20230421 uitwisseling frobelWat is het toch fijn om met gelijkgestemden, van over de landsgrenzen, te sparren over ons mooie beroep! Op donderdag 20 april kwam een afvaardiging van Kinderopvang organisatie FRÖBEL e.V. uit Duitsland op (studie/werk-) bezoek in Nederland.

Het programma begon al vroeg bij KindeRdam met een mooie interessante presentatie van Simon Hay (Pedagoog KindeRdam) over de Nederlandse Kinderopvang. Verleden, heden en toekomst kwamen perfect naar voren.

In de middag verplaatste de groep zich naar Schiedam waar de deelnemers samen met KomKids-medewerkers in groepjes op pad zijn gegaan om een aantal kinderopvanglocaties te bezoeken. Alle 4 de KomKids-locaties lagen op loopafstand van de Informatiewinkel (het hoofdkantoor van KomKids). Tijdens de wandeling werden direct de wijken Nieuwland, Centrum en Oost bekeken en besproken. Na afloop werden gezamenlijk ervaringen uitgewisseld en zijn er over en weer goede (soms kritische) vragen gesteld. Dit leidde tot een krachtig en zeer waardevol gesprek.
De verschillen tussen beide landen kunnen groot, maar soms ook heel klein zijn. Één ding is duidelijk: we willen allemaal het beste voor de kinderen!

#kinderopvang #kinderen #lerenvanelkaar #lerenmetelkaar #kinderdam #komkids #duitsland #nederland #eenlevenlangleren #bedankt #rotterdam #schiedam