komkids-nieuws-foto-Warmoezenierpad 3
3123 EW Schiedam
Tel: 010-4493114
e-mail: mirakel@komkids.nl
Twitter: www.twitter.com/KomKids_Mirakel

LRK-nummers:
HDO: 219563913
BSO: 612656299Locatiemanagers: Danielle van Oosten & Suzanne van Meeteren
DaniellevOosten kader komkids20200227 suzannevanmeeteren

Wij bieden:
Hele dagopvang
Buitenschoolse opvang voor kinderen van bs De Regenboog
Vakantieopvang

Kinderen willen graag bezig zijn. In en om ons kleurrijke kindercentrum is hier alle ruimte voor: samen zingen, dansen, roetsjen van onze glijbaantrap, knutselen, verkleden, spelen op ons prachtige dakterras. Bij Het Mirakel nemen we kinderen mee op avontuur.

Bij ons ‘moet’ niets, onze pedagogisch medewerkers werken kind volgend. Uw kind krijgt zo de kans om zelf te ontdekken wat het wil en waar het goed in is. Daar beginnen we al mee op jonge leeftijd. De bso heeft ook een eigen kinderraad, daarin geven de kinderen zelf aan wat hun voorkeuren en ideeën zijn. Zo houden we onze opvang uitdagend voor alle leeftijden.

Buiten de reguliere leeftijdsgerichte activiteiten hebben we een 3+ groep en een samenspelgroep. In de 3+ groep gaan iedere ochtend de kinderen van drie jaar en ouder samen aan de slag met uitdagende activiteiten. De samenspelgroep organiseren we in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin en Speelgoeduitleen Ikkie. Eén keer per week kunt u als ouder op woensdag- of vrijdagochtend meedoen op de groep van uw kind (1,5 tot 2,5 jaar).

Klaar om de buitenwereld te ontdekken? 
20170912 HetMirakel speelhuis 1Het dakterras van kindcentrum Het Mirakel is een fijne plek voor kinderen om te ontdekken, te beleven, te spelen en plezier te maken. Er staat een prachtig houten speelhuis, een eindeloze inspiratiebron voor gezellige spelletjes en actieve uitdagingen. Kinderen spelen er zelfstandig en met elkaar. Spelen is belangrijk voor kinderen en bevordert de sociale en emotionele ontwikkeling.

Ons speelhuis prikkelt de fantasie van ieder kind. Het heeft verschillende hoogtes en een loopbrug. Binnen kunnen de kinderen gezellig zitten op stoeltjes en aan een tafeltje. Door de ramen kun je naar buiten kijken, maar heb je de speciale kijkgaten al gezien? Deze geven een andere kijk op de omgeving! De kinderen vinden het ontzettend leuk om het huis met elkaar te ontdekken en om erin te spelen. We hebben al meerdere malen meegemaakt, dat ouders hun kinderen niet mee naar huis krijgen, omdat ze het zo leuk hebben in het speelhuis! 
20170912 HetMirakel speelhuis collage

Naast het speelhuis hebben we ook een gedeelte met veel groene planten en struiken, hier kunnen de kinderen doorheen lopen, de aarde voelen en in het klein de natuur beleven.
20170912 HetMirakel natuurKlik hier voor het pedagogisch beleid van KomKids.
Voor het centrum gebonden pedagogisch beleid 0-1 jaar van Het Mirakel, klik hier
Voor het centrum gebonden pedagogisch beleid 1-4 jaar van Het Mirakel, klik hier
Voor het centrum gebonden pedagogisch beleid BSO van Het Mirakel, klik hier.
In bovenstaande centrum gebonden beleidsplannen staan ook de openingstijden van Het Mirakel vermeld per opvangsoort.

Het Mirakel HDO en BSO zijn geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Klik hier voor de HDO en klik hier voor de BSO. Hier kunt u ook de Inspectierapporten van de GGD nalezen.

Sociale kaart
De sociale kaart is de wegwijzer naar kindercentra, scholen, lichamelijke gezondheid, vrije tijd, sportverenigingen en opvoeden in de wijk. Klik hier voor de sociale kaart van Schiedam-Noord.