Kindcentrum Plantage in de krant - 24 maart 2021
Ons bezoekje aan Frankeland op Nationale Pannenkoekdag heeft de krant gehaald! 
Het Nieuwe Stadsblad 3
Nationale Pannenkoekdag - 19 maart 2021
Tot een jaar geleden bezochten de peuters van Kindcentrum Plantage regelmatig de cliënten van de dagbesteding in Frankenland. Helaas is dit nu niet mogelijk en daarom hebben wij op deze feestelijke dag een leuk alternatief bedacht. Een raambezoekje bij de opa's en oma's, zoals wij de ze noemen. We hebben getekend met stoepkrijt, liedjes gezonden en veel gezwaaid en handkusjes gegeven. Daarna hebben zowel de cliënten in Frankenland als de kinderen van Plantage genoten van versgebakken pannenkoeken! 20210319 KomKids Frankenland nat pannenkoekdag site jpg
Wat een verrassing! - januari 2021

Op je 4e verjaardag, die je helaas niet op de kinderopvang kunt vieren, staan er ineens 2 Pedagogisch Medewerkers voor de deur! Met je plakboek vol knutselwerkjes van de afgelopen jaren, een cadeautje en een echte verjaardagsmuts! 
202101 4wordenincoronatijd siteFijne feestdagen van ons allemaal!

Videobellen met Sinterklaas - december 2020
Omdat Sinterklaas dit jaar natuurlijk vanuit huis werkt en niet bij ons op de locatie kon langskomen hebben wij een super leuk alternatief bedacht! Wij gingen namelijk videobellen met Sinterklaas! Ook de kinderen die thuis waren deden mee en het was ontzetten leuk. Sinterklaas vertelde ons dat de Pieten de cadeautjes ergens verstopt hadden. En na een tijdje zoeken hebben wij ze gevonden. 
20201204 sintbijplantageOndertussen bij de Boterbloemen & Anemoontjes - juli 2020
Wij zijn met de kinderen naar de boekhandel geweest. Wat is dat leuk zeg! Bij Plantage vinden wij (voor)lezen erg belangrijk en daarom gaan wij regelmatig naar de boekhandel of bibliotheek.
20200723 plantage boekhandel nbMet mooi weer gaan wij ook lekker op stap bijvoorbeeld naar het park tegenover Plantage. Er is een leuke speeltuin waar de kinderen zich goed kunnen vermaken. Om er naar toe te lopen is al een feest!
20200723 plantage park nb


20200723 plantage anemoontjes nbThema: Ik ben een kunstenaar - juni 2020

Op dit moment werken we bij Plantage aan het thema 'Ik ben een kunstenaar'. Dus zijn wij nu volop kunstwerken aan het maken. Dit kan natuurlijk in het atelier met verf of wascokrijt.
20200616 themakunstenaar


Maar dit kan ook gewoon buiten met een bak water en een kwast! 
20200616 themakunstenaar 2


Babymassage 

Jennifer werkt als pedagogisch medewerker bij ons op de babygroep. Maar daarnaast is zij ook docent babymassage. Dit is natuurlijk super fijn voor onze baby's. Samen met onze collega Frances (werkzaam bij kindcentrum Dok) heeft zij een filmpje gemaakt voor jullie thuis. Zij laten allerlei oefeningen zien en hebben ook tips voor jullie als ouders.

 

Wij hebben jullie gemist! - 18 mei 2020

Inmiddels is de kinderopvang alweer een week geopend. Hier zijn we ontzettend blij mee. De afgelopen weken waren wij namelijk alleen geopend voor de noodopvang en daardoor konden er heel veel kinderen niet komen.
De medewerkers hebben toen niet stil gezeten! Er zijn een heleboel leuke filmpjes gemaakt waardoor de kinderen thuis toch nog hun vaste pedagogisch medewerker konden zien. Ook zijn er kaartjes rond gebracht bij de kinderen en hebben de medewerkers voor de Pasen bij alle kinderen een tasje gebracht met wat lekkers en een verassing. Zo hebben we op gepaste afstand toch contact met elkaar gehad.

Tijdens die bezoekjes hoorden wij dat de kinderopvang zo gemist werd door kinderen! Daarom besloten wij om te gaan videobellen met elkaar in kleine groepjes. Dit was ontzettend leuk. De kinderen waren zo blij om hun vriendje of vriendinnetje weer te zien. Zij lieten elkaar hun speelgoed zien en er werd lekker gekletst met elkaar. Zo hebben we er met elkaar, in een bijzondere tijd, toch het beste er van gemaakt! 

20200418 ondertussenbijplantage
Het nieuwe brengen en halen bij Kc Plantage - vanaf 11 mei 2020
Vanaf maandag 11 mei zijn wij weer geopend voor alle kinderen. De gang van zaken betreft het brengen en ophalen van kinderen zijn door de corona maatregelen aangepast. Cynthia laat het jullie zien:

Ondertussen bij Plantage - 16 april 2020
In coronatijd hebben wij contact met de kinderen via Zoom: naar elkaar zwaaien en kletsen. Samen liedjes zingen. En de kinderen lieten hun hele huis aan elkaar zien.
20200416 contactviazoom
Op stap met Denise en Mieke - april 2020
Als eerste gaan Denise en Mieke naar het Schiedams Boekhuis, zien daar heel veel leuke boeken voor kc Plantage. Het Schiedams Boekhuis is gevestigd in Schiedam-Centrum op de Hoogstraat.Daarna gaan ze door naar kinderwinkel d'Uk. Wat een leuke spulletjes hebben ze daar! Kinderwinkel d'Uk is gevestigd in Schiedam-Centrum in de Hoogstraat.

Opbrengst Kerstfeest - december 2019
20191219 plantage opbrengstvoedselbank siteDinsdag 17 december hebben wij een geslaagd kerstfeest gehad bij Plantage. Alle ouders en kinderen waren uitgenodigd en er was van alles te doen. Verschillende knutselactiviteiten en spelletjes. Lekkere hapjes zoals oliebollen, broodjes worst en soep. En ook mochten alle kinderen op de foto met Elsa!

Zoals voorgaande jaren hebben we ook dit jaar ervoor gekozen om een goed doel te koppelen aan onze kerstavond. Dit jaar hebben wij gekozen voor de voedselbank en gevraagd of iedereen een product mee wilde nemen. Wij hebben de spullen overhandigd aan de Voedselbank Schiedam, en ze waren ontzettend blij met deze grote opbrengst!

Ondertussen bij kc Plantage - oktober 2019
De maand oktober stond het thema geheel in het teken van het verkeer. We zijn veel naar buiten geweest om te kijken naar het verkeer, de verkeersborden en alle voertuigen die er zijn. Ook in de groep hebben we veel boeken gelezen en activiteiten gedaan die te maken hadden met het verkeer. 

Als afsluiting zijn we met een groep peuters naar de theatervoorstelling 'Nijntje op de fiets' geweest in de bibliotheek in Rotterdam. Dit paste mooi bij ons thema. We zijn hier vanaf Plantage met de tram naar toe gegaan. Na een ritje van ongeveer een half uur stapten we voor de deur van de bibliotheek uit. We hebben onze ogen uit gekeken deze ochtend!
201910 themaverkeer

 

Bezoek kc Plantage aan Diergaarde Blijdorp - 18 september 2019

Het is bijna een traditie te noemen: ons jaarlijkse uitstapje naar Blijdorp! Dit jaar zijn we voor de 5e keer met het hele het centrum een dagje naar de diergaarde geweest, en wat was het weer een succes! Er zijn ontzettend veel ouders, kinderen en zelfs opa's en oma's met ons mee gegaan. Ook waren alle pedagogisch medewerkers, huishoudelijk medewerkers en onze stagiaires erbij. En niet onbelangrijk we hebben heerlijk weer gehad deze dag!

Nadat we in de ochtend zijn opgesplitst in verschillende groepjes zijn we tussen de middag in de speeltuin weer bij elkaar gekomen en hebben daar genoten van een lekkere lunch met allemaal broodjes, beleg, en andere gezonde snacks. Daarna nog even in de speeltuin gespeeld en onze route verder vervolgd. Het was ontzettend leuk om te zien hoe ouders elkaar beter leren kennen, en de kinderen zoveel plezier te zien hebben met elkaar. Op naar volgend jaar!
20190918 Blijdorp site

Van 9-15 september 2019 is het De week van de Alfabetisering
 
Hierbij zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een samenleving met ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen. En wij doen ook mee!
Elke KomKids-locatie in Schiedam organiseert zijn eigen Letterlunch, een laagdrempelige manier om samen te komen en aandacht te besteden aan de laaggeletterdheid. Want samen eten én leren is toch veel leuker?

Op woensdag 11 september van 12-15 uur kunt u samen met uw kindje komen lunchen bij Plantage. U kunt zich aanmelden via plantage@komkids.nl

201909 FlyerprogrammaWVA201909 posterletterlunch


Kindercentrum Plantage bestaat 10 jaar! - 1 september 2018

Zaterdag 1 september was het dan zover. Het 10-jarig jubileum van kindercentrum Plantage. Het park aan de overkant werd omgetoverd tot een echt circus en alle kinderen hebben hier opgetreden. Daarnaast waren er allerlei leuke activiteiten te doen en heeft iedereen kunnen genieten van een bakje popcorn.

De pedagogisch medewerkers zagen er geweldig uit in hun circusoutfits. Dankzij de samenwerking met www.feestkleding365.nl.
Wij hopen dat iedereen er net zo van genoten heeft als wij! 

20180901 PlantageCircussite