CubettoDagelijks zien we heel wat mensen voorbij wandelen bij de Informatiewinkel, het hoofdkantoor van KomKids. Maar als we bezoek uit het buitenland krijgen, dan vinden we dat extra tof.  Waarom? Dat lees je hier! 

 

 

 KomKids zet zich graag internationaal in voor het verbeteren en het ontwikkelen van kinderopvang. We vinden het ontzettend leuk om onze kennis te delen en te leren van andere organisaties. Zo nemen we deel aan Erasumus+, hebben we stagiaires uit het buitenland en een uitwisselingsproject met Kindergarten City Duitsland. 

Onze Duitse collega’s van Kindergarten City kwamen onlangs op bezoek om te kijken hoe wij ons digitaal personeelssysteem hanteren en hoe het er bij onze speciale techniek-BSO DOKWRK aan toegaat. 
Tijdens een kijkje achter de schermen gingen ze zelf aan de slag met Cubetto, coderen voor kleine kinderen. Ze zagen verschillende zelfgemaakte techniek-projecten van de kinderen zoals de tandenborstelrobot en maakten ze kennis met technisch Lego. Daarnaast deelden we onze ervaringen en kennis met elkaar over hoe je een lesprogramma, in dit geval voor techniek, gestructureerd en toegankelijk opzet.  

Een leerzame dag waaruit bleek dat we nog steeds veel van elkaar kunnen leren en coderen nog helemaal niet zo makkelijk is, ook al is het geschikt voor kleine kinderen. Met veel nieuwe ideeën en inspiratie zijn onze Duitse collega’s weer huiswaarts gekeerd.  

Meer weten over DOKWRK? Bekijk hier de locatiepagina.  

 98D920B2 2966 4C6A A1FB E9A9B4CDC8D4 IMG 0548 1 
Uitleg over technisch Lego @ DOKWRK