komkids-nieuws-foto-Stockholm 5
3124 SG Schiedam
tel: 010 - 470 31 16
email: dewensboom@komkids.nl
Twitter: www.twitter.com/DeWensboom_kc
YouTube: http://bit.ly/YouTubeDeWensboom

Registratienummers: 
HDO/VKV: 186350855
BSO: 183713151

Locatiemanager: Matthijs Zandijk
2019 matthijszandijk

Wij bieden:
Hele dagopvang
Buitenschoolse opvang voor kinderen van kbs De Vlinder
Vakantieopvang
Verkorte Kinderopvang met VVE = VKV

Zingen, dansen en lekker bewegen, dat doen  we graag. Het is goed voor de motoriek van kinderen en gewoon leuk om te doen. Door het ruime opvangaanbod is het bij ons altijd een levendige boel. Kinderen ervaren hoe het is om te eten, slapen en spelen binnen een groepsproces. Ze ontdekken hun eigen rol binnen de groep en doen veel sociale vaardigheden op. Iedere groep, van de hele dagopvang en verkorte kinderopvang met VVE, heeft een eigen ruimte. Dat geeft rust en een veilig gevoel. Maar deuren staan open, dus uw kind kan makkelijk een kijkje nemen bij broertjes en zusjes of vriendjes maken met kinderen uit een andere groep.

Als kinderen na school binnenkomen, staat de thee en limonade klaar. Ze worden opgevangen door de pedagogisch medewerkers. Een cracker of koekje erbij en dan samen even rustig de dag doorspreken. Wat heb jij vandaag meegemaakt? Door de opzet van ons kindercentrum is veel mogelijk: samen een toneelstuk opvoeren op het podium, robots bouwen in de techniekhoek, maar ook huiswerk maken of ontspannen. Uw kind bepaalt. In de vakanties trekken we er veel op uit en maken we avontuurlijke uitstapjes. Onze pedagogisch medewerkers brengen uw kind naar zwemles, judo, de manege of turnen, zodat u zich ’s avonds niet meer hoeft te haasten.

Door deel te nemen aan leeftijdsgerichte activiteiten kan uw kind zich prettig en ongedwongen ontwikkelen en wordt zijn of haar blik verruimt. Kunst-, natuur-, sport- of kookprojecten? Iedere dag is er een ruime keus. Hierdoor vinden ook de oudste kinderen (8+) bij ons voldoende uitdaging.

Om u een indruk te geven van De Wensboom, nemen we u graag mee op een virtuele tour: 

De Kikkertjes, deze groep is onze babygroep. Hier worden baby's tot 2 jaar opgevangen. Het is een rustige groep van maximaal 9 kinderen. Er is een leuke ballenbak en snoezelhoek.
2017 kikker siteDe Bezige Bijtjes zijn een verticale groep. Zowel de allerkleinste als de peuters voelen zich hier fijn en spelen gemoedelijk samen. Bij de bezige bijtjes hebben ze een gezellige huishoek. 
2017 Bijtjes site


De Muizen
, in deze groep zitten peuters van 2 tot 4 jaar. De peuters kunnen heerlijk creatief bezig zijn in het atelier of samen spelen in de huishoek of autohoek.
2017 muizen site 2
2017 muizen site 1

De Kleine Kunstenaar is een hele dagopvang groep voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De kinderen maken bij de kleine kunstenaar veel gebruik van het atelier, de gezellige huishoek en de bouwhoek. Er worden dagelijks muziek-, drama-, en creatieve activiteiten aangeboden. Deze groep heeft directe toegang tot onze mooie natuurspeeltuin waar de kinderen dan ook erg veel gebruik van maken.
2017 dkk site
Buitenspelen vinden wij erg belangrijk. Bij De Wensboom kunnen de kinderen dan ook op verschillende plekken buitenspelen. De grote kinderen vermaken zich prima op het klimrek en op de schommels. De kleintjes spelen veilig op het dakterras of op ons afgesloten speelpleintje beneden.
2017 buitenspel site
201806 natuurspeeltuin WensboomWist u dat kindercentrum de Wensboom een eigen YouTube-kanaal heeft met leuke filmpjes die aansluiten bij de thema's? De filmpjes zijn gemaakt door onze eigen pedagogisch medewerkers in samenwerking met onze groepspoppen Lisa, Joey en Zoë. Neemt u gerust eens een kijkje samen met uw peuter. De kinderen zullen zeker de thema's herkennen. Veel kijkplezier! 

Klik hier voor het pedagogisch beleid van KomKids.
Voor het centrum gebonden pedagogisch beleid 0-1 jaar van De Wensboom, klik hier
Voor het centrum gebonden pedagogisch beleid 1-4 jaar van De Wensboom, klik hier
Voor het centrum gebonden pedagogisch beleid BSO van De Wensboom, klik hier
In bovenstaande centrum gebonden beleidsplannen staan ook de openingstijden van De Wensboom vermeld per opvangsoort.

De Wensboom HDO, BSO en VKV zijn geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Klik hier voor de HDO en VKV, klik hier voor de BSO. Hier kunt u ook de Inspectierapporten van de GGD nalezen.

Sociale kaart
De sociale kaart is de wegwijzer naar kindercentra, scholen, lichamelijke gezondheid, vrije tijd, sportverenigingen en opvoeden in de wijk. Klik hier voor de sociale kaart van Schiedam-Noord.