Nederland DuitslandKinderopvangorganisaties KomKids, DAK kindercentra uit Den Haag en Kindergärten City uit Berlijn zijn in 2016 een speciale samenwerking aangegaan. Alle drie de organisaties zijn gericht op het leren van elkaars kwaliteiten. Van 15 oktober t/m 19 november wisselen Markus, pedagogisch medewerker Kindergärten City en Geert van KomKids van werkplek.

Dit jaar hebben 20 medewerkers (locatiemanagers en pedagogisch medewerkers) afkomstig van alle drie de organisaties de gelegenheid gekregen om tijdens een uitwisselingsprogramma een kijkje te nemen bij een kinderopvangorganisatie over de grens. In april jl. waren er 12 locatiemanagers en regiomanagers van Kindergärten City in Nederland. Naast een uitgebreide kennismaking met de organisaties, door o.a. een bezoek aan de hoofdkantoren van DAK en KomKids, hebben ze ook aantal locaties bezocht. In dezelfde maand zijn 5 medewerkers van DAK en 5 van KomKids op bezoek geweest bij diverse locaties van Kindergärten City in Berlijn. Het is altijd goed om bij een collega te kijken hoe hij/zij omgaat met het werken op de groep en in het management. Het zorgt voor veel inspiratie en er kan op een makkelijke manier kennis gedeeld en uitgewisseld worden.

Deze uitwisseling kreeg een spontaan vervolg. Zo heeft Sharon van de Kidslocaties in juli twee weken meegedraaid bij de Kindergärten City - Kita Kochstraße en op dit moment wisselen Markus, pedagogisch medewerker van Kita Kochstraße en Geert van De Kleine Machinist van werkplek. Na een week in Rotterdam samen te hebben gewerkt, werken ze nu drie weken op elkaars locatie. In de laatste week is Markus weer in Berlijn en werken ze nog een week samen op Kita Kochstraße. De heren houden iedereen graag op de hoogte van hun ervaringen. Lees op de site van Kindergärten City de verslagen van Markus en lees hieronder de ervaringen van Geert.

Verslag week 43
Verslag week 43/44
Verslag week 44
Verslag Soenita en Moraima
Verslag week 45
Verslag week 46