Koningsspel Tips 1Koningsdag gaat ook dit jaar even anders dan anders. Maar dat laat de pret niet drukken. Het is feest voor iedereen en om jullie dag nog leuker te maken, lees je hier 10 toffe tips om Koningsdag te gek thuis te vieren.
Tip 1 | Mooi oranje is niet lelijk
Zoek al het oranje of koningsdag gerelateerde accessoires op in huis en maak er een TÉ GEKKE outfit van! Maak een foto en stuur deze door naar familie en vrienden en daag ze uit om hetzelfde te doen. En wie heeft de leukste Konings outfit?

Tip 2 | Zingen maar
Zing (of speel) samen met de Oranjeverenigingen en de buurt om 10.00 uur het Wilhelmus mee in de tuin, de deuropening of op het balkon. Weet je de tekst niet, maar wil je wel meezingen, dan heeft het Koninklijke huis de tekst online gezet. Of zing de karaoke versie mee via deze video op YouTube.

Tip 3 | Doe mee & win! 
Versier de straat tijdens het nationale buitenspeeluur tussen 10:00-11:00 uur met Stoepkrijt. Maak een mooie tekening, doe mee en win hét Buitenspeelpakket!

Doe mee door je tekening op social media te zetten met #buitenspeeluur en @komkids_kinderopvang of stuur hem op naar events@komkids.nl. Vrijdag 30 april wordt de winnaar bekend gemaakt! handtekening ko koningsdag

Tip 4 | Oud-Hollandse spelletjes
Bij Koningsdag horen spelletjes. Misschien heb je zelf nog leuke spelletjes in huis of wat dacht je van de volgende Oud-Hollandse spelletjes:

 • Koekhappen 
  Wat heb je nodig: ontbijtkoek/spekjes/andere snoepjes, touw/wol, waslijn, eventueel blinddoek.
  Hoe speel je het? Hang een waslijn op met daaraan stukken ontbijtkoek, snoep of wat je in huis hebt. Om het wat moeilijker te maken doe je een blinddoek om en probeer zo snel mogelijk het stuk ontbijtkoek of snoep van de waslijn te eten. Eetsmakelijk!
 • Spijkerpoepen
  Wat heb je nodig:
  spijkers, flessen en touw/wol.
  Hoe speel je het? Maak de spijker vast aan het touw/wol en bevestig deze aan de achterkant van je broek of aan je riem. Zet de flessen klaar en beginnen maar! Wie de spijker als eerste in de fles krijgt is de winnaar!
 • Zaklopen 
  Wat heb je nodig: een juttezak/vuilniszak/boodschappentas en 2 flessen.
  Hoe speel je het? Zet de flessen voor je parcours klaar. Zoek een startpunt en spreek af wat je doet: om de fles heen en terug, 1 rondje om de fles heen en terug of 2 rondjes om de fles heen en terug. Klaar?! Doe beide benen in de zak en hou de zak goed vast. 3…2…1…START!
 • Kroontje prik 
  Wat heb je nodig:
  Papier, pen, schaar, blinddoek (theedoek) en plakband.
  Hoe speel je het? Teken een gezicht van de koning op 1 blaadje en op een ander blaadje een kroon. Knip de kroon uit. Hang het gezicht van de koning op, doe een plakker op de achterkant van de kroon, doe een blinddoek om, pak de kroon, draai 3 keer en pas op dat je niet omvalt! En plakken maar!

Tip 5 | Oranje proeverij 
Zin in een oranje proeverij (ook leuk voor de kleinste onder ons) of maak zelf een smoothie maken? Kijk snel hoe & klik hier

Tip 6 | Knutsel erop los
Houd je van knutselen, dan hebben wij 2 leuke knutselideeën voor je klaarstaan. Om je Koningsdag-outfit af te maken en om het huis te versieren. Maak je eigen kroon met behulp van deze instructies of bekijk hier hoe je een vrolijke slinger met gezellige kleuren maakt. Het wordt echt een feest in huis!

Tip 7 | Koningsspelen
Samen met het gezin koningsspelletjes spelen. Wij hebben 2 leuke spelletjes voor jullie gevonden, die je tijdens koningsdag zelf kunt maken en spelen. Wat dachten jullie van Bingo Oranje Boven of een spelletje Memory Oranje Boven. Klik op de links hieronder kun je de spelletgjes uitprinten en uitknippen. Veel speelplezier!
Bingo Oranje Boven
Memory Oranje Boven

Tip 8 | Online vrijmaakt, kom dat zien
Start je eigen online Vrijmarkt. Maak een foto van je kleedje met spulletjes en plaats deze op de VrijMarktplaats. Of stuur je foto van je kleedje met spulletjes door naar vrienden/familie. Wie weet zit er wel iets bij wat zij leuk vinden.

Of doe geen vrijmarkt, maar een ruilmarkt met de familie! En voor je het weet loopt mama met mooie haarspeldjes in en de jongste met een te groot shirt wat nu een “jurk” is.

Tip 9 | KomKids Konings Quiz
Doe samen mee aan de KomKids Konings Quiz via Social Media. Houd Instagram goed in de gaten, want alle antwoorden geven een letter en als je deze op de juiste volgorde zet, dan vormt het een woord. Alle letters verzamelt? Welk woord is het geworden?!

Tip 10 | Nationale Toost
Om 16:30 is het na een dag vol spelletjes en activiteiten tijd om te proosten op een geslaagde dag. Doe mee aan deze Nationale Toost. Dit is een oproep om met zijn alle het glas te heffen voor sociale verbinding. Doe dit met je zelfgemaakte oranje smoothie of met een lekker glas Jus d’orange.