Vorige week is bekend gemaakt dat er vanaf vandaag nieuwe versoepelingen ingaan. Dit betekent automatisch dat er voor iedereen weer meer mogelijk is en dat is ontzettend fijn. Struinen door het museum of een verjaardag kunnen vieren met de hele familie – daar hebben we allemaal naar uitgekeken. En wat betekent dit voor de kinderopvang?

In de afgelopen 2 jaar hebben wij het protocol kinderopvang gevolgd en dat doen wij nog steeds. De nieuwste versie, met daarin de nieuwe richtlijnen voor de kinderopvang die gelden vanaf 25 februari, is vandaag verschenen en is terug te vinden op www.komkids.nl. Ondanks dat er geen mondkapjesplicht meer is en dat de verplichte 1.5 meter is losgelaten, is corona niet weg en daarom zijn er nog steeds richtlijnen waarmee wij rekening moeten houden.

We willen bij KomKids zo snel mogelijk weer ons eigen beleid voorop laten staan. Een beleid waarin we denken vanuit het kind. Zo vinden wij het belangrijk om ouders op de groep te ontvangen. Wij kunnen dan, net als voor de coronamaatregelen, goed en duidelijk afscheid nemen en een uitgebreidere overdracht doen. Voor ouders is het leuk om te zien waar de kinderen verblijven en met wie ze optrekken. Fijn dat dit binnenkort weer kan, want een goed contact geeft ouders én kinderen een gevoel van vertrouwen en veiligheid.

In de aankomende week worden er voorbereidingen getroffen om ervoor te zorgen dat de breng- en haalmomenten zo goed en fijn mogelijk kunnen plaatsvinden. Tot die tijd hanteren we op alle locaties nog de huidige breng- en haalwijze.

Laten we deze positieve berichten vooral doorzetten. Geniet dit weekend van de nieuwe mogelijkheden, blijf alert en heb oog voor elkaar!

Met hartelijke groet,
Mede namens het corona-regieteam
Angela Kok & Dolinda Buurma