Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag kunnen we het fijne bericht delen dat kinderen van 0 jaar tot en met groep 8 naar de opvang mogen komen als zij zelf verkoudheidsklachten hebben.

Onder verkoudheidsklachten wordt verstaan:

  • Loopneus
  • Neusverkoudheid
  • Niezen
  • Of keelpijn

Echter, is dit een tijdelijke aanpassing. Mocht deze versoepeling worden teruggedraaid, dan stellen we u daar natuurlijk van op de hoogte.De tijdelijke versoepeling geldt niet als het kind een nauw contact is van iemand die corona heeft. Of als het kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is. In dat geval blijven zij thuis.

Bij twijfel of vragen: raadpleeg de website van het RIVM, de beslisboom en/of uw huisarts.
RIVM https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/kinderen
Beslisboom https://www.komkids.nl/coronavirus/beslisboom-oranje-rood-gebied

Praktische uitdagingen
Momenteel zet de Brancheverenging Maatschappelijke Kinderopvang zich keihard in om ook voor Pedagogisch Medewerkers en andere medewerkers die in de kinderopvang werken voorrang te krijgen in het testbeleid.

Vooral de oplopende wachttijd van de testmogelijkheden maakt het ons lastig. Zoals u zal begrijpen brengt dit praktische uitdagingen met zich mee. Om ervoor te zorgen dat de kinderen ook de komende tijd geen avontuur hoeven te missen, naar de opvang kunnen en met een glimlach thuiskeren, springen van alle kanten collega’s in.

Net als de afgelopen periode zetten we ook nu alles op alles om ervoor te zorgen dat onze KomKids-ouders gewoon kunnen blijven werken en de kinderen gezellig naar de opvang kunnen.

Hoe kunt u ons helpen?
Het is een bijzondere periode, maar gezamenlijk pakken we de uitdagingen aan.

  • Afmelden via FlexKids
    Het zou ons enorm helpen als kinderen op tijd worden afgemeld. Gezien de praktische uitdagingen is het erg fijn om in één oogopslag te zien welke kinderen wel en niet aanwezig zullen zijn per dag. Het doorgeven hiervan kan gemakkelijk via uw digitale ouderportaal FlexKids.

  • Hygiënemaatregelen bij KomKids
    Helaas zien we dat in onze regio het aantal besmettingen oplopen. Bij KomKids zetten we nog steeds alles op alles om samen sterk te staan tegen het coronavirus. De kracht zit in herhaling, daarom delen we nogmaals met u onze maatregelen die voor iedereen van toepassing zijn bij een bezoek aan één van onze locaties.

20200902 triageposter 04jrwelkom PNG

 Houd afstand tot elkaar en blijf vooral gezond!

Met hartelijke groet,
Mede namens het KomKids corona-regieteam

Angela Kok
Algemeen Beleidsmedewerker

> Terug naar overzicht