Aan het begin van de week ontvingen we het fijne bericht dat de Buitenschoolse Opvang (BSO) weer opent op maandag 10 januari. We delen we in deze brief een aantal updates rondom de opening en de compensatieregeling.

Buitenschoolse opvang
Vanaf 10 januari gaan de basisscholen weer volledig open en kunnen de kinderen op hun vertrouwde dagen terecht bij de BSO. Dit betekent dat de opvangdagen die in uw contract staan vanaf 10 januari weer gelden. Mocht u extra dagen nodig hebben of iets willen wijzigen, dan kunt u dit zoals gebruikelijk aanvragen in uw persoonlijke digitale omgeving FlexKids.

Thema BSO’s vanaf 10 januari
Het is fijn dat ook de meeste van onze thema-locaties weer open gaan. Echter zijn een aantal locaties gevestigd in een (binnen) sportlocatie of binnenspeeltuin waarvoor een lockdown geldt tot en met 14 januari 2022. Gelukkig kunnen de meeste locaties na overleg met onze samenwerkingspartners gewoon openen.

Helaas blijven een aantal locaties, in ieder geval tot en met vrijdag 14 januari, nog even gesloten. Dit gaat om de locaties:

  • VVKS-Kids (Sportpark Willem Alexander)
  • AquaKids (Zwembad-Groenoord)
  • AquaFun (Zwembad-Zuid).

Alle kinderen van AquaKids, AquaFun en VVK-Kids worden vanaf 10 januari opgevangen tot en met, in ieder geval, 14 januari op hun gebruikelijke stamlocatie. De kosten voor de zwemlessen die door KomKids bij ouders in rekening zijn gebracht over de maand december en januari worden gecrediteerd. U hoeft hiervoor niets te doen, deze worden automatisch teruggestort of verrekend.

In het kort:

Open vanaf 10 januari

Gesloten t/m 14 januari

AlliantieKids
(alleen opvang, geen turnlessen)

 

Beestenboel

 

DOKWRK

 

De Volkstuin

 

GreenKids

 

MaastuinKids

 

Harga

 

De Grote Machinist

 
 

AquaKids

 

AquaFun

 

VVKS-Kids


Compensatieregeling met kinderopvangtoeslag
Alle ouders werd gevraagd gedurende de tijdelijke sluiting van 21 december 2021 tot 10 januari 2022 de facturen door te betalen. U krijgt hiervoor een tegemoetkoming die de eigen bijdrage tot het maximum uurtarief compenseert. Dit geldt óók voor BSO-ouders die noodgedwongen gebruik hebben gemaakt van de noodopvang. De tegemoetkoming is vergelijkbaar met de tegemoetkomingen van de vorige sluitingsperiodes.

Heeft u tijdens de tijdelijke sluiting van de kinderopvang geen gebruik gemaakt van de noodopvang, dan zal KomKids het bedrag dat boven de maximum uurprijs ligt aan u terugbetalen.

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) zal in samenwerking met Toeslagen – net als bij de eerdere sluitingen – de tegemoetkoming aan ouders uitbetalen. Het bedrag wordt berekend op basis van de gegevens die Toeslagen gebruikt voor de kinderopvangtoeslag. Daarbij is het van belang dat de kinderopvanggegevens bij Toeslagen actueel zijn. Geef wijzigingen in uw kinderopvanggegevens door aan Toeslagen, zodat u een tegemoetkoming ontvangt die overeenkomt met de betaalde eigen bijdrage. U ontvangt deze tegemoetkoming automatisch op uw rekening, u hoeft dit dus niet zelf aan te vragen. Het moment van uitbetaling is op dit moment nog niet bekend. Informatie hierover zal later volgen.

Compensatieregeling zonder kinderopvangtoeslag of gemeentelijke bijdrage
Voor personen zonder kinderopvangtoeslag zal dit gaan verlopen middels een aanvraagprocedure bij de SVB. De aanvraagprocedure verloopt via de website van de SVB. Wanneer dit van start gaat is op dit moment nog niet bekend.

Gemeenten verzorgen de tegemoetkoming voor ouders die met een gemeentelijke bijdrage gebruik maken van kinderopvang. Meer informatie over de data waarop de tegemoetkoming wordt uitgekeerd en de aanvraagprocedure voor de ouders zonder kinderopvangtoeslag, volgt via de reguliere kanalen:

Het aftellen kan voor nu beginnen. Alle Pedagogisch Professionals staan, waarschijnlijk net als de kinderen, te popelen om elkaar weer te zien. Tot maandag 10 januari!

Met hartelijke groet,
Mede namens het corona-regieteam
Angela Kok & Dolinda Buurma