Herfstvakantieprogramma BSO (De Wensboom & Violier)
Onze plannen voor de herfstvakantie zijn hier te vinden.
201909 laarzenbladeren 
Komen jullie woensdag 12 juni buitenspelen?
We gaan er een gezellige middag van maken! Het thema dit jaar is dieren, wat is jouw favouriete (huis)dier? Het schoolplein van De Violier is speciaal ingericht voor de allerkleinste (0 tot 4 jaar) met een kleiner springkussen en 'iets kleinere' activiteiten.
20190612 buitenspeeldag sveaProgramma meivakantie De Wensboom & Violier 2019
We gaan super veel naar buiten in deze twee weken.
Klik hier voor het complete programma.


Programma voorjaarsvakantie De Wensboom & Violier - 25 februari t/m 1 maart 2019
201901 kunstDe feestdagen zijn inmiddels weer achter de rug en het nieuwe jaar is net begonnen. Voor ons houdt dit in dat we al bezig zijn met de planning voor de voorjaarsvakantie. De datum waarop u uiterlijk kunt reageren om uw kind(eren) in te schrijven is vrijdag 8 februari 2019.

Het thema deze vakantie is kunst, klik hier voor het complete programma.
Programma kerstvakantie De Wensboom & Violier - 
24 december 2018 t/m 4 januari 2019
Kerstballen, kerstbomen en oliebollen. 
Lees hier, welke leuke activiteiten de kinderen van BSO de Wensboom en Violier gaan doen in de vakantie!


Halloween Svea - 2 november 2018
20181102 HalloweenSvea copy


Lezen is leuk!  Op woensdag 31 oktober '18 opent kindcentrum De Wensboom een kinderboekenzwerfstation
Jullie zijn van harte welkom bij de feestelijke opening om 13.30 uur.

Stuur boeken op een spannende tocht. Vaak wordt een boek maar 1 keer gelezen, een kinderboek schuift nog wel eens op naar een jonger broertje of zusje maar dan verdwijnt het in een kast. Wat is er leuker dan andere kinderen te laten genieten van al die vergeten boeken in stoffige kasten of in dozen op zolder.

Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn! Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. En daarna het boek weer te laten zwerven zodat andere kinderen hetzelfde boek ook kunnen lezen. Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven.

Tevens opent op woensdag 31 oktober op kindcentrum De Wensboom een pedagogische zwerfboekenstation voor nieuwsgierige, wanhopige, het echt niet meer wetende of juist meer willen wetende ouders. Op de overloop van ons gebouw (de trap op naar de kinderdagopvang) vindt u raad en kunt u een boek van de plank meenemen, later terug brengen of verder laten zwerven. Heeft u zelf nog boeken in de kast met een pedagogische inhoud, zwangerschap of kind gerelateerd, dan zijn deze boeken van harte welkom op onze plank.

Neem me mee, lees me en laat me weer zwerven…

Programma herfstvakantie De Wensboom & Violier - 22 t/m 26 oktober 2018
Lees hier, welke leuke activiteiten de kinderen van BSO de Wensboom en Violier gaan doen in de vakantie!
Inschrijven kan tot maandag 1 oktober middels een mail naar: dewensboom@komkids.nl 

Lekker in de ringen zwaaien of trampoline springen dat kan bij AlliantieKids! 
Het bijzondere aan AlliantieKids is dat onze kinderen de mogelijkheid krijgen om naast de gewone bso-uren, per week ook een uur te turnen. Door onze samenwerking met turnvereniging Alliantie kunnen de kinderen namelijk meedoen met de reguliere turntrainingen. Hier heeft u als ouder veel profijt van: uw kind kan lekker sporten, wat heel goed is voor de ontwikkeling van de motoriek, en het scheelt u een hoop gehaast en regelwerk in uw drukke gezinsleven. Zo kunt u de tijd thuis met uw kind ten volste benutten. Wij zorgen voor het vervoer en u kunt uw kind aan het einde van de dag ophalen bij CCV Alliantie. Natuurlijk bent u als ouder van harte welkom om wat eerder in de turnles te komen kijken! AlliantieKids is te bereiken op tel: 06-33951619 of per e-mail: alliantiekids@komkids.nl

Nieuwe openingtijden VKV schooljaar 2018-2019:
Maandag 27 augustus 2018 zijn we er weer met nieuwe openingstijden:
Maandag, woensdag en vrijdag van 8.45 tot 11.45 uur.
De dinsdag en donderdag van 11.45 tot 14.45 uur.
Hele fijne zomer en tot het nieuwe schooljaar.

Ondertussen bij VKV - juli 2018
Onze laatste weken voor de zomervakantie hebben we het nog gehad over kunst. Er werden verschillende materialen gebruikt, klei, playmais, verf of lijm. Mooie processen waren er te zien. We hebben een heus museum gemaakt met alle kunstwerken van de hele Wensboom. Wat was er veel te zien.
20180706 Wensboomkunst

Daarbij was het natuurlijk prachtig weer, dus zijn we veel naar buiten geweest. Heerlijke kunstwerken maken met water en zand. Op modderdag hebben we het plezier gehad van water, zand en aarde. Wat een beleving was dat!
20180629 Wensboom modder

Ondertussen bij VKV - juni 2018
Wat hebben we hard gewerkt! We hebben het gehad over hoe groot een huis is. Hoe hoog en lang zijn de muren. Met een rolmaat, duimstok en liniaal zijn we gaan meten en tekenen. 

20180604 VKV Wensboom 3biggetjes 2Samen met de ouders hebben we verjaardagsmutsen gemaakt, wat was het gezellig en wat een mooie creaties zijn er gemaakt.
20180604 VKV Wensboom feestmutsen

Als afsluiting van ons thema hebben we opgetreden. Een toneelstukje over de drie biggetjes en de  grote wolf.  

Ondertussen bij VKV - mei 2018
We zijn gestart met een poppenkast voor thema 'de drie biggetjes'. Om zo aan te sluiten bij het thema pretpark van school. De kinderen waren direct betrokken. We hebben stro, hout en stenen geprobeerd weg te blazen. Het sprookje voorgelezen en gehad over het begin 'er was eens' en het 'einde'. Voor de bouwhoek hebben we een werkbank met houten gereedschap in elkaar gezet. De kinderen spelen hier heel intensief mee, net als in de huishoek met het echte theeservies.
20180529 VKV DeWensboom nwthemaWe hebben het gehad over het huis. Hoe ziet een huis eruit? Het heeft muren, een dak, een deur en een raam. Van welke materialen zijn de huizen van de drie biggetjes gebouwd en hoe lang deden ze daarover om ze te bouwen. Wij zijn ook gaan bouwen, de 3 verschillende huizen. Maar ook stevige muren, want zodra we veilig in een huis zitten kunnen we thee drinken met wat lekkers erbij. Daarbij hebben we met echte spijkers en hamers getimmerd.

Moederdag high-tea - 15 mei 2018

Voor moederdag hebben wij een high-tea verzorgt voor alle lieve mama's van ons kindercentrum. De kinderen hebben de uitnodiging prachtig versiert en dat heeft geholpen want er waren heel veel mama's die graag een taartje kwamen snoepen.
20180515 Wensboom moederdaghightea collageOndertussen bij VKV De Vlindertjes - april 2018

Voor de meivakantie hebben we thema lente afgesloten. Als voorbereiding voor het bezoek aan de boerderij hebben we gespeeld met de dieren, we hebben dierengeluiden gemaakt, we hebben geprobeerd net zo te lopen als de dieren en kijken welke baby's bij de dieren horen. Hier hebben we een memorie spelletje van gemaakt. Het bezoek aan de kinderboerderij was een succes! De kinderen hebben er echt naar toe geleefd. Onze laatste speeldag voor de vakantie hadden we koningsspelen, wat een leuke en gezellige middag is dat geworden.

20180426 VKVVlindersThemaLenteKinderkunst in de etalages bij winkelcentrum Spaland - 26 april 2018
Wij zijn super trots! Alle kinderen van kindercentrum de Wensboom uit Schiedam Noord hebben hele mooie kunstwerken gemaakt.  Een aantal van deze kunstwerken zijn vanaf 26-04-2018 te zien in de etalages van wel 9 winkeliers in winkelcentrum Spaland. De kunstwerkjes zijn gemaakt door kinderen van alle leeftijden en alle groepen, onze baby's hebben net zo hard mee gewerkt als de kinderen van onze buitenschoolse opvang. De kunstwerken blijven ongeveer 2 weken staan, dus u kunt in de meivakantie de etalages rustig gaan  bekijken. 

Kindercentrum de Wensboom is een centrum waar veel aan kunst en cultuur wordt gedaan. Wij zijn daarom erg blij dat wij deze mooie samenwerking hebben gevonden met de winkeliers uit winkelcentrum Spaland om onze creaties te mogen laten zien aan iedereen.
20180430 DeWensboomKunstetalage collage


Programma BSO meivakantie 2018
2018 meivakantieWe gaan knutselen en veel naar buiten deze vakantie, heerlijk! 
Klik hier voor het complete programma.


Programma voorjaarsvakantie 2018 
Het programma van de voorjaarsvakantie staat bol van de verschillende activiteiten. Klik hier voor het complete programma.

Wat was het weer een feestje zaterdag 17-02-2018, bij het klassieke peuterconcert ‘Zwier’!
We waren met een grote groep van de Wensboom. Wel 45 peuters en volwassenen. Erg gezellig. Alles draaide om de kracht van muziek en de vertelkunst van beweging. De peuters zaten op het puntje van hun kussen en sprongen regelmatig op om een dansje te wagen op de muziek. Dit was allemaal mogelijk en erg ongedwongen. Ook was er na afloop de mogelijkheid om de instrumenten aan te raken en samen met de muzikant muziek te maken. Het was een groot feest en zeker voor herhaling vatbaar. Klassieke muziek is op deze manier voor jonge kinderen echt een aanrader. Het is moeilijk te beoordelen wie er het meest genoten. De peuters of de ouders? Of misschien toch stiekem de juffen? :-)
201802 DKK klassiek

Painting Party - 25 november 2017

Samen met jullie willen wij Stichting Jarige Job helpen om alle kinderen in Nederland de verjaardag te bezorgen die ze verdienen. Wat gaan we hiervoor doen? We gaan tekenen, verven, kliederen, noem het maar op! En hier hebben we jullie hulp bij nodig. 

Op 25 november organiseren wij samen met KomKids de Wensboom een Painting Party om dit te gaan realiseren. Wat gaan we doen? In samenwerkingen met A Work Of Art en Van Loenen hebben we 35 echte schildersezels en canvassen tot onze beschikking. Voor €7,50 p.p. krijg je een canvas en verf en zorgen wij voor muziek en in samenwerking met de Albert Heijn Hof van Spaland voor een hapje en een drankje om de gezelligheid compleet te maken. Iedereen is welkom vanaf 6+, dus papa, mama, oma, tante en/of broer en zus mogen ook gezellig mee doen! Om deel te nemen kan je je aanmelden via het e-mailadres dewensboom@komkids.nl t.a.v. Painting Party. De €7,50 p.p. wordt voldaan op de dag zelf. Samen schilderen we een mooie verjaardag voor zoveel mogelijk kinderen bij elkaar.

Even alles op een rijtje:
Datum: 25 november
Tijd: 13:00/ 16:00
Leeftijd: 6+
Deelname: €7,50 p.p.
Locatie: De Wensboom
Aanmelden: dewensboom@komkids.nl
Tot dan!

20171125 PaintingParty 1280x909


Herfstvakantieprogramma BSO - 2017
We gaan op onderzoek uit, pikken een filmpje en spelen een potje golf, maar dat is nog niet alles klik hier voor het complete programma.

Feestmutsen maken - 14 september 2017
De ouders van de hele dagopvang hebben tijdens de knutselochtend weer hun best gedaan, om samen met hun zoon/dochter, een prachtige verjaardagsmuts te knutselen. De resultaten zijn erg feestelijk!
20170914 Feestmutsenmakenouders siteOndertussen bij de HDO, De Kleine Kunstenaar en BSO - 12 september 2017
De peuters van de hdo zijn aan het oefenen met hun zintuigen. We kijken, voelen, ruiken en proeven. We kijken eerst wat er op het dienblad ligt, daarna voelen we, ruiken we en proeven we wat er op het dienblad ligt. We benoemen alles wat we zien, ruiken, voelen en proeven.
20170912 HDO DeWensboom zintuigen siteTijdens het thema Mondriaan oefenen de Kleine Kunstenaars natuurlijk de vormen en kleuren.
20170912 DeKleineKunstenaar mondriaan 2
Vandaag een leuke workshop handlettering gedaan op de BSO. Best moeilijk voor de kids maar wat hebben ze hun best gedaan.
20170912 BSO DeWensboom handlettering

Wanneer is het weer zomer?
De zomervakantie is weer voorbij, maar wat hebben we deze zomer veel beleefd bij SummerKids. Elke dag waren er geweldige activiteiten. De kinderen hebben er echt van genoten.
Wij verheugen ons nu alweer op volgend jaar zomer want dan mogen we weer naar SummerKids. 
2017 SummerKidscollage

Buitenspeeldag - 14 juni 2017
20170614 BuitenspeeldagSvea

Ondertussen bij de HDO - 12 april 2017

De peuters van de hdo zijn naar de kinderboerderij geweest. De ouders mochten mee en zij vonden dit heel erg gezellig. Het was een leuke dag en de kinderen hebben weer veel gezien en beleefd.
201704 HDO DeWensboom kinderboerderij siteProgramma BSO meivakantie - 2017

We hebben weer een super leuk vakantieprogramma voor in de meivakantie samengesteld, klik hier om het complete programma te bekijken. 

Ondertussen bij de BSO - 2 maart 2017
In de voorjaarsvakantie kregen de bso-kinderen bezoek van drie Feyenoordspelers. Dit was natuurlijk een hele spannende gebeurtenis. De kinderen die op deze dag aanwezig waren hebben een echte persconferentie gehouden. Gelukkig was er ook nog tijd voor het uitdelen van handtekeningen en  een potje voetbal.
20170302 Feyenoord siteDe Kleine Kunstenaar naar een concert - 18 februari 2017

De Kleine Kunstenaars zijn samen met groepspop Lisa en juf Monique en alle ouders naar een echt concert in Westvest90 - Schiedam geweest. Een klassiek peuterconcert. Alles draaide om de kracht van muziek en de vertelkunst van beweging. De peuters zaten op het puntje van hun kussen en sprongen regelmatig op om een dansje te wagen op de muziek. Dit was allemaal mogelijk en erg ongedwongen. Ook was er na afloop de mogelijkheid om de instrumenten aan te raken en samen met de muzikant muziek te maken. Er werd op verzoek nummers gespeeld en de peuters genoten enorm! Het was een groot feest en zeker voor herhaling vatbaar. Klassieke muziek is op deze manier voor jonge kinderen echt een aanrader.

Bij de Kleine Kunstenaar speelt muziek iedere dag weer een grote rol. En dat doen we niet alleen maar voor ons plezier. Want wist u dat als je muziek luistert of maakt, de hersenactiviteit wordt vergroot? Er worden meer verbindingen gelegd tussen de linker- en rechterhersenhelft. Dit blijkt uit neurologisch onderzoek. Tijdens het maken van muziek, ontwikkel je je dus ook op andere gebieden. Het creatieve denken wordt bijvoorbeeld enorm gestimuleerd! Kinderen worden creatiever, rustiger en slimmer van muziek. Vandaar dat wij iedere dag bij de Kleine Kunstenaar muziek luisteren en zelf maken. Regelmatig kiezen we voor klassieke muziek maar ook de muziek van Dirk Scheele heeft heel veel ritme. Door het refrein in een liedje leren ze structuur herkennen. Ongemerkt zijn ze op deze manier ook met taal bezig.

201702 DeKleineKunstenaar Westvest90

Programma voorjaarsvakantie BSO 2017
Wij hebben een leuk vakantieprogramma gemaakt voor de kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. In deze week gaan we op pad, doen creatieve dingen en natuurlijk is er ook aan beweging gedacht! Klik hier voor het complete programma

Ondertussen bij de HDO - 6 t/m 10 februari 2017

2017 Ouderbetrokkenheid DeWensboom siteDeze week staat bij De Wensboom in het teken van ouderbetrokkenheid.
Alle ouders komen deze week langs om samen met hun kindje een verjaardagsmuts te maken.
De kinderen zijn natuurlijk super trots op de mutsen die hun ouder heeft gemaakt. Alle mutsen komen aan de muur in de groep te hangen. De kinderen kunnen dan heel goed zien hoe lang het nog duurt voordat zij zelf jarig zijn en welke kindjes er nog voor hun jarig zijn en welke kinderen na hun jarig zijn. Dit zijn leuke gesprekken in de kring.
Ze leren hiermee ook de begrippen voor en na.