komkids-nieuws-foto-Even voorstellen
Locatiemanagers: Suzanne van Meeteren
20200227 suzannevanmeeteren
Onze Pedagogisch Begeleider is Mireille Groenewegen

Contactgegevens
Warmoezenierpad 3
3123 EW Schiedam
Tel: 010-4493114
e-mail: mirakel@komkids.nl
telefoon: 010 - 4493114

LRK-nummers:
HDO: 219563913
BSO: 612656299


Wij bieden:
Hele dagopvang
Buitenschoolse opvang voor kinderen van bs De Regenboog
Vakantieopvang
Samenspel op Maat

Welkom bij kindcentrum Het Mirakel
202005 voorkantmirakel
Kinderen willen graag bezig zijn. In en om ons kleurrijke kindercentrum is hier alle ruimte voor: samen zingen, dansen, roetsjen van onze glijbaantrap, knutselen, verkleden, spelen op ons prachtige dakterras. Bij Het Mirakel nemen we kinderen mee op avontuur.
2020 glijbaan tuin

Bij ons ‘moet’ niets, onze pedagogisch medewerkers werken kind volgend. Uw kind krijgt zo de kans om zelf te ontdekken wat het wil en waar het goed in is. Daar beginnen we al mee op jonge leeftijd. De bso heeft ook een eigen kinderraad, daarin geven de kinderen zelf aan wat hun voorkeuren en ideeën zijn. Zo houden we onze opvang uitdagend voor alle leeftijden.

Wij bieden hele dagopvang aan kinderen van 0 t/m 4 jaar. Binnen het kindcentrum zijn er vier hele dagopvang groepen. Buiten de reguliere leeftijdsgerichte activiteiten hebben we een 3+ groep. In de 3+ groep gaan iedere ochtend de kinderen van drie jaar samen aan de slag met uitdagende activiteiten, zodat de kinderen een goede doorstroom hebben naar groep 1 van de basisschool.

Kindcentrum Het Mirakel biedt buitenschoolse opvang (BSO) aan voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. Op de BSO is een gevarieerd activiteitenaanbod. Zo kunnen de kinderen iedere week kiezen uit diverse workshops. We vinden het belangrijk dat de kinderen inspraak hebben. De BSO heeft ook een eigen kinderraad, daarin geven de kinderen zelf aan wat hun voorkeuren en ideeën zijn. Zo houden we onze opvang uitdagend voor alle leeftijden.

De Samenspel Op Maatgroep is er voor kinderen van 1,5 tot 2,5 jaar. Eén keer per week, op woensdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur, komen kinderen samen met één ouder spelen. We werken hierbij nauw samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Hele dagopvang groepen
Groep: Dwergen
Leeftijd: verticale groep 0-4 jaar
De Dwergen hebben een prachtige ruimte waar voor ieder kind wat te beleven valt. Spelen in de huishoek? Of met de winkel? Het kan allemaal.
2020 dwergen


Groep:
Giganten
Leeftijd: horizontale groep 2-4 jaar
De Giganten hebben een uitdagende ruimte waar onze peuters heerlijk spelen en ontwikkelen.
20200604 mirakelgiganten

Groep:
Reuzen
Leeftijd: verticale groep 0-4 jaar
De Reuzen hebben een ruimte die uitdagend is voor alle leeftijden. In de babyhoek kunnen de allerkleinsten heerlijk vertoeven. Er is ook een geweldige bouwhoek en huishoek, genoeg te doen!20200604 mirakelreuzen


Groep: Kabouters
Leeftijd: horizontale groep 0-2 jaar
Op de babygroep vinden wij rust, regelmaat en ontwikkeling belangrijk. Voor de allerkleinsten is er een grondbox aanwezig waardoor de baby’s hier veilig de wereld kunnen ontdekken. De kinderen kunnen met diverse materialen spelen op de speelkleden. Voor de wat oudere kinderen zijn er speelmaterialen aanwezig waardoor de ontwikkeling op diverse gebieden wordt gestimuleerd. Zo kunnen de kinderen de fijne motoriek ontwikkelen door puzzels te maken en wordt de motorische ontwikkeling gestimuleerd door onder andere te spelen met de speelblokken, autobaan en blokkenspiraal. Ook houden wij van liedjes zingen en boekjes voorlezen waardoor we ook al bezig zijn met de taalontwikkeling van kinderen.
20200604 mirakelharlekijnen
Groep:
Harlekijnen
Leeftijd: 0-2 jaar
De Harlekijnen bieden een ruimte die voor de allerkleinsten zeer geschikt is. Er zijn veel mogelijkheden voor de kinderen om op de grond te bewegen en te ontdekken. Heb je jezelf al gezien in onze spiegel? Kom dan snel eens kijken!
20200604 mirakelharlekijnenGang boven-etage bij Kabouters en Harlekijnen

We hebben ervoor gezorgd dat de kinderen buiten hun groepsruimte ook voldoende kunnen bewegen.
Het is een ruimte waar ze veel kunnen beleven!
20200604 mirakelgangharlekijnenreuzen
Buitenschoolse Opvang
Groep: BSO Woudhoek - locatie Het Mirakel
Leeftijd: 4 t/m 12 jaar
Geopend: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
Als we de kinderen hebben opgehaald uit school gaan we eerst lekker wat fruit eten en wat drinken. Daarna starten de activiteiten en workshops. De kinderen kunnen ook gezellig spelen in de vele hoeken die de BSO-ruimte biedt.
20200604 mirakelbso1
20200604 mirakelbso2

Klaar om de buitenwereld te ontdekken? 
20170912 HetMirakel speelhuis 1Het dakterras van kindcentrum Het Mirakel is een fijne plek voor kinderen om te ontdekken, te beleven, te spelen en plezier te maken. Er staat een prachtig houten speelhuis, een eindeloze inspiratiebron voor gezellige spelletjes en actieve uitdagingen. Kinderen spelen er zelfstandig en met elkaar. Spelen is belangrijk voor kinderen en bevordert de sociale en emotionele ontwikkeling.

Ons speelhuis prikkelt de fantasie van ieder kind. Het heeft verschillende hoogtes en een loopbrug. Binnen kunnen de kinderen gezellig zitten op stoeltjes en aan een tafeltje. Door de ramen kun je naar buiten kijken, maar heb je de speciale kijkgaten al gezien? Deze geven een andere kijk op de omgeving! De kinderen vinden het ontzettend leuk om het huis met elkaar te ontdekken en om erin te spelen. We hebben al meerdere malen meegemaakt, dat ouders hun kinderen niet mee naar huis krijgen, omdat ze het zo leuk hebben in het speelhuis! 
20170912 HetMirakel speelhuis collage

Praktische informatie

 • Klik hier voor het pedagogisch beleid van KomKids.
 • Voor het centrum gebonden pedagogisch beleid van Het Mirakel, klik hier. In het beleid staan ook de openingstijden van het Mirakel vermeld per opvangsoort.
 • Het Mirakel is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Hier kunt u ook de Inspectierapporten van de GGD nalezen. 
  Hele dagopvang 
  Buitenschoolse Opvang 

  Sociale kaart
  De sociale kaart is de wegwijzer naar kindercentra, scholen, lichamelijke gezondheid, vrije tijd, sportverenigingen en opvoeden in de wijk. Klik hier voor de sociale kaart van Schiedam-Noord.