Even voorstellenkomkids-nieuws-foto-
Onze Locatiemanager Geert van Thull
202110 geertvanthull
 

- Locatiespecialist is Sharon Sakri
- Onze Pedagogisch Begeleider is Mireille Groenewegen


Contactgegevens

Gesitueerd in basisschool Müllerpier
Sint-Jobskade 14-16
3024 EN Rotterdam
Tel:  06-13960572 (actief tijdens BSO-tijden)
E-mail: degrotemachinist@komkids.nl

• Registratienummer: 269106406

Wij bieden:

  • Buitenschoolse Opvang (BSO)
    De Grote Machinist biedt BSO aan voor kinderen van 4-12 jaar die naar Basisschool Müllerpier gaan.

  • Voorschoolse opvang (VSO)
    Bij voldoende aanmeldingen*, is het ook mogelijk om gebruik te maken van de VSO (van 08.00-08.30 uur) of Verlengde VSO (van 07.30-8.30 uur). De VSO vindt plaats in de basislocatie, vanaf daar gaan de kinderen vervolgens naar school. *Vanaf 6 kinderen of meer.

  • Vakantieopvang 

Inschrijven
Bent u nieuwsgierig of heeft u vragen? Neem gerust contact op! Meer informatie over het inschrijven bij KomKids vindt u via deze link.  

Over De Grote Machinist

Bijna 12 jaar na de start van De Kleine Machinist is er nu de grote broer/zus: De Grote Machinist, de langverwachte Buitenschoolse Opvang (BSO) op het Coolhaveneiland.
De Grote Machinist is dé Kunst & Sport locatie van KomKids. Deze nieuwe BSO is maandag 10 januari 2022 van start gegaan en is gevestigd in de basisschool Müllerpier.

Een plek, net als bij De Kleine Machinist, waar kinderen na school verder de wereld en hun talenten kunnen ontdekken. Hoe? Door te duiken in de verwonderende wereld van theater, dans, muziek en kunst of door zichzelf uit te dagen op zowel het sportveld als in de e-sports.

Dit doen we niet alleen. Samen met de vakdocenten van MAAS theater dans, KITE en kinderatelier Punt 5 bieden we op  verschillende locaties een waanzinnig programma aan. Daardoor dansen de kinderen bijvoorbeeld op dinsdag de sterren van de hemel bij MAAS, volgen ze op donderdag een toffe techniekles (of is het kunst?) van KITE en werk je maandag in het kinderatelier Punt 5 aan je etstechnieken. En dat alles op loopafstand van de basislocatie de Grote Machinist op de Müllerpier.  

Partners
Bekijk hier het aanbod van onze partners.

KomKids Kinderpanel
Tijdens het eerste halfjaar kijken we samen met de kinderen én de partners naar de tofste activiteiten voor in het definitieve programma. Hoe? Door ze alles te laten ontdekken. Zij vormen het KomKids kinderpanel en zorgen ervoor dat we enkel het beste neerzetten. Het is niet mogelijk om tussen januari – juli al een specifieke richting te kiezen. Het aanbod is in die periode nog breed opgezet waardoor uw kind zowel aan de kunstzinnige activiteiten als de sportieve deelneemt. Nadat het kinderpanel heeft besloten welke activiteiten definitief onderdeel worden van De Grote Machinist, zal er een aanbod samengesteld worden voor in het nieuwe schooljaar en kan ieder kind een richting kiezen.

Praktische informatie

  • Klik hier voor het Pedagogisch Beleid van KomKids.
  • Voor het centrum gebonden pedagogisch beleid van De Grote Machinist, klik hier.
  • De Grote Machinist is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang, klik hier. Hier kunt u ook de Inspectierapporten van de GGD nalezen.

Sociale kaart
De sociale kaart is de wegwijzer naar kindercentra, scholen, lichamelijke gezondheid, vrije tijd, sportverenigingen en opvoeden in de wijk.Klik hier voor de sociale kaart van Rotterdam-Delfshaven.

Oudercommissie van kindcentrum De Kleine Machinist en BSO De Grote Machinist stelt zich voor:
20221208 foto ocVan links naar rechts: Loek (vader van Feia en Joakim; DKM), Marliza (moeder van Jules en Oscar; DGM en DKM), Celeste (moeder van Bauke, DKM) en Bart (vader van Tobias; DGM). Niet op deze foto maar wel lid van de Oudercommissie is Romana (moeder van Emerald; DKM).

De Oudercommissie overlegt vier keer per jaar met de locatiemanager over ‘allerhande zaken’ en organiseert twee keer per jaar een Ouderavond. En vanzelfsprekend zijn zij bij de ouderborrel in juni en december.

De Oudercommissie is te bereiken via mail: ocdekleinemachinist@komkids.nl