komkids-nieuws-fotoEven voorstellen
Onze Locatiemanager Geert van Thull
202002 geertvanthull

Onze Pedagogisch Begeleider is Mireille Groenewegen

Contactgegevens 
Gesitueerd in De Machinist 
Willem Buytewechstraat 45 
3024 BK Rotterdam 
Tel: 010 - 2210320 
E-mail: dekleinemachinist@komkids.nl 

 • Registratienummer 150519047 

Over kindcentrum De Kleine Machinist 
Deze kleurrijke KomKids-locatie is één van de twee locaties in Rotterdam en is gehuisvest in De Machinist, gelegen aan de Coolhaven in Rotterdam. De Machinist is de voorloper van het huidige Scheepvaart- en Transportcollege. Het zal u dan ook niet verbazen dat het thema scheepvaart is terug te vinden in de inrichting en namen van onze groepen: Kapitein, Stuurman, Marconist en Matroos.  

20201222 DKM foto120201222 DKM foto2
Wij bieden 

 • Hele Dagopvang (HDO) van 07.30-18.30 uur  

Met een eigen ingang aan de zijkant van het gebouw is het gemakkelijk te bereiken. We maken volop gebruik van de mogelijkheden die de locatie ons biedt: zo kan uw kind filmkijken in de filmzaal, dansmoves showen in de danszaal en verzorgt het restaurant van De Machinist dagelijks een heerlijke, verse en gezonde warme maaltijd.  

Bij De Kleine Machinist zijn we iedere dag gericht op spel en ontwikkeling, werken we aan een goed contact met de ouders en ontdekken we dagelijks de buurt en de grote stad. Iedere maand staat in teken van een thema en verbinden dat actief met de buitenwereld (ontwikkelingsgericht). We zijn dan ook veel buiten en gaan regelmatig op pad. Direct aan ons kindcentrum ligt het Kleine Avonturenpark: een speelplaats met uitzicht op de voorbijvarende schepen waar de kinderen fijn buiten kunnen spelen. Zo ongeveer naast de deur liggen de Parksluizen en op loopafstand bevindt zich het Euromastpark. Ook met onze bakfiets en de bolderkar bezoeken we van alles in de buurt: de bibliotheek, de kinderboerderij  of de nieuwste speelplek. Oh ja, en onze Voorleescoach zorgt ervoor dat we niet alleen tijdens de Nationale Voorleesdagen veel aandacht besteden aan de taalontwikkeling.  

20201222 DKM foto320201222 DKM foto4

Bent u nieuwsgierig of heeft u vragen? Neem gerust contact op! Meer informatie over het inschrijven bij KomKids vindt u via deze link.   

Kinderen hun talenten laten ontdekken is ontzettend mooi. Daarom maken de Pedagogisch Professionals twee keer per jaar samen met de oudste kinderen een voorstelling: 'Circus' in de zomer en 'Geen Stille Nacht' voor Kerstmis. Ook krijgen alle oudste peuters een serie van vier kunstlessen in het kinderatelier. De ouders vergeten we ook niet, want 2 keer per jaar organiseert de Oudercommissie een informatiebijeenkomst voor én door ouders, bijvoorbeeld over basisschoolkeuze of EHBO. 

Meer weten over KomKids Kinderopvang? Leest u hier verder. 

Praktische informatie 

 • Klik hier voor het pedagogisch beleid van KomKids. 
 • Voor het centrum gebonden pedagogisch beleid van De Kleine Machinist, klik hier.  
 • De Kleine Machinist is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang, klik hier. Hier kunt u ook de Inspectierapporten van de GGD nalezen. 
   
  Sociale kaart 
  De sociale kaart is de wegwijzer naar kindercentra, scholen, lichamelijke gezondheid, vrije tijd, sportverenigingen en opvoeden in de wijk. Klik hier voor de sociale kaart van Rotterdam-Delfshaven. 


Oudercommissie van kindcentrum De Kleine Machinist en BSO De Grote Machinist stelt zich voor:
20221208 foto ocVan links naar rechts: Loek (vader van Feia en Joakim; DKM), Marliza (moeder van Jules en Oscar; DGM en DKM), Celeste (moeder van Bauke, DKM) en Bart (vader van Tobias; DGM). Niet op deze foto maar wel lid van de Oudercommissie is Romana (moeder van Emerald; DKM).

De Oudercommissie overlegt vier keer per jaar met de locatiemanager over ‘allerhande zaken’ en organiseert twee keer per jaar een Ouderavond. En vanzelfsprekend zijn zij bij de ouderborrel in juni en december.

De Oudercommissie is te bereiken via mail: ocdekleinemachinist@komkids.nl