Zoals u uit de berichtgeving vanuit de overheid heeft gehoord, zal zowel de kinderopvang als de Buitenschoolse opvang (BSO) en het basisonderwijs tot ten minste 7 februari gesloten zijn.

In deze bijzondere tijd benutten onze Pedagogisch Medewerkers extra hun creativiteit om met nieuwe manieren de kinderen in het zonnetje te zetten. Zo ontvingen we vanmorgen van veel ouders en locaties fantastische foto's van de kinderen die (digitaal) het Nationaal Voorleesontbijt bijwoonden.

KomKids biedt tot ten minste 7 februari enkel noodopvang aan voor kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep en thuisopvang op geen andere wijze kunnen realiseren. Ook is de noodopvang beschikbaar voor kinderen die aandacht op maat nodig hebben.

Compensatie
Alle ouders/verzorgers worden gevraagd de rekening door te betalen. Zij krijgen hiervoor een tegemoetkoming die de eigen bijdrage tot het maximum uurtarief compenseert. Door de (tijdelijke) sluiting van de reguliere opvang, hoeft u uw kinderopvangtoeslag niet aan te passen. Zorgt u er wel voor dat uw normale gegevens voor de kinderopvangtoeslag kloppen bij de Belastingdienst. Bijvoorbeeld uw contracturen, inkomen of het nieuwe uurtarief geldend vanaf 1 januari 2021.

Maakt u geen gebruik van de noodopvang? Dan zal KomKids het bedrag dat boven de maximum uurprijs ligt aan u terugbetalen. Wanneer deze teruggave zal plaatsvinden, hoort u spoedig van ons.

Kijkt u voor meer informatie over dit onderwerp op:

Tips voor Thuis
Met onze KomKids-ouders & kinderen denken we graag mee, dus delen we hieronder de link naar alle ‘Tips voor Thuis’. Leuke activiteiten voor de kinderen ter afleiding terwijl u thuiswerkt, om de quarantaine tijd mee op te vullen of gewoon omdat het weekend is en jullie wat willen ondernemen.
Op https://www.komkids.nl/tipsvoorthuis vindt u onder andere leuke activiteiten voor:

  • De Nationale Voorleesdagen: de boekenjacht.
  • Ommetje app; een uitdagende manier om samen met het huishouden toch elke dag buiten een frisse neus te halen.


Avondklok & Flexibele opvang
Het voornemen van het kabinet om een avondklok in te stellen, kan voor ouders die flexibele noodopvang afnemen betekenen dat zij buiten de gestelde tijd op pad zijn. Zodra er meer informatie over de eventuele avondklok bekend is, zullen deze ouders indien nodig op de hoogte worden gebracht wat dit voor hen betekent met betrekking tot de opvang.

Laten we gezamenlijk het virus eronder krijgen. Houd afstand en blijf vooral gezond!

Met hartelijke groet,
Mede namens het corona-regieteam
Angela Kok, Dolinda Buurma & Yde Dragstra