Dag 2019, welkom 2020!
Winter Village Schiedam LogoWe sluiten de BSO's van DOK, DOKWRK, Willibrordus en MaastuinKids dit jaar feestelijk en sportief af en beginnen het nieuwe jaar met leuke nieuwe uitdagingen! Bekijk hier wat wij allemaal gaan doen in de kerstvakantie van 23 december t/m 3 januari.Herfstvakantieprogramma BSO (DOK - DOKWRK - Willibrordus - MaastuinKids)
Onze plannen voor de herfstvakantie zijn hier te vinden.
201909 laarzenbladeren


Workshop babymassage
Zaterdag 14 september 2019 hebben wij een leuke activiteit aangeboden aan onze allerkleinsten. Samen met hun vader of moeder deden zij mee aan een workshop babymassage. Door onze eigen Frances werden letterlijk de fijne kneepjes van het massage-vak uitgelegd. Het is een leuke en leerzame ochtend geweest.
20190914 dok workshopbabymassage

Opening nieuwe thema - VKV Dok

20190609 dokbibliotheekweekvdalfabetiseringMaandagochtend 9 september '19 brachten we met de kinderen en een aantal ouders van VKV Dok een bezoek aan de Biliotheek aan de Korenbeurs. Een speciale dag want het nieuwe thema werd geopend samen met Sjoerd van de bibliotheek. Het nieuwe thema staat in het teken van Vervoer, 'Hoe kunnen wij reizen'.

Sjoerd heeft het verhaal van Anna in het verkeer voorgedragen. En wat een leuk verhaal. Samen met de ouders, konden de kinderen alle vragen beantwoorden van Sjoerd. Het vertelkastje met de platen van Anna waren heel duidelijk. Het was een gezellige ochtend samen met de ouders.

 


Feestje! Zaterdag 6 juli!

20190706 flyer uitnodiging wijkfeest DokWillibrordus

Programma BSO-meivakantie 2019
20190404 pasenIn de meivakantie voegen de BSO-locaties van DOK, DOKWRK, Willibrordus en MaastuinKids samen. We starten bij DOK en gaan binnen en buiten: klimmen, klauteren, glijden en chillen! Bekijk hier ons vakantieprogramma.


Programma BSO-voorjaarsvakantie 2019
2019 vakantieLaat de lente maar komen!
Bekijk hier ons vakantieprogramma.

Dining Apart Together (DAT) 2019 - DOK

Iedere eerste (of soms tweede) vrijdag van de maand is het Dining Apart Together avond bij DOK.
Terwijl u lekker uiteten gaat maken wij er op DOK een feestje van. Van 18.00 tot 21.00 uur kunnen de kinderen komen eten, spelen en indien nodig, slapen.
Uiteraard zorgen wij voor lekker eten voor de kinderen. De kosten zijn 6 euro per kind en dienen vooraf of op de avond zelf contant betaald te worden.
Opgeven voor de DAT avond kan uiterlijk de dinsdag voor de DAT avond: op de locatie zelf middels een inschrijfformulier of via de mail; dok@komkids.nl

In 2019 zijn de DAT avonden op de volgende data:
11 januari, 1 februari, 8 maart, 5 april, 10 mei, 7 juni, 5 juli, 6 september, 4 oktober, 1 november, 13 december

Kerstontbijt VKV DOK
Maandag 17 december en dinsdag 18 december '19 hadden we kerstontbijt op VKV DOK. Wat een héérlijke gerechtjes hadden de ouders en de kinderen gemaakt. Een mooie afsluiting van ons thema Wij worden bakker. Na het eten van al dat lekkers, zijn de ouders met de kinderen kerststukjes gaan maken. Daar zijn hele mooie creaties ontstaan. Dit was onze laatste activiteit van 2018. Wij wensen jullie hele mooie feestdagen en een goed uiteinde. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons heeft gehad in het afgelopen jaar. Wij zien elkaar gezond en wel weer terug vanaf maandag 7 januari 2018. 
Groetjes, team VKV DOK.
201812 VKV Kerstontbijt


Kerstvakantieprogramma Dok BSO - 24 december 2018 t/m januari 2019
Het thema in deze vakantie is 'feest', klik hier om ons feestelijke programma te bekijken. 
kerstman en rendier 29558 copyBezoek oliebollenkraam VKV Dok - 13 november 2018
Op dinsdag 13 november zijn we met de peuters van de VKV naar de oliebollenkraam geweest van Nico Sterrenberg.  We mochten daar een kijkje nemen in de oliebollenkraam.  Dat was best spannend. Maar ook erg interessant. We hebben gezien hoe ze appelflappen maakten en oliebollen.  Het was daar erg warm. Nico zag er uit als een echte bakker net zoals in het themaboek De Bakker. Dat gaf herkenning.  De peuters waren zo onder de indruk dat ze geen vragen konden bedenken.  Ze hebben goed kunnen ervaren wat de rollen van klant en verkoper is. Er werd met geld betaald en ook met een pinpas. Dat werd benoemd.  Ze misten alleen een kassa maar verder zag alles eruit zoals bij een bakker, vertelde een peuter. Het was leerzaam,  spannend en heel erg interessant.  Nico bedankt dat wij een kijkje mochten nemen. 
20181113 VKVDok oliebollenStart nieuw thema VKV Dok - 29 oktober 2018

Maandag 29 oktober zijn de kinderen en ouders van VKV Dok naar de bibliotheek De Korenbeurs in Schiedam Centrum geweest. Daar hebben Leoni, Monique en Sjoerd het  nieuwe thema ingeluid. Het thema voor de komende twee maanden is: 'Ik word bakker'. Sjoerd heeft een verhaal voorgelezen over taarten maken  en kopen voor een feest. Want Mick was jarig en die kreeg een taart van de bakker. We hebben met zijn allen goed geluisterd naar het verhaal van Sjoerd. Hij had ook een pollepel en een schaal meegenomen om het  verhaal te verduidelijken.  Daarna mochten de kinderen boekjes gaan lezen, verhalen luisteren via een koptelefoon en een tablet. We hebben genoten  van al die mooie boeken en het verhaal van Sjoerd. Bedankt  Sjoerd dat wij langs mochten  komen. Tot de volgende keer.
20181029 VKV naardebieb
Herfstvakantieprogramma Dok BSO - 22 t/m 26 oktober 2018
Het thema in deze vakantie is 'kunst', klik hier om ons creatieve programma te bekijken. 

Thema uitstapje VKV Dok - 25 september 2018 

Op VKV Dok hebben we het thema Wij werken op de bouwplaats, met als themaboek Kom uit die kraan!
We hebben allerlei activiteiten en uitstapjes gedaan, maar het leukste uitstapje was toch echt naar de echte bouwplaats toe. Samen met de ouders en de kinderen zijn we naar de echte bouwplaats gaan wandelen.
Onderweg hebben we overal bouwvakkers gezien, de keet van de bouwvakkers en een graafmachine.

Maar de hijskraan die wilde we in het echt zien. Nog een stukje wandelen en dan zijn we er. De kinderen zagen al een stukje van de hijskraan en werden steeds enthousiaster. Toen we de plaats van bestemming hadden bereikt, stond de aannemer ons al op te wachten. Hij heeft ons uitgelegd wat we gaan bekijken. Met een groepje van 5 kinderen en ouders konden we de bouwvakkerskeet bezoeken. Daar werd ons uitgelegd wat ze nog meer doen dan alleen maar eten in de keet. Daar word serieus gewerkt en getekend hoe er gebouwd moet worden. 

Als afsluiting kregen we een tasje van de aannemer, voor ieder kind was er een tasje. Uiteraad hebben we ook de kraan gezien, uitleg gekregen, interactie met de kinderen over Bart die in de kraan klom en gezamenlijk ermee op de foto. Wat een geweldige ochtend.
2018925 VKVDOK themaBouw
Programma meivakantie BSO 2018
2018 meivakantieWe gaan in de meivakantie veel naar buiten, gaan jullie mee?
Klik hier om ons programma te bekijken. 


VKV Dok is naar de bloemenwinkel geweest - 12 maart 2018

Vandaag zijn we naar de bloemenwinkel geweest met de kinderen van de VKV. Bloemenwinkel Bloemsierkunst Fleurence aan de Groenelaan heeft ons goed geholpen. We hebben een bosje bloemen gekocht. maar kregen ook allemaal een bakje met narcissen. Super lief. Onwijs bedankt, nu krijgt ons spel steeds meer verdieping met echte materialen.
201803 VKV DOK Bloemenwinkel siteVakantieprogramma Voorjaar  BSO DOK - 26 februari t/m 2 maart 2018
Wij kijken uit naar het voorjaar! Dieren verzorgen, lekker buitenspelen, we gaan van alles doen deze week, klik hier voor het complete programma.

Kerstvakantie programma BSO DOK - december 2017
PyeongChang 2018 Winter OlympicsDe kerstvakantieopvang van Dok staat in de teken van de Olympische Winterspelen die in februari gehouden worden in Zuid-Korea. 
Lees hier wat we allemaal gaan doen van woensdag 27 december t/m vrijdag 5 januari 2017.Halloween op Dok - zaterdag 28 oktober 2017 van 17.00-19.00 uur
Alle kinderen, zijn samen met hun ouders, van harte welkom op Kindercentrum Dok. We gaan een griezelige wandeling maken door de wijk, rondje Warrande/ Nieuwehaven. Er zijn op verschillende plekken tijdens de wandeling verklede spookjes, hekjes en andere griezelfiguren om de kinderen van een gezond snoepje te voorzien. Jullie mogen zelf een lampion meenemen en een mandje om je lekkers in te verzamelen, en natuurlijk vinden we het leuk als je verkleed komt naar ons halloweenfeest. 
Als afsluiting van ons halloweenfeest eten we op Dok een kopje soep met een broodje in onze griezeltuin. Er hangt een intekenlijst op de Hele dagopvang en op de BSO waar u zich kunt inschrijven, graag naam van het kind en met hoeveel ouders u mee loopt? 
2017 Halloween
Programma BSO herfstvakantie 16 t/m 20 oktober 2017
Creatieve, sportieve en culinaire activiteiten in de herfstvakantie, klik hier voor het complete programma.

Jaarfeest DOK
Weer of geen weer, we gaan er een tropisch feestje van maken zaterdag 16 september van 11:00-14:00 uur.
Dresscode: tropisch. Ouders en kinderen zijn van harte welkom! Klik hier voor de uitnodiging.
Ko op het strandNieuwsflits: terugblik SummerKids - kijkje vooruit nieuwe schooljaar
We blikken nog even terug op SummerKids en bereiden jullie alvast een beetje voor op het nieuwe schooljaar, klik hier om de nieuwsflits te openen.

Programma BSO meivakantie 2017
De meivakantie staat helemaal in het teken van de 'Lente'. We gaan veel naar buiten, de natuur in. Klik hier voor het complete programma. 

Nieuw thema bij VKV Dok - maart 2017
VKV Dok is gestart met het nieuwe thema Op de Boerderij. Samen met de kinderen, hebben we de ruimte ingericht. Een boerderij waar de winkel ook is. De bouwhoek is veranderd, daar liggen allemaal dieren waar een boerderij wordt gebouwd. Dit gebeurt met blokken en met duplo. Stallen bouwen waar de dieren in kunnen staan. Echt schapenwol om te voelen en te ontdekken. De themawoorden hangen centraal in de ruimte, zodat ieder kind erbij kan. Boekjes, handpoppen, voorwerpen en andere materialen die bij het thema horen, liggen op de vertelkast. Daar kunnen de kinderen de spullen zelf pakken waar ze mee willen spelen. De kinderen zijn er al druk mee bezig. Enthousiast gaan ze iedere dag aan de slag.
20170309 VKV DOK nwethema siteOndertussen in de voorjaarsvakantie - maart 2017

Ondanks het onstuimige weer, was het een superleuke dag in de dierentuin. Een beetje regen, heeeeeel veel wind en een heleboel dieren gezien. Gegeten in de "haaientunnel", gekeken naar het baby neushoorntje en lekker gespeeld in de speeltuin. Topdagje, en nu zijn we allemaal heel erg moe.
20170302 DOK BSO vakantie Blijdorp siteUitnodiging ouderavond kc DOK - 23 maart 2017
Ouderavond 23 3 2017 DOK
Ondertussen bij de HDO - 2 februari 2017
Ook op de baby groep bieden we activiteiten aan die passen in het thema 'Kikker in de kou'. Wat is dan eigenlijk kou. Hoe voelt dat ijs. Het is best moeilijk op te pakken. Hoe proeft het en glijd het over de tafel. We genieten met volle teugen van deze avonturen.
20170207 HDO Dok kou site