komkids-nieuws-foto-Even voorstellen
Locatiemanager: Jacqueline Blok
2020 jacquelineblok


 

 

 

 

 


Onze Pedagogisch Begeleider is: Addy Pool

Contactgegevens
Schiedamsedijk 8
3117 HA Schiedam
(Adres voor GPS: Piet van Gentstraat, klik hier voor de routebeschrijving)
Tel: 06-28823063
E-mail: volkstuinbso@komkids.nl

Registratienummer: 302922337


Wij bieden:

Buitenschoolse opvang voor kinderen van de scholen: Het Startblok, Montessori en De Wieken.
Vanaf 1 maart 2024: Peuteropvang voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar op maandag, dinsdag en donderdag van 7.30 tot 13.00 uur.

Groen is gezond en draagt bij aan een goede ontwikkeling van kinderen. Bij De Volkstuin zijn we dan ook trots op de grote buitenruimte die wij tot onze beschikking hebben en de samenwerking met Volkstuinvereniging Vijfsluizen. Hier kunnen de kinderen zich helemaal uitleven in de moestuin en heerlijk ravotten in de natuur. Op een leuke, speelse manier dagen wij de kinderen uit om op onderzoek uit te gaan en leren zij zo van alles over duurzaamheid en de natuur. Ook stimuleren we hun creativiteit.
20240119 volkstuin

Peutergroep (2,5 tot 4 jaar) - nieuw vanaf 1 maart 2024
Deze peutergroep staat volledig in het teken van de natuur, hoe kan het ook anders in deze volledig groene omgeving. Er is zoveel ruimte om te spelen en te ontdekken en dit verandert ook nog elk seizoen! Er moet ook 'gewerkt' worden, samen met de BSO-kinderen onderhouden we de groente- en fruittuin zodat deze ons veel lekkers gaat brengen wat wij kunnen proeven.  

Hoe ziet een ochtend eruit op De Volkstuin?

 •  07.30 - 08.30 uur
  Brengmoment, in de tijd dat de kinderen en hun ouders binnenkomen, kan er gespeeld worden (binnen of buiten), is er tijd voor een contactmoment met ouders en nadat iedereen afscheid heeft genomen starten we gezamenlijk de dag.
 • 09.00 - 09.30 uur
  Tijd om naar buiten te gaan. Samen voelen wat voor weer het is, wat betekent dat voor binnen/ buiten zijn vandaag?
 • 09.30 - 10.00 uur
  De kinderen worden zoveel mogelijk betrokken bij alle activiteiten, we gaan samen het fruit (uit eigen tuin) klaarmaken en natuurlijk opeten!
 • 10.00 - 10.45 uur
  Activiteit - we werken het hele jaar door met thema’s en daar horen passende (natuur)activiteiten bij waarmee we aan de slag gaan.
 • 10.45 - 11.30 uur
  Voordat we aan tafel gaan hebben we nog een moment voor vrij spel om te spelen, klimmen, rennen en te ontdekken.
 • 11.30 - 12.30 uur
  Samen tafel dekken, eten en drinken met de hele groep.
 • 12.30 - 13.00 uur
  (Natuur)activiteit, we gaan verder of starten met een nieuwe activiteit.
 • 12.45 - 13.00 uur
  Haalmoment, de activiteiten worden afgerond. Na de overdracht, nemen we afscheid tot de volgende keer!

Goed om te weten:
- Openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag van 7.30 tot 13.00 uur.
- Wij nodigen geïnteresseerde ouders, het liefst voordat ze hun kindje inschrijven op De Volkstuin, uit voor een uitgebeide rondleiding. 
Zo is er op woensdag 28 februari van 9.00 - 10.30 uur inloopochtend bij De Volkstuin. De Pedagogisch Professionals laten de locatie zien en staan open voor vragen. Aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. 

Inschrijven voor de Peutergroep kan hier. Kies voor Hele Dagopvang > Kinderopvang > De Volkstuin
Vragen? Neem gerust contact op met de De Volkstuin per e-mail: volkstuinbso@komkids.nl of bel met de afdeling Service & Advies: 010 - 4493200.

Buitenschoolse opvang (4 t/m 12 jaar)
Kinderen worden door een Pedagogisch Professional van school gehaald en samen met de andere kinderen gaan zij naar de locatie. Alle kinderen vanaf 4 jaar zijn van harte welkom. 
Bij BSO De Volkstuin hechten we veel waarde aan de inspraak van de kinderen. Samen met de kinderen denken we na over de aankoop van materialen, de groenten in de tuin en de aankleding van het gebouw.

Hoe kom je bij volkstuincomplex Vijfsluizen?
Kom je vanaf de Vlaardingerdijk richting Vlaardingen, dan neem je de eerste afslag aan je rechterhand langs de Vijfsluizenflat. Ga dan links voor deze flat langs en dan rechts aanhouden. Je kunt je auto parkeren onder het metrotracé en dan nog een klein stukje lopen, het is namelijk niet toegestaan om zonder rijvergunning met de auto op het tuinencomplex te komen.

Klik hier voor het pedagogisch beleid van KomKids.
Voor het centrum gebonden pedagogisch beleid BSO van De Volkstuin, klik hier.

De Volkstuin is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang, klik hier. Hier kunt u ook de Inspectierapporten van de GGD nalezen.

Sociale kaart
De sociale kaart is de wegwijzer naar kindercentra, scholen, lichamelijke gezondheid, vrije tijd, sportverenigingen en opvoeden in de wijk. Klik hier voor de sociale kaart van Schiedam-West.