komkids-nieuws-foto9Peter van Anrooijlaan 5
3122 TA Schiedam
Tel. HDO: 010 - 470 93 17 
Tel. VKV: 06 - 49 34 38 72
email: viola@komkids.nl

Registratienummer HDO: 206605225
Registratienummer VKV: 544937478

Locatiemanager: Chantal Stuij
2019 ChantalStuij


Wij bieden:

Standaard hele dagopvang van 7:00 tot 19:00 uur
Flexibele opvang 7 dagen in de week van 06:30 tot 23:30 uur
Verkorte Kinderopvang met VVE = VKV (voorheen Peuterspeelzaal)

Naast basisschool Loep in Schiedam Noord vindt u kindercentrum Viola: vrolijk, kleinschalig en uitdagend!
Hier is uw kind van 0 tot 4 jaar van harte welkom om samen met andere kinderen te spelen, ontdekken en zich op de beste manier te ontwikkelen. Onze pedagogisch medewerkers bieden uw zoon of dochter een stevige basis voor de toekomst. Viola is uniek in de omgeving omdat wij 7 dagen in de week flexibele opvang aanbieden vanaf 06.30 uur tot 23.30 uur, dus ook in het weekend en tijdens feestdagen. U bepaalt wanneer u ons nodig heeft en betaalt alleen voor de uren die u afneemt. Via Flexweb, de digitale KomKids omgeving, kunt u zelfs tot vijf dagen van tevoren de gewenste uren doorgeven. Hebt u alleen behoefte aan opvang op vaste dagen, dan kan dat natuurlijk ook.

Welkom bij kindercentrum Viola!

2017 Viola buitenkant


De Bruine Beer (0 jaar- 2,5 jaar)

De Bruine Beer is een gezellige groep voor kinderen van 0 tot 2,5 jaar oud. Op de groep vind je verschillende hoeken voor jong en oud. Voor de jongste kinderen is er een box aanwezig waar rustige muziek kan worden afgespeeld. Onder de box bevindt zich een relaxhoekje, hier kunnen de kinderen zich even terugtrekken tussen lekkere zachte kussens. Daarnaast kunnen de baby's spelen op het speelkleed. Voor de wat oudere kinderen is er ander speelgoed en materialen aanwezig, waarmee de ontwikkeling op verschillende vlakken wordt stimuleert. Zo is er een bouwhoek waar onder andere aan de fijne motoriek gewerkt kan worden, wordt de cognitieve ontwikkeling geoefend aan tafel door middel van allerlei uitdagende puzzels en is er een huishoek aanwezig waar verschillende rollenspellen gespeeld kunnen worden. Daarnaast is er nog genoeg ruimte over voor eigen fantasie, initiatieven en ideeën van het kind. Gedurende de tijd dat het kind bij de Bruine Beer zit, wordt er gewerkt aan de zelfredzaamheid. Dit zullen zij nodig hebben als zij overgaan naar de Grote Beer.
2017 Viola bruinebeer
De Kleine Beer (0 jaar- 2,5 jaar)
In deze groep kunnen de kinderen de wereld ontdekken op hun eigen tempo door echte materialen te combineren met ontwikkelingsgericht spelmateriaal. De pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen hierin.
2017 Viola kleinebeer
De Grote Beer (2,5 jaar - 4 jaar)
Na de Kleine of de Bruine Beer stromen de kinderen door naar de Grote Beer. Hier bereiden we de kinderen voor op de basisschool. Zelfstandigheid vinden we dan ook erg belangrijk en dat stimuleren we dan ook zeker, zo kan uw kind een zo'n goed mogelijke start kan maken op de basisschool.
2017 Viola grotebeer
Avond en weekend
Tijdens de avonden en de weekenden maken we gebruik van het lokaal van de Grote Beer. Uiteraard worden zo nodig voorzieningen voor de allerkleinste hier dan naar toe gehaald zoals een wipstoel een boxkleed en het ontwikkelingsgericht materiaal en zorgen we er voor dat de ruimte ook voor de kleinste een uitdagende en veilige omgeving is.
2017 Viola halPeutersport voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Samenspel en motoriek spelen een belangrijke rol tijdens de sport-,spel-en dansactiviteiten, maar gezelligheid staat voorop! De reeks van 10 lessen hebben elke week een ander thema en vinden plaats op woensdag vanaf 9.30 - 10.00 uur of van 10.15 - 10.45 uur in kindercentrum Viola. Kosten: 3,- per les. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: viola@komkids.nl  Ook voor de kinderen die niet naar een kindercentrum van KomKids gaan, zijn welkom!
2017 Viola peutersport

Zwemles

Elke dinsdag gaan Ilse en Marlou met twee kinderen zwemmen. Zwembad Groenoord biedt lessen aan voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Na afloop van de les gaan de pm’ers nog even vrij zwemmen met de kinderen. Samen van de glijbaan, bubbelen in het bubbelbad of lekker spelen in het kinderbadje.
2017 Viola Groenoord

Klik hier voor het pedagogisch beleid van KomKids.
Voor het centrum gebonden pedagogisch beleid van Viola, klik hier.
In bovenstaande centrum gebonden beleidsplannen staan ook de openingstijden van Viola vermeld per opvangsoort.

Viola is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang, klik hier voor de hele dagopvang en klik hier voor de Verkorte Kinderopvang met VVE. Hier kunt u ook de Inspectierapporten van de GGD nalezen.

Sociale kaart
De sociale kaart is de wegwijzer naar kindercentra, scholen, lichamelijke gezondheid, vrije tijd, sportverenigingen en opvoeden in de wijk. Klik hier voor de sociale kaart van Schiedam-Groenoord.

Wij werken samen met:
Loep is een Integraal Kindcentrum (IKC) in wording, dat wil zeggen kinderen kunnen tot 13 jaar bij Loep terecht voor (flexibele) opvang, onderwijs en ontspanning. Samen met KomKids zorgt Loep ervoor dat baby’s peuters en basisschoolleerlingen het onderwijs en de zorg krijgen die zij nodig hebben. Alles onder één dak. Uw kind voelt zich veilig en vertrouwd, de overgang naar de basisschool verloopt soepel, we bieden een doorgaande pedagogische lijn en u kunt erop vertrouwen dat uw kind gedurende de gehele dag in goede handen is.

Kennis en sport zijn hier binnen twee belangrijke pijlers. Medio 2018 start de bouw van onze nieuwe school in Groenoord. Dat wordt een opvallend en duurzaam schoolgebouw dat ons onderwijs volledig tot haar recht laat komen. Een ideale uitvalsbasis voor al onze leergierige leerlingen. Voor meer informatie kijkt u op www.loepschiedam.nl of op Facebookpagina: Loep Schiedam.