws van meerdere versoepelingen, kwam er nu ook eindelijk goed nieuws voor de kinderopvang. We kunnen namelijk de bubbels loslaten en dat betekent dat kinderen weer voluit kunnen genieten van hun bewegingsvrijheid op de kinderopvang. In deze update leest u wat de verdere versoepelingen bij KomKids voor u betekenen.

Lees meer: Update coronamaatregelen

Update thema BSO’s

04 mei 2021

Zoals eerder aangegeven zouden we u in de loop van de meivakantie een update geven rondom de eventuele heropening van onze Buitenschoolse Opvang (BSO) met thema. Aangezien er geen wijzigingen zijn in het advies van het RIVM om het mixen van kinderen en medewerkers zoveel mogelijk te beperken, blijven de thema BSO’s ook na de meivakantie helaas nog gesloten. De kinderen worden zoals gebruikelijk op hun reguliere stamlocatie opgevangen en ook daar gaan we er een feestje van maken.

Lees meer: Update thema BSO’s

(Anderstalige) communicatiemiddelen over het coronavirus

04 mei 2021

Er zijn een aantal websites waar informatie over het coronavirus in begrijpelijke taal en/of meerdere talen staat uitgeschreven:

Aanpassing kennisgeving | Continuroosters I BSO

22 april 2021

Het afgelopen jaar was toch even anders dan anders, met tweemaal een tijdelijke sluiting. Maar de Buitenschoolse Opvang (BSO) is weer open en dat is onwijs fijn! Nu de BSO weer regulier geopend is, betekent dit automatisch dat de compensatieregeling tot maandag 19 april van kracht was en daarna is gestopt. Wat dit voor u betekent, leggen we in het kort in deze brief uit.

Lees meer: Aanpassing kennisgeving | Continuroosters I BSO