20181015 OndertekeningBetrokkenSpartaan aKomKids is vanaf heden officieel Maatschappelijk partner van Stichting De Betrokken Spartaan. Als partner adopteert KomKids symbolisch één sportcoach van het project StreetruleZ en zal het project, wat zich afspeelt op de D&S pleinen in Schiedam, op deze manier ondersteunen.

In de bestuurskamer van het Sparta Stadion maakten KomKids directeur Yde Dragstra en maatschappelijk manager van Sparta Rotterdam, Michael Marinus, het partnership officieel. Dragstra is verheugd om toe te treden als maatschappelijk partner: “De afgelopen jaren hebben wij al al veel voor elkaar kunnen betekenen en daarom is het ook mooi dat we dit nu officieel kunnen beklinken als maatschappelijk partner.” Ook Michael Marinus is blij met het officieel maken van de band die al langer erg goed is: “KomKids is voor ons een belangrijke centrale schakel en wij zien het als een mooi gebaar dat KomKids in dit partnership ook een sportcoach figuurlijk adopteert en zo dus een belangrijke bijdrage levert aan StreetruleZ.”

Streetrulez biedt Schiedammers vanaf 16 jaar de kans om een opleiding tot sportcoach te volgen op één van de zogenaamde D&S pleinen in hun eigen buurt. Hier ontmoeten zij de huidige sportcoaches en worden door hen geënthousiasmeerd om uiteindelijk ook een opleiding tot sportcoach te gaan volgen. In ruil voor deze opleiding zetten zij zich, nadat ze het diploma hebben behaald, 200 uur per jaar in als vrijwilliger bij sportactiviteiten.

20181015 OndertekeningBetrokkenSpartaan