Opbrengst Kerstfeest - december 2019
20191219 plantage opbrengstvoedselbank siteDinsdag 17 december hebben wij een geslaagd kerstfeest gehad bij Plantage. Alle ouders en kinderen waren uitgenodigd en er was van alles te doen. Verschillende knutselactiviteiten en spelletjes. Lekkere hapjes zoals oliebollen, broodjes worst en soep. En ook mochten alle kinderen op de foto met Elsa!

Zoals voorgaande jaren hebben we ook dit jaar ervoor gekozen om een goed doel te koppelen aan onze kerstavond. Dit jaar hebben wij gekozen voor de voedselbank en gevraagd of iedereen een product mee wilde nemen. Wij hebben de spullen overhandigd aan de Voedselbank Schiedam, en ze waren ontzettend blij met deze grote opbrengst!

Ondertussen bij kc Plantage - oktober 2019
De maand oktober stond het thema geheel in het teken van het verkeer. We zijn veel naar buiten geweest om te kijken naar het verkeer, de verkeersborden en alle voertuigen die er zijn. Ook in de groep hebben we veel boeken gelezen en activiteiten gedaan die te maken hadden met het verkeer. 

Als afsluiting zijn we met een groep peuters naar de theatervoorstelling 'Nijntje op de fiets' geweest in de bibliotheek in Rotterdam. Dit paste mooi bij ons thema. We zijn hier vanaf Plantage met de tram naar toe gegaan. Na een ritje van ongeveer een half uur stapten we voor de deur van de bibliotheek uit. We hebben onze ogen uit gekeken deze ochtend!
201910 themaverkeer

Bezoek kc Plantage aan Diergaarde Blijdorp - 18 september 2019

Het is bijna een traditie te noemen: ons jaarlijkse uitstapje naar Blijdorp! Dit jaar zijn we voor de 5e keer met het hele het centrum een dagje naar de diergaarde geweest, en wat was het weer een succes! Er zijn ontzettend veel ouders, kinderen en zelfs opa's en oma's met ons mee gegaan. Ook waren alle pedagogisch medewerkers, huishoudelijk medewerkers en onze stagiaires erbij. En niet onbelangrijk we hebben heerlijk weer gehad deze dag!

Nadat we in de ochtend zijn opgesplitst in verschillende groepjes zijn we tussen de middag in de speeltuin weer bij elkaar gekomen en hebben daar genoten van een lekkere lunch met allemaal broodjes, beleg, en andere gezonde snacks. Daarna nog even in de speeltuin gespeeld en onze route verder vervolgd. Het was ontzettend leuk om te zien hoe ouders elkaar beter leren kennen, en de kinderen zoveel plezier te zien hebben met elkaar. Op naar volgend jaar!
20190918 Blijdorp site

Van 9-15 september 2019 is het De week van de Alfabetisering
 
Hierbij zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een samenleving met ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen. En wij doen ook mee!
Elke KomKids-locatie in Schiedam organiseert zijn eigen Letterlunch, een laagdrempelige manier om samen te komen en aandacht te besteden aan de laaggeletterdheid. Want samen eten én leren is toch veel leuker?

Op woensdag 11 september van 12-15 uur kunt u samen met uw kindje komen lunchen bij Plantage. U kunt zich aanmelden via plantage@komkids.nl

201909 FlyerprogrammaWVA201909 posterletterlunch


Kindercentrum Plantage bestaat 10 jaar! - 1 september 2018

Zaterdag 1 september was het dan zover. Het 10-jarig jubileum van kindercentrum Plantage. Het park aan de overkant werd omgetoverd tot een echt circus en alle kinderen hebben hier opgetreden. Daarnaast waren er allerlei leuke activiteiten te doen en heeft iedereen kunnen genieten van een bakje popcorn.

De pedagogisch medewerkers zagen er geweldig uit in hun circusoutfits. Dankzij de samenwerking met www.feestkleding365.nl.
Wij hopen dat iedereen er net zo van genoten heeft als wij! 

20180901 PlantageCircussite