komkids-nieuws-foto-Even voorstellen
Onze Locatiemanager Gwenn Niesten 
2019 SaskiavMunster

- Tijdelijk Locatiespecialist Meruska Eduarda
- Onze Pedagogisch Begeleider is Addy Pool

Contactgegevens 
Hele dagopvang 
Schoolstraat 3 
3116 HJ Schiedam 
tel: 010-4264006 
email: dok@komkids.nl 
 
Buitenschoolse Opvang & Verkorte Kinderopvang met VVE: 
Nieuwe Haven 101 
3116 AB Schiedam 
tel: 010-4736614 
email: dok@komkids.nl 
 
Registratienummers LRK 

 • HDO: 344592170 
 • BSO Dok010: 633433482 
 • VKV: 279800228 

Over kindcentrum Dok 
In Schiedam ligt kindcentrum Dok een kleurrijke plek met veel ruimte en zelfs een eigen binnentuin. Kinderen van 0-13 jaar kunnen hier terecht, want wij bieden verschillende opvangvormen: 

 • Hele dagopvang 
 • Verkorte Kinderopvang met VVE = VKV 
 • Buitenschoolse opvang (voor- en naschools) voor kinderen van rkbs St. Jozefschool 
 • Vakantieopvang 

Deze KomKids-locatie heeft letterlijk een open karakter, want de kinderen kunnen door de opstelling makkelijk met andere kinderen van verschillende groepen spelen. Door dit stukje vrijheid krijgen de jongsten al gelijk te maken met keuzes maken. Samen met de verschillende activiteiten ontdekken ze avontuurlijk wat ze het leukst vinden. 

Bij Dok zetten we dit avontuur dagelijks voort. Elke dag wordt er een frisse neus gehaald en gaan de jonge kinderen naar buiten om Schiedam te verkennen: van bootjes kijken aan de Nieuwe Haven tot de eendjes voeren aan de Stadhouderslaan. Naarmate de kinderen ouder worden, wordt ook hun wereld groter en dat vraagt om andere activiteiten. Het is daarom ideaal dat we niet alleen het Sterrenbos, maar ook het Plantagepark en de Maasboulevaard op loopafstand makkelijk kunnen bereiken.   
 
Met deze activiteiten willen wij kinderen in aanraking laten komen met verschillende disciplines en vaardigheden. Om de BSO zo uitdagend mogelijk te houden, overleggen we regelmatig met onze kinderen. Zo ontstaan vaak de leukste ideeën. Onze pedagogisch medewerkers zorgen dat deze, tot zover mogelijk, worden uitgevoerd. 

Goed om te weten: de locatie ligt in het centrum van Schiedam en rondom kan je gratis parkeren. Bent u nieuwsgierig of heeft u vragen? Neem gerust contact op!   

Kindercampus met de Sint Jozefschool 
Samen met de Sint Jozefschool vormt kindcentrum Dok een kindercampus. Door deze samenwerking kan de informatie t.a.v. de ontwikkeling van uw kind bij overgang van HDO of VKV naar de kleuterklas met de Sint Jozefschool worden gedeeld. De leerkracht is zo op de hoogte van de ontwikkeling van uw kind en is de stap van kinderopvang naar school leuk, maar niet zo groot. Verder maken we gebruik van elkaars accommodatie: de BSO-kinderen spelen vaak op het voor hun bekende schoolplein en wordt er door school projectmatig gebruik gemaakt van de techniekruimte van DOKWRK.  

Hele dagopvang 
Onze hele dagopvang heeft 3 groepen: de Roeiboten, de Motorboten en de Zeilboten. 

 • De Roeiboten is een babygroep voor kinderen van 0 tot 2 jaar met in totaal 6 tot 8 kindplaatsen, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Voor de allerkleinsten wordt het dagritme van thuis gevolgd. Er wordt gebruik gemaakt van Loose Parts, een ontwikkelmethode waarbij door spel de fantasie van het kind wordt geprikkeld.  
 • De Motorboten is een verticale groep met kinderen van 0 tot 4 jaar. Binnen een verticale groep leren kinderen van én met elkaar. Deze groep biedt tot 12 kindplaatsen en is afhankelijk van de leeftijdsopbouw van de groep. 
 • De Zeilboten is een peutergroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De kinderen van de Roeiboten stromen door naar deze peutergroep en heeft in totaal 16 kindplaatsen. 

Verkorte kinderopvang met VVE (VKV, voorheen: peuterspeelzaal) 
De VKV is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7.30 tot 13.00 uur in de schoolweken.
De kinderen die gebruik maken van de VKV o.b.v. een indicatie komen van 9.00 tot 13.00 uur (in totaal 16 uur per week/40 weken per jaar).
 
Buitenschoolse opvang 

 • DOKWRK Techniek 
  Dit dé technieklocatie van KomKids. Hier worden kinderen spelenderwijs meegenomen in de wereld van techniek. Kinderen leren bijvoorbeeld over: 
  • Constructie en Mechanica 
  • Elektronica 
  • Robotica 
  • Programmeren 
  De kinderen worden om 15.15 uur uit school gehaald. Bij binnenkomst eten zij gezamenlijk en daarna start de groep met de techniek activiteiten. De activiteiten zijn opgebouwd in thema’s en ieder thema heeft een logische opbouw qua uitleg. 

 • Dok010
  Komt uw kind naar de buitenschoolse opvang? Dan halen we uw kind om 15.15 uur uit school. Bij binnenkomst eten we gezamenlijk fruit, crackers en/of yoghurt. Tijdens dit tafelmoment wordt de dag doorgenomen en geven de kinderen aan welke activiteiten zij willen doen. Later op de middag is er nog een groentemoment. Door het open karakter van het centrum worden er diverse leeftijdsgerichte activiteiten aangeboden voor verschillende leeftijden. Kinderen spelen dus niet alleen op en met hun eigen groep, maar kunnen aangeven wat zij willen doen en daarbij aansluiten. 

 • DOKWRK 9+ 
  Kinderen van 9 jaar en ouder stromen door naar onze speciale 9+ groep. Deze groep is gevestigd in hetzelfde pand als DOKWRK Techniek. Op DOKWRK 9+ worden leeftijdsgerichte activiteiten aangeboden voor de oudere kinderen en denken zij ook zelf mee met het bedenken van nieuwe thema’s. Het dagritme voor de kinderen van DOKWRK 9+ is hetzelfde als op Dok010. 

Meer weten over KomKids Kinderopvang? Leest u hier verder. 

Praktische Informatie 

 • Naast het pedagogisch beleid van KomKids, heeft Kindcentrum Dok ook een centrum gebonden pedagogisch beleid. In het centrum gebonden pedagogisch beleid vindt u veel informatie over het kindcentrum. Hierin vindt u o.a. de openingstijden van Dok per opvangsoort. Klik hier voor het centrum gebonden pedagogisch beleid van BSO DOK010 en hier voor DOKWRK
 • DOK – HDO, BSO & VKV zijn geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Voor de Hele Dagopvang klik hierklik hier voor de Buitenschoolse Opvang en klik hier voor de VKV. Hier kunt u ook de Inspectierapporten van de GGD nalezen 

  Sociale kaart 
  De sociale kaart is de wegwijzer naar kindercentra, scholen, lichamelijke gezondheid, vrije tijd, sportverenigingen en opvoeden in de wijk. Klik hier voor de sociale kaart van Schiedam-Zuid/Centrum.