Na zeven tropische dagen op een rij en heel wat perenijsjes, zijn de koelere temperaturen voor iedereen vast erg welkom. Gister werd zelfs de warmste 13 augustus ooit gemeten met 33,2 graden. Naast dit leuke feitje, brengen we u in deze nieuwsbrief op de hoogte over het aangepaste Protocol Kinderopvang. Voor u als ouder/verzorger zijn daarbij twee aanpassingen van belang. 

Thuisquarantaine na terugkomst uit een gebied met code oranje of rood 
Voor gezinnen die terugkomen uit een gebied met code oranje of rood geldt het volgende:  

  • Kinderen van 4-12 jaar mogen wel naar school, de buitenschoolse opvang en gastouderopvang. 
  • Voor kinderen van 0-4 jaar geldt dit niet. Zij moeten net als hun ouders in thuisquarantaine en komen niet naar de kinderopvang. 

Door de aangepaste maatregelen geldt vanaf vandaag bij KomKids het volgende: 

  • Geef bij uw KomKids-locatie door dat u op vakantie gaat naar of terugkomt uit een land met negatief reisadvies. 
  • Na thuiskomst zijn kinderen van 4-12 jaar van harte welkom bij KomKids, maar worden niet door ouders/verzorgers naar de opvang gebracht die mee op reis waren. 
  • Kinderen tot 4 jaar blijven thuis en komen gedurende de thuisquarantaine niet naar de opvang. Daarna zien we ze graag weer op locatie verschijnen.  

Meer informatie over de (thuis)quarantaine bij thuiskomst uit een land met een negatief reisadvies vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Verkeer tussen verschillende groepen 
Ook wordt in het aangepaste protocol aangegeven dat het contact tussen kinderen uit verschillende groepen weer is toegestaan. Dit betekent dat de kinderen weer gezellig bij elkaar op bezoek kunnen tijdens de opvang. 

Het gehele aangepaste Protocol Kinderopvang raadpleegt u door te klikken op deze link.

Geniet van de zomerdagen, blijf gezond en houd afstand tot elkaar! 

Met hartelijke groet,  
Mede namens het KomKids corona-regieteam 
Yde Dragstra  
Directeur 

Pagina-einde