komkids-nieuws-foto-Even voorstellen
Onze Locatiemanager Mirjam Nijs
202102 emmaosseweijer
Onze Pedagogisch Begeleider is Debby van den Bosch


Contactgegevens
Buijs Ballotsingel 108A
3112 JH Schiedam
Tel: 010 - 437 32 33
e-mail: kekt@komkids.nl

Registratienummer HDO - VKV: 349667421
Registratienummer BSO: 823857414

Wij bieden:
Hele dagopvang
Buitenschoolse opvang voor kinderen van obs De Singel (Singel 5 - Galileïstraat 86 - Buys Ballotsingel 108)
Verkorte Kinderopvang met VVE

Over Kindcentrum Kekt 
Sinds 2004 is deze KomKids-locatie gevestigd in de OBS De Singel en vormt het kindcentrum een afspiegeling van de wijk in Schiedam-Oost waar diverse culturen bij elkaar komen. Een unieke kans voor iedereen om kennis te maken met verschillende culturen biedt ook direct de mogelijkheid om van én met elkaar te leren.  

Bij Kindcentrum Kekt bieden we opvang aan voor kinderen van 0 tot 13 jaar: 

  • Hele Dagopvang (HDO) 
  • Verkorte Kinderopvang met VVE (VKV) 
  • Buitenschoolse Opvang (BSO) 

De locatie biedt veel mogelijkheden: ruime lokalen met veel daglicht, een centrale speelhal, de buitenspeelplaats en niet te vergeten het dakterras. Door de huiselijke sfeer voelen niet alleen kinderen, maar ook ouders zich snel thuis.  
20210326 kekt algemeen
Hele Dagopvang (HDO) 

Kinderen van o-4 jaar hebben bij de HDO de ruimte om in een veilige en vertrouwde omgeving te spelen en zich verder te ontwikkelen. Beweging vinden we belangrijk en daarom bieden de kleine gymzaal en de gezamenlijke hal de perfecte uitvalsbasis om actief te kunnen spelen en op avontuur te gaan. Elke dag een frisse neus halen staat ook voorop, dus zijn alle groepen dagelijks te vinden op de buitenspeelplaats of het dakterras. Bij Kindcentrum Kekt bestaat de HDO uit drie groepen. 

Kleine beer (0-2 jaar)
De Kleine Beer is een gezellige rustige groep. Met verschillende hoeken is er voor elk kind een geschikte ruimte. Een rustige plek voor de jongste baby’s, zowel in de box als lekker op de grond. Een knus plekje onder de box en een actievere hoek voor de dreumesen waar zij op ontdekking kunnen gaan.  
Kleine beer kektGrote Beer (2-4 jaar): 
Na de Kleine Beer stromen de kinderen door naar de Grote Beer. Hier bereiden we de kinderen voor op de basisschool. De kinderen worden hier uitgedaagd in hun ontwikkeling en hun zelfstandigheid. We vinden dit erg belangrijk en stimuleren dit dan ook zeker. Zo kan uw kind een zo'n goed mogelijke start maken op de basisschool. Hierdoor is de stap van kinderopvang naar basisschool net wat minder groot en daardoor nog leuker. 
grote beer kekt
 

Toversterren (0-4 jaar): 
Net als de Kleine Beer is de toversterren een babygroep. De groepen zijn aan elkaar gespiegeld en dit is dus ook een gezellige rustige groep. Met verschillende hoeken is er voor elk kind een geschikte ruimte. Een rustige plek voor de jongste baby’s, zowel in de box als lekker op de grond. Een knus plekje onder de box en een actievere hoek voor de dreumesen waar zij op ontdekking kunnen gaan.  
20210326 toversterren kektOpvangtijden HDO 
Wij hebben reguliere opvang van 07:30 tot 18:00 uur met een uitbreiding van 07:00 tot 19:00 uur. 

Verkorte Kinderopvang met VVE 
Op Kekt hebben we één VKV-groep waar kinderen vijf ochtenden in de week terecht kunnen van 8:30-11:45 uur. Tijdens de VKV-opvang bereieden we kinderen zo goed mogelijk voor op de basisschool. Met verschillende activiteiten (methode Startblokken), zowel individueel als in groepsverband, draagt dit bij aan het sociale-emotionele vlak en de cognitieve ontwikkeling. 

Taal staat altijd centraal bij Kekt en dat zie je ook duidelijk terug in de thema's en dagelijkse activiteiten. En de ouders worden ook aan het werk gezet, want met de ‘woorden van de week’ gaan zij gezamenlijk thuis aan de slag.  
20210326 vkv kektBuitenschoolse Opvang 
De ruime speelplaats biedt de kinderen dagelijks een heerlijke uitvalsbasis om na school op zoek te gaan naar kriebelbeestjes in de aarde of juist om een pot voetbal te spelen. Zelfstandigheid staat hierbij centraal door kinderen stap voor stap meer verantwoordelijkheid te geven en ze te laten ontdekken wat ze allemaal zelf kunnen. Van zelf fruit snijden, tot de tafel dekken en weer afruimen.  

Hierdoor krijgen ze de ruimte om zelf keuzes te maken, te ontdekken en ook gewoon eens de fout in te gaan. Zo gaat het in de echte wereld ook, want niemand is tenslotte perfect. Door het werken met thema's, welke de kinderen zelf kiezen, blijven we altijd nieuwe dingen ontdekken.  Ook in de vakanties kunnen de kinderen bij ons terecht en beleven we samen een vakantiegevoel: samen sporten, cultuur snuiven en erop uit in de natuur.  Leuk om te weten: op woensdagmiddag eten we warm. We kijken per week samen met de kinderen wat ze de week erna lekker vinden om te eten.  
20210326 bso kekt


Pedagogisch Beleid

  • Klik hier voor het pedagogisch beleid en de werkplannen van KomKids.
  • Voor het centrum gebonden pedagogisch beleid van Kekt, klik hier
  • Kekt HDO, VKV en BSO zijn geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Klik hier voor de HDO en VKV, klik hier voor de BSO. Hier kunt u ook de Inspectierapporten van de GGD nalezen.

    Sociale kaart
    De sociale kaart is de wegwijzer naar kindercentra, scholen, lichamelijke gezondheid, vrije tijd, sportverenigingen en opvoeden in de wijk. Klik hier voor de sociale kaart van Schiedam-Oost.