Hoewel de persconferentie gister gelukkig niet direct nieuwe maatregelen voor de kinderopvang bracht, hebben we de afgelopen week wel te maken gehad met een aantal veranderingen. Middels deze nieuwsbrief brengen we u hierover op de hoogte.

Thema BSO’s blijven open
Goed nieuws, want hoewel zwembaden en speelhallen de komende twee weken zijn gesloten gaan onze thema BSO’s AquaKids, AquaFun en Beestenboel gewoon door. Onze partners hebben besloten dat de BSO-kinderen gelukkig gewoon langs kunnen komen. Dit betekent dat zowel de zwemlessen als het ‘vrij’ zwemmen doorgaat. Ook bij Beestenboel kunnen kinderen lekker blijven klauteren en klimmen.

AlliantieKids en VVKS-Kids gaan verder zoals in de afgelopen periode, aangezien kinderen onder de 18 jaar met elkaar mogen blijven sporten.

Protocol Kinderopvang
Op donderdag 29 oktober is het ‘protocol kinderopvang’ geactualiseerd. Ditmaal gaat het om de thuisblijfregels voor het kind als er iemand in het huishouden van het kind gezondheidsklachten heeft. Onderstaande regels zijn aangepast dan wel toegevoegd aan het protocol:

Thuisblijfregels kinderen

  • Als iemand in het huishouden van de kinderen getest is voor COVID-19 en een positieve testuitslag heeft, dan zijn de adviezen van de GGD over de te nemen maatregelen leidend.
  • Kinderen moeten dan thuis in quarantaine blijven tot en met 10 dagen na het laatste risicocontact met de besmette huisgenoot, als er sprake is van strikte zelf-isolatie (dat wil zeggen geen risicocontact tussen de besmette persoon en alle huisgenoten).
  • Als strikte zelf-isolatie niet mogelijk is, moeten kinderen in quarantaine blijven tot en met 10 dagen nadat de huisgenoot met COVID-19 uit isolatie mag.
  • Als de huisgenoot positief getest is en strikte zelf-isolatie (zonder risicocontact met huisgenoten) is mogelijk, dan mogen alle overige huisgenoten (dus ook kinderen) na 10 dagen quarantaine weer naar buiten/opvang/school/werk mits ze geen klachten hebben ontwikkeld.

Het protocol kunt u via de onderstaande link zelf inzien: https://www.komkids.nl/coronavirus/beslisboom-protocol-kinderopvang.

Tips voor Thuis
Met onze KomKids-ouders & kinderen denken we graag mee, dus delen we hieronder de link naar alle ‘tips voor thuis’. Leuke activiteiten voor de kinderen ter afleiding terwijl u thuiswerkt, om de quarantaine tijd mee op te vullen of gewoon omdat het weekend is en jullie toch liever binnenhuis wat ondernemen. De komende tijd komen hier nieuwe tips bij, dus houdt de website goed in de gaten.
Klikt u op de volgende link: https://www.komkids.nl/voor-ouders/pedagogiek/tips-voor-thuis

Het blijft een uitdagende periode, maar we doen dit met elkaar en voor elkaar. Houd afstand en blijf vooral gezond!

Met hartelijke groet,
Mede namens het corona-regieteam
Angela Kok, Dolinda Buurma-Immerzeel, Yde Dragstra