201710 PosterZwerfboeken

Op woensdag 4 oktober '17 is het "Kinderzwerfboekenstation" bij KomKids & Ko (Nieuwe Passage 17 in Schiedam-Centrum) feestelijk geopend door Anneke Elenbaas, zij is taalvrijwilliger in Schiedam. Een KinderzwerfboekStation is een plank of een kastje met zwerfboeken. Een Station staat op een openbare plek waar (veel) kinderen komen. Kinderen kunnen een zwerfboek uitkiezen om thuis te lezen. 

20171004 collageopeningzwerfstation


In de Nieuwe Passage staat voor de etalage van KomKids & Ko een kastje met boeken, dit is het Kinderzwerfstation. Wanneer je een zwerfboek uitkiest hoeft deze niet naar ditzelfde KinderzwerfboekStation teruggebracht te worden. Het is de bedoeling dat het boek verder gaat zwerven… Je herkent een Station aan een poster.

Kinderen en ouders kunnen hier hun gelezen kinderboeken naar toe brengen en er een zwerfboek van maken. Er liggen stickers die op en in de boeken geplakt moeten worden. Daarna is een boek ook een echt zwerfboek. Kinderen nemen het boek mee naar huis en als het uitgelezen is, geven ze het boek weer door. Ze mogen het achterlaten op school, in een bus of ze brengen het weer naar een KinderzwerfboekStation.