Van het weekend ontvingen we al het mooie bericht: de basisscholen en kinderopvangcentra gaan weer open! Gisteravond werd tijdens de persconferentie de nadere uitwerking hiervan bekend. Via deze brief ontvangt u enkele updates.

Kinderen van 0-4 jaar
Vanaf maandag 8 februari kunnen kinderen van 0-4 jaar weer naar hun eigen vertrouwde KomKids-locatie en dat vinden we ontzettend fijn. Hiermee stopt automatisch ook de mogelijkheid tot het aanvragen van extra noodopvang voor zowel de Hele Dagopvang (HDO) als de Peuterspeelzaal/VKV.

Kinderen van 4-12 jaar - noodopvang Buitenschoolse Opvang (BSO)
De BSO blijft voorlopig gesloten en dat vinden we erg jammer. Gelukkig is de BSO wel beschikbaar voor noodopvang. De kinderen van wie de ouders in cruciale beroepsgroepen werken en kinderen in een kwetsbare positie, kunnen terecht bij de eigen BSO-locatie voor noodopvang als het ouders niet lukt de opvang zoveel als mogelijk zelf thuis te regelen.

De onderstaande thema BSO’s blijven echter gesloten*:
• Beestenboel
• AlliantieKids
• AquaKids
• AquaFun
• VVKS-Kids
• MaastuinKids
• DOKWRK
• Volkstuin

Als u opvang afneemt bij een van deze locaties, dan neemt u in dat geval contact op met uw reguliere stamlocatie als u noodopvang wilt aanvragen. *Met uitzondering van GreenKids, zij blijven wel geopend voor noodopvang tot 3 maart.
Bij vragen over of het aanvragen van noodopvang, neemt u telefonisch contact op met uw locatie. De contactgegevens vindt u per locatie op www.komkids.nl.

Noodopvang BSO in de voorjaarsvakantie?
Zoals gisteravond aangegeven tijdens de persconferentie gelden de maatregelen ten minste tot 3 maart. Dat betekent automatisch dat de voorjaarsvakantie binnen de noodopvangregeling valt. Meer informatie over de BSO-noodopvang in de vakantie en de invulling hiervan volgt begin volgende week.

Update Protocol Kinderopvang & Beslisboom
Naar verwachting volgen op korte termijn het aangepaste Protocol Kinderopvang en de Beslisboom naar aanleiding van de nieuwe maatregelen. Houd onderstaande link in de gaten, daar wordt de update gedeeld zodra deze beschikbaar is: www.komkids.nl/coronavirus/beslisboom-protocol-kinderopvang 

Een belangrijke aanvulling staat hieronder alvast voor jullie benoemd:
Wanneer een persoon (kind of medewerker) positief is getest voert de GGD bron- en contactonderzoek (BCO) uit, zowel buiten als binnen de opvang. KomKids volgt de richtlijnen van de overheid waardoor op basis van het contactonderzoek de mogelijkheid bestaat dat de GGD aangeeft dat een groep in quarantaine moet.

Hygiënemaatregelen thuis & op werk
De kinderopvang mag weer open, maar wel met een aantal nieuwe maatregelen. Maatregelen die ervoor zorgen dat we nu des te meer gebrand moeten zijn op onze hygiëne zowel op werk als thuis. Iedereen kan ze ondertussen dromen, maar wees alert, houd afstand en was vaak uw handen.

Compensatie
De compensatieregeling blijft van kracht. Meer informatie hierover vindt u in onze update van 20 januari via www.komkids.nl/coronavirus/verlenging-lockdown-compensatie-mogelijke-avondklok.

Voor nu kan het aftellen gaan beginnen. Alle Pedagogisch Medewerkers staan net als de kinderen te popelen om elkaar weer te zien. Samen staan we sterk tegen het coronavirus en volgt er hopelijk geen derde golf. Blijf alert, let op elkaar, houd afstand en blijf vooral gezond!

Met hartelijke groet,
Mede namens het corona-regieteam
Angela Kok & Dolinda Buurma & Yde Dragstra