komkids-nieuws-foto-

Even voorstellen 
Locatiemanager: Chantal Stuij (l)
& Locatiemanager i.o.: Emma Osseweijer (r)

2019 hansbreeman202102 emmaosseweijer
Onze Pedagogisch Begeleider is Mireille Groenewegen

Contactgegevens
Van Swindensingel 66
3112 RK Schiedam
E-mail: kaleidoscoopcampus@komkids.nl

Buitenschoolse opvang:
Tel.: 06 - 42 25 91 19

Verkorte Kinderopvang met VVE Kaleidoscoop Campus:
Tel.: 06 - 22 86 91 03

Registratienummers
BSO: 103267542
VKV: 323125001

Over Kaleidoscoop Campus
In onze mooie, grote ruimtes in basisschool Kaleidoscoop bieden wij opvang mogelijkheden voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. We werken nauw samen met de school en maken veel gebruik van de aanwezige faciliteiten. Van de open keuken waar we de lekkerste dingen kunnen koken, van het grote podium waar we de mooiste optredens kunnen geven, maar ook van de gymzaal waar ieder kind heerlijk kan spelen.

In Kaleidoscoop Campus bieden we:

 • Buitenschoolse opvang (voor- en naschools) voor kinderen van bs Kaleidoscoop
 • Vakantieopvang
 • Verkorte Kinderopvang met VVE

Verkorte Kinderopvang met VVE - Peuterspeelzaal
Alle kunstenaartjes, zangers en zangeresjes, muzikantjes, bouwvakkertjes, chauffeurtjes, boekenwurmpjes en prinsesjes van 2,5 tot 4 jaar zijn welkom op de VKV Kaleidoscoop.
We werken met de methode Startblokken waarbij we uitdagende thema’s aanbieden. Hiermee stimuleren we de ontwikkeling van het kind door spelend te leren. Kinderen kunnen zich uitleven in de huishoek, de bouwhoek, de leeshoek, de autohoek en de themahoek en we hebben aandacht voor het spelen met “Open Einde Materiaal”. Hierbij kunt u denken aan materiaal uit de natuur zoals steentjes, schelpen en takken, maar ook met dopjes, lappen, touw, kurken en dozen kunnen de kinderen grenzeloos bezig zijn.

We hebben een goede samenwerking met basisschool Kaleidoscoop en doen regelmatig activiteiten gezamenlijk zoals optredens van kinderen, Kinderboekenweek, Kerst, Sinterklaas en knutselochtenden met ouders en kind. De buitenruimte biedt de mogelijkheid om te rennen, klauteren, te fietsen en te ontdekken. Kortom; genoeg te spelen, leren, ontdekken en te doen.
202104 vkv kaleidoscoop


Buitenschoolse Opvang
Onze Buitenschoolse Opvang (BSO) heeft een eigen lokaal in de school Kaleidoscoop. De kinderen kunnen voor en na school bij ons komen spelen. Ook in de vakantie kunnen de kinderen samen met de kinderen van locaties Kekt en Peperklip genieten van allemaal leuke activiteiten en uitstapjes.

Doordat we in de school zitten en nauw samenwerken kunnen we gebruik maken van alle faciliteiten die de school te bieden heeft. Zo spelen we buiten op het grote schoolplein, in de aula kunnen we optreden op een groot podium en spelen we geregeld in de gymzaal. Hebben de kinderen een lekker en favoriet recept van thuis en/of uit eigen cultuur? We willen dit graag proeven en proberen dit te maken in onze open keuken.

We bieden de kinderen een afwisselend activiteitenprogramma aan. Wanneer er een leuke trend of nieuwe rage is proberen we daar op de BSO wat mee te doen. Inspraak vinden we ook heel belangrijk en gaan dan ook regelmatig met de kinderen in gesprek over wat zij leuk vinden. Alle kinderen mogen meepraten en ideeën aanbrengen om aan te geven wat ze graag doen na schooltijd om de BSO zo uitdagend mogelijk te houden voor alle kinderen. We proberen dan met die ideeën rekening te houden bij het maken van ons activiteitenprogramma.202104 bso kaleidoscoop
Praktische informatie

 • Klik hier voor het pedagogisch beleid van KomKids.
 • Voor het centrum gebonden pedagogisch beleid van Kaleidoscoop, klik hier.
  In bovenstaand centrum gebonden beleid staan ook de openingstijden van Kaleidoscoop Campus vermeld per opvangsoort.

 • Kaleidoscoop Campus is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang, klik hier voor de BSO en voor de VKV klik hier. Hier kunt u ook de Inspectierapporten van de GGD nalezen.

  Sociale kaart
  De sociale kaart is de wegwijzer naar kindercentra, scholen, lichamelijke gezondheid, vrije tijd, sportverenigingen en opvoeden in de wijk. Klik hier voor de sociale kaart van Schiedam-Oost.