De zomervakantie is begonnen en er is heerlijk weer voorspeld. Ondanks deze positieve vooruitzichten merken we dat het aantal positieve besmettingen onder onze medewerkers én kinderen toeneemt.

Op dit moment hoeven er gelukkig nog geen ingrijpende beslissingen genomen te worden zoals het sluiten van groepen of het annuleren van activiteiten bij SummerKids, maar wij vragen wel uw aandacht voor het volgende om de groepen/locaties zo lang mogelijk open te kunnen houden.

Vaste gezichten
Zoals u zult begrijpen, blijven we met het oplopen van het aantal positieve tests dagelijks rekening houden met verschillende scenario’s. Daardoor worden onder andere de vaste gezichten ondersteund door tijdelijke collega’s. Het kan daarom dus zomaar zijn dat een voor u onbekend gezicht aanwezig is op de groep.

Zelftest bij klachten & nieuwe versie Beslisboom
Heeft uw kind klachten die bij corona passen*, gebruik dan een zelftest voordat u uw kind naar SummerKids/ de opvang brengt.

*Klachten die corona passen zijn: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).

Er is een nieuwe versie van de Beslisboom voor alle leeftijden opgesteld – versie 7 juli ‘22. De Beslisboom is een schematische weergave van de coronaregels van het RIVM. Met het vragenschema van de Beslisboom kan worden bepaald of een (verkouden) kind naar de kinderopvang/ basisschool mag.

Bekijk de nieuwe versie van de beslisboom hier: www.komkids.nl/coronavirus/beslisboom-protocol-kinderopvang.

Afmelden van kinderen
Heeft u geen opvang nodig omdat jullie bijvoorbeeld op vakantie gaan of onverhoopt uw kind ziek is, dan vragen we u uw kind(eren) tijdig af te melden via het ouderportaal. Zo kunnen we onze medewerkers gerichter inzetten en zo mogelijk ontzien.

Goed om te weten: om tegoed te ontvangen moet de afmelding minimaal 10 werkdagen van te voren doorgegeven zijn via het ouderportaal. Is dit korter, dan ontvangt u geen tegoed om op een andere dag in te zetten. Alle spelregels over het inzetten van een tegoed, leest u hier.

Geef elkaar de ruimte
De 1,5 meter maatregel is komen te vervallen maar het advies is om elkaar wel de ruimte te blijven geven waar dit kan. Dit advies nemen we bij KomKids ter harte, omdat uitval van medewerkers voor ons nog steeds grote gevolgen heeft en we iedereen willen blijven beschermen.

Tips voor Thuis
We denken graag met onze ouders & kinderen mee, dus delen we de link naar alle ‘Tips voor Thuis’. Leuke activiteiten voor de kinderen ter afleiding om de ‘isolatieperiode’ mee op te vullen of gewoon omdat het vakantie is en jullie wat willen ondernemen.

Voor nu een heel fijne vakantie, ga lekker naar buiten en geniet van het zomerse weer!

Met hartelijke groet,
Mede namens het corona-regieteam
Angela Kok & Dolinda Buurma