In deze voor iedereen bijzondere tijd, komen sommige kinderen wel en anderen misschien weken niet. Naast dat wij de kinderen missen en zij ons, missen ze ook hun vrienden en vriendinnen van de groep. Alles is nu even anders voor de kinderen.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de opvoeding
Vanaf maandag 6 april houdt het Pedagogisch Kenniscentrum een telefonisch pedagogisch spreekuur van 10.00 uur tot 14.00 uur. Ouders kunnen direct met hun opvoedvragen bij het Pedagogisch Kenniscentrum terecht. Denk hierbij aan vragen over: het dagritme, activiteitentips, omgaan met verschillende emoties, zindelijkheid, eten of slapen. Het telefoonnummer 010-4493208 is elke werkdag bereikbaar. U krijgt dan, binnen de gestelde tijden, direct één van de medewerkers uit het Pedagogisch Kenniscentrum aan de telefoon.

Wennen

Opnieuw wennen na corona
Het kabinet heeft aangegeven dat vanaf maandag 11 mei alle kinderen weer naar de opvang mogen komen. Daar kijken we erg naar uit! Het zal dan op de groepen misschien nog niet direct als vanouds zijn. Kinderen moeten soms wat tijd krijgen om weer aan de situatie, volwassenen en kinderen om zich heen en aan de groep te wennen.

Waar we al rekening mee houden:

  • We veranderen de inrichting van de groep niet. Voor kinderen is dit nog de stabiele basis die zij kennen van de laatste keer dat zij op de groep waren.
  • Kinderen moeten weer even wennen. Sommige kinderen waren misschien nog in hun wenperiode of nog niet lang op de groep waar ze nu in zitten. We geven de kinderen hier de tijd en ruimte voor.
  • De Pedagogisch Medewerkers zullen om eventuele nieuwe bijzonderheden vragen. Kinderen zijn langere tijd niet geweest en hebben een ontwikkeling doorgemaakt. Het is goed om de informatie met elkaar te delen.

We gaan vooral weer heel veel plezier met elkaar maken! Als je elkaar gemist hebt, is het fijn elkaar weer te zien en dat is al een feestje waard!

Soraya, Pedagogisch Medewerker, legt in een filmpje op de website 'Opgroeien in Vlaardingen' uit hoe je er voor kunt zorgen dat je zoon/dochter straks makkelijk weer went op de opvang. 

Hoe praat ik met mijn kind over het coronavirus?

Addy, Pedagogisch Beleider KomKids, legt in een filmpje op de website 'Opgroeien in Vlaaridingen' uit hoe je in gesprek kunt gaan met (kleine) kinderen over het coronavirus. Bekijk hier het filmpje.

Met hartelijke groet,
Mede namens het Pedagogisch Kenniscentrum
Yde Dragstra
Directeur/Bestuurder

< Naar Tips voor thuis