Programma Voorjaarsvakantie BSO - DOK010, DOKWRK, MaasstuinKids en Willibrordus 27 februari t/m 3 maart 2023
202203 proefjes
We hebben elke dag een ander thema, bekijk hier ons complete programma. Goed om te weten, we verblijven deze vakantie een paar dagen op DOK010 en op de andere dagen zijn we bij Willibrordus te vinden, dus kijk goed op welke dag je komt en waar je moet zijn!

 

Kerstvakantie BSO - DOK010, DOKWRK, MaasstuinKids en Willibrordus 26 december t/m 06 januari 2022
Ook deze kerstvakantie staan er weer leuke en avontuurlijke activiteiten op het programma voor Dok010, Dokwrk en IKC Willibrordus. Lees hier wat we allemaal gaan doen.

kerstplaatje

Herfstvakantie BSO - DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en Willibrordus 24 t/m 28 oktober 2022
20221020 herfstvakantie zee
We gaan op pad in het herfstvakantie! Wat wij allemaal gaan doen lees je hier.

Groeten,
BSO-teams DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en IKC Willibrordus. 

Meivakantie BSO - DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en Willibrordus 25 april t/m 6 mei 2022
202203 proefjes
Ook deze Voorjaarsvakantie staan er weer leuke activiteiten op het programma voor Dok010, Dokwrk, Maastuinkids en IKC Willibrordus. 

Deze vakantie spelen alle kinderen samen, dus per dag zal beschreven staan op welke locatie deze activiteiten worden uitgevoerd. U brengt en haalt de kinderen naar de locatie waar de activiteiten georganiseerd worden. Bekijk hier ons programma.


Voorjaarsvakantie BSO - DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en Willibrordus 28 februari t/m 4 maart 20222022 voorjaarsprogramma dok
Ook deze Voorjaarsvakantie staan er weer leuke activiteiten op het programma voor Dok010, Dokwrk, Maastuinkids en IKC
Willibrordus. Dagelijks wordt er geluncht met een gerecht dat de kinderen zelf met hun pedagogisch professional gaan maken.
Deze vakantie spelen alle kinderen samen, dus per dag zal beschreven staan op welke locatie deze activiteiten worden uitgevoerd. U
brengt de kinderen naar de stamlocatie (Dok010 of IKC Willibrordus), maar u haalt uw kind op bij de locatie waar de activiteiten
eindigen. Bekijk hier ons programma.

Kerstvakantie BSO - DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en Willibrordus 27 december 2021 t/m 7 januari 2022
202112 kerstvakantie
Ook deze kerstvakantie staan er weer leuke activiteiten op het programma voor DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en IKC Willibrordus. Dagelijks hebben we lunch met een gerecht dat de kinderen zelf met hun Pedagogisch Professional gaan maken. Deze vakantie spelen alle kinderen samen, dus per dag zal beschreven staan op welke locatie deze activiteiten worden uitgevoerd. U brengt de kinderen naar de stamlocatie (DOK010 of IKC Willibrordus), maar u haalt uw kind op bij de locatie waar de activiteiten eindigen. Bekijk hier ons programma.

Lezen jullie mee: Max en de Maximonsters - december 2021
Door Saskia van Munster – locatiemanager Dok, Dokwrk, MaastuinKids en IKC Willibrordus

maxmaximonstersDe Sint is jarig en alle kinderen hebben een mooi prentenboek cadeau gekregen: Max en de Maximonsters. Dit verhaal is geschreven in 1963 en vele van ons hebben dit ook in onze jeugd gelezen. Als kind vond ik dit boek helemaal het einde: mijn ouders hebben het wel 1000 keer voorgelezen! Het boek brengt herinneringen terug: wat vond ik zelf nu zo leuk aan dit boek?

Wat ik zelf heel tof vond, is dat Max ‘de baas’ werd van de grote duistere monsters. Ze luisterden allemaal naar hem. En Max was een heel gewoon kindje, net als ik. Al had hij natuurlijk wel een waanzinnig coole pyjama aan. Monsters bleven weg uit mijn kamer, want ik had van Max geleerd hoe ik ze onder de duim kreeg.

Naarmate ik ouder werd, ging ik ook steeds meer invulling geven aan het verhaal. Waar kwam dat bos vandaan? Groeide die bomen zo snel, dat ze door zijn raam naar binnen groeide? Of ging Max zelf door het raam naar buiten? Zelf woonde ik op de tweede verdieping. Ik zag weliswaar de toppen van een paar bomen, maar die moesten wel heel ver groeien om ze vanuit mijn raam aan te kunnen raken. De woeste zee had ik ook niet in de buurt, daarvoor moesten wij een stuk in de auto rijden. We hadden wel de Lange Haven, waar we één keer per jaar naar de Gondelvaart gingen kijken. Op die boten waren ook wel eens monsters. Maar ik was niet bang van monsters! Ik (een gewoon meisje) kon ook vast wel de baas spelen over een stelletje monsters.

Uiteindelijk ging het Max vervelen en ging hij weer terug naar huis. Hij komt terug in zijn kamer en uiteindelijk realiseerde ik me, dat hij waarschijnlijk een dutje had gedaan. Zijn moeder had hem niet wakker gemaakt voor het eten, maar gelukkig wel iets voor hem bewaard. Dat lust je vast wel als je zoveel monsters hebt getemd.

Ik hoop dat onze kinderen met net zoveel plezier terugkijken op dit verhaal. Blijf het vooral voorlezen en ga met ze in gesprek over de verhalen. Meer boektips? Ons pedagogisch kenniscentrum schrijven regelmatig over #leesplezier.

Herfstvakantie DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en Willibrordus 18 oktober t/m 22 oktober 2021

20210907 halloween
Tijdens de herfstvakantie maken we er weer een feest van voor de kinderen van DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en Willibrordus. Onze activiteiten zullen in het teken staan van de herfst en van Halloween. Dagelijks doen wij actieve spelletjes, maken we iets lekker voor de lunch en knutselen we iets om mee naar huis te nemen. Hiervoor moeten we vaak eerst nog op pad.

We hebben elke dag een ander thema, bekijk hier ons complete programma.

9-2-'21: Update voorjaarsvakantie BSO

Met de winterse taferelen van afgelopen dagen komt de voorjaarsvakantie (20-28 februari) snel dichterbij. Aangezien de Buitenschoolse Opvang (BSO) voorlopig nog gesloten is, betekent dit dat de vakantieopvang er ook anders uit gaat zien dan gebruikelijk. Wat dit voor u betekent leest u hier.

Programma voorjaarsvakantie DOK010, MaastuinKids, DOKWRK en Willibrordus | 22 t/m 26 februari 2021
Hoewel de noodopvang ten minste tot 7 februari duurt, zijn wij alweer volop bezig met het opstellen van het vakantieprogramma voor de voorjaarsvakantie. Gewoon omdat we positief blijven en vooral hopen dat dan alle kinderen weer gezellig gebruik kunnen maken van de opvang.

202101 windmeterWel is ervoor gekozen om de inschrijvingen voor de voorjaarsvakantie uit te stellen tot na dinsdag 2 februari, omdat we dan verwachten een beter beeld te hebben van de situatie na 8 februari. U hoeft zich dus op dit moment nog niet in te schrijven. U ontvangt hier binnenkort meer informatie over.

We hebben elke dag een ander thema, bekijk hier ons complete programma.  Goed om te weten: we starten en eindigen bij kindcentrum Willibrordus (Dwarsstraat 2).

Kerstvakantieprogramma DOK010, Maastuinkids, DOKWRK en Willibrordus | 21 december - 1 januari
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het is weer bijna kerstvakantie! Een week waarin alle kinderen elke dag verkleed mogen komen. Ook worden er elke dag een paar kinderen aangewezen die de kersthulpjes van de dag mogen zijn. Kom jij verkleed als kerstman, kerstvrouw, vuurpijl, sneeuwpop, of kom jij als Olaf, of Elza of misschien wel als Rudolf? Klikt u hier voor het activiteitenprogramma.

De vakantie start op 21 december. U heeft tot 23 november de tijd om uw kind(eren) op te geven. Goed om te weten, we starten en eindigen bij kindcentrum DOK (Nieuwe Haven 101).

Herfstvakantieprogramma DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en Willibrordus - 19 t/m 23 oktober 2020

202010 halloween
Hallo allemaal,
In de tijd rondom Halloween is er altijd aandacht voor griezelige dingen. Waar denk jij dan aan? Heksen, spoken, vampiers,zombies....We maken het niet té eng hoor, want we houden het vooral ook heel erg gezellig. Halloween staat namelijk ook voor lachenen plezier. Dus bekijk ons activiteitenprogramma maar snel en griezel gezellig met ons mee!

Groetjes,
het team van DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en Willibrordus

Er groeit een boom in de gang! - juni 2020 
In de hal bij Willibrordus is een mooie boom in de hal geplaatst. Hiermee is het thema van buiten naar binnen verplaatst en sluiten wij qua interieur aan bij onze omgeving (van het Plantagepark tot aan de Maasboulevard). Het ziet er natuurlijk niet alleen prachtig uit: de kinderen kunnen er ook in spelen en zich even terugtrekken. 
20200624 willibrordus boom nb
Programma BSO Dok - DOKWRK - Willibrordus - MaastuinKids meivakantie 2020
2020 Koningsdag
Voor de meivakantie van 27 april t/m 8 mei hebben wij een super leuk programma samengesteld klik hier!

Let op, er is een nieuwe manier om kinderen aan te melden!
Aanmelden voor deze vakantie kan via de digitale KomKids-omgeving (zowel via de app als via de website). Ga naar het kopje 'opvang', vervolgens naar de maand 'april' en ziet daar oranje gekleurd de dagen in de vakantie die nog te bevestigen zijn. Op deze manier kunt u uw kind(eren) aanmelden of afmelden. In verband met de personele bezetting kan u tot 1 maand van tevoren aanmelden.

Programma BSO voorjaarsvakantie Dok - DOKWRK - Willibrordus en MaastuinKids 2020

2020 meisjespringtNieuwsgierig naar wat wij gaan doen van 24 t/m 28 februari? Klik hier voor het complete programma. Het thema is CARNAVAL!

Let op, er is een nieuwe manier om kinderen aan te melden!
Aanmelden voor deze vakantie kan via de digitale KomKids-omgeving (zowel via de app als via de website). Ga naar het kopje 'opvang', vervolgens naar de maand 'februari' en ziet daar oranje gekleurd de dagen in de vakantie die nog te bevestigen zijn. Op deze manier kunt u uw kind(eren) aanmelden of afmelden. In verband met de personele bezetting kan u tot 1 maand van tevoren aanmelden.

 Dag 2019, welkom 2020!

Winter Village Schiedam LogoWe sluiten de BSO's van DOK, DOKWRK, Willibrordus en MaastuinKids dit jaar feestelijk en sportief af en beginnen het nieuwe jaar met leuke nieuwe uitdagingen! Bekijk hier wat wij allemaal gaan doen in de kerstvakantie van 23 december t/m 3 januari.
Herfstvakantieprogramma BSO (DOK - DOKWRK - Willibrordus - MaastuinKids)
Onze plannen voor de herfstvakantie zijn hier te vinden.
201909 laarzenbladeren


Laatste dag voor de zomervakantie bij SOM - 17 juli 2019
We hebben er vandaag een feestje van gemaakt! 
20190718 LaatstedagSOMvoorvakantie 2Fijne vakantie allemaal!
20190718 LaatstedagSOMvoorvakantie 1Feestje! Zaterdag 6 juli!
20190706 flyer uitnodiging wijkfeest DokWillibrordus


Programma BSO-meivakantie 2019
20190404 pasen
In de meivakantie voegen de BSO-locaties van DOK, DOKWRK, Willibrordus en MaastuinKids samen. We starten bij DOK en gaan binnen en buiten: klimmen, klauteren, glijden en chillen! Bekijk hier ons vakantieprogramma.


Programma Kidslocaties kerstvakantie 24 december 2018 t/m 4 januari 2019

kerstballen
Wat gaan de Kidslocaties ondernemen in de kerstvakantie? Alle activiteiten staan in het thema van, hoe toepasselijk 'Kerst'.
Klik op de locaties voor het complete programma. De locaties waar u uw kind(eren) naartoe kunt brengen en weer op kunt halen zijn;
- Kindcentrum Blink ( Schiedam - Nieuwland)
- PaletKids (Vlaardingen - Holy) PaletKids zal elke dag aansluiten bij een van de locaties BSO.
- Kindcentrum Willibrordus (Schiedam – Zuid)
- De Volkstuin (Schiedam – West) Heeft een eigen activiteitenprogramma
U kunt uw kind(eren) inschrijven bij de pedagogisch medewerkers van uw eigen locatie.