komkids-22Uw verlof is afgelopen, u moet weer aan de slag en bent op zoek naar geschikte kinderopvang. Het blijft altijd een beetje spannend om uw kind in de zorg van anderen achter te laten, hoe oud uw zoon of dochter ook is. Daarom is het belangrijk dat u opvang vindt die bij u en uw gezinssituatie past. Zo kunt u met een gerust gevoel aan het werk. Met de informatie op deze pagina's hopen wij u te helpen bij uw keuze.

Wilt u advies op maat, dan helpen wij u graag. Bij KomKids is heel veel mogelijk. U geeft aan wat uw wensen zijn en wij zoeken samen met u naar meest passende opvang. Neemt u hiervoor contact op met KomKids Service & Advies, 010-449 32 00.

Welke opvang
Aan welke opvang heeft u behoefte? De mogelijkheden zijn afhankelijk van de leeftijd van uw kind en uw thuissituatie. KomKids biedt de volgende opvangmogelijkheden:
Hele dagopvang: iedere werkdag voor kinderen van 0 tot 4 jaar
Flexibele hele dagopvang: hele dagopvang met ruimere en flexibele opvangtijden. Bijzonder geschikt voor mensen met een onregelmatig rooster
Buitenschoolse opvang: op schooldagen en in de vakanties voor kinderen van 4 t/m 12 jaar
Vakantieopvang: dagopvang in de vakantieperioden voor kinderen van 4 t/m 12 jaar (met extra veel activiteiten!)
Zomervakantieopvang: dagopvang in de zomervakantie voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Ook voor kinderen die nog geen opvang afnemen bij KomKids
Verkorte Kinderopvang met VVE (voorheen Peuterspeelzaal): een aantal dagdelen per week spelen en leren voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar in Schiedam
Peuterspeelzaal: een aantal dagdelen per week spelen en leren voor kinderen van 2 tot 4 jaar in Vlaardingen en Rotterdam
Samenspel op Maat: ouder-kind groep voor kinderen van 1,5 tot 2,5 jaar en hun ouders in Schiedam. 

Keuze kindercentrum
Het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij een kindercentrum. Neem voordat u zich inschrijft eens een kijkje. Zo heeft u de mogelijkheid om de sfeer te proeven en kennis te maken met de Pedagogisch Professionals en hun werkwijze. U kunt alles vragen: wat is het dagritme, hoe is de communicatie met ouders geregeld? Of wat is het beleid op het gebied van plaatsing, wennen of voeding? U vindt de contactgegevens van onze locaties onder 'Onze opvang'.

komkids-18Pedagogisch beleid
Bekijkt u ook eens of het pedagogisch beleid past bij uw eigen ideeën over opvoeden. Alle KomKids-medewerkers werken volgens het zelfde pedagogisch beleidsplan. U vindt dit plan onder het kopje 'Over KomKids'.

Wat kost het u?
KomKids doet haar uiterste best om tegen de gunstigste tarieven de hoogste kwaliteit kinderopvang te bieden. Wat het kost om uw kind bij ons te brengen, hangt af van welke opvangvorm u kiest en van uw persoonlijke situatie. De medewerkers van de financiële afdeling reken het graag met u door. In onze tarievenlijst vindt u alle tarieven op een rij.

Wanneer u recht hebt op kinderopvangtoeslag, kunt u deze rechtstreeks aan KomKids laten overmaken. U hoeft dan uitsluitend uw eigen bijdrage te betalen en u hebt er verder geen omkijken meer naar. Dit kunt u bij de Belastingdienst aangeven. Indien wij u hierbij van dienst kunnen zijn, horen wij dat graag. KomKids is bij de Belastingdienst aangemeld als toeslagendienstverlener. Dit houdt in dat onze medewerkers van de debiteurenadministratie u nog beter kunnen ondersteunen bij het aanvragen/wijzigen van de Kinderopvangtoeslag.