SummerKids: een onvergetelijke zomer!20180430 AfbeeldingSummerKids2018

Yes! De zomervakantie komt er weer aan, tijd voor: SummerKids, het BSO zomervakantieprogramma van KomKids voor kinderen van 4 t/m 12 jaar uit Schiedam en Vlaardingen. Zes weken lang hebben we leuke, uitdagende en afwisselde workshops en veel uitjes! We gaan avontuurlijke spelletjes en proefjes uitvoeren en we spelen veel buiten, want dat is in de zomer natuurlijk het allerleukste. Samen maken we er een onvergetelijke zomer van!

Tijdens de kortere vakanties stellen de locaties zelf een vakantieprogramma samen en vinden de activiteiten plaats op en rond het kindcentrum. In de zomervakantie pakken we dit anders aan en komen alle kinderen samen op één centrale locatie. Een groot aantal activiteiten zullen hier plaatsvinden en voor andere activiteiten is dit een start- en eindpunt.

De locatie

‘s Ochtends verwachten we jullie allemaal tussen 7.30 uur en 9.15 uur op het zeer unieke en hypermoderne Sportpark Willem-Alexander op het A4-tunneldak tussen Schiedam en Vlaardingen. Alle workshops en uitstapjes starten en eindigen hier. We hebben bijna het hele sportpark met alle faciliteiten tot onze beschikking, wat extra veel mogelijkheden biedt. Kijk voor de navigatie-tip en routebeschijving bij de veelgestelde vragen.

De organisatie van SummerKids is van 16 juli t/m 24 augustus 2018 op Sportpark Willem-Alexander te bereiken via telefoonnummer 06-46001218. Heeft u eerder vragen over SummerKids, neem dan contact op met de KomKids Informatiewinkel 010-4493200.

Hoe ziet het programma eruit?
Dat bepalen jullie gedeeltelijk zelf. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar kiezen (net als vorig jaar) vooraf, tijdens de inschrijving voor SummerKids, per dag één of twee workshops of één uitstapje uit. Dit doen we bewust vooraf zodat jullie weten wat er gaat gebeuren. Kinderen in deze leeftijd hebben behoefte aan regelmaat en structuur. Hierdoor is het fijn dat ze vooraf weten wat ze gaan doen.

Bij de 8 t/m 12-jarigen pakken we het iets anders aan. Op deze leeftijd wil je graag behandeld worden als jong volwassenen en zelf kunnen kiezen en die mogelijkheid bieden we jullie dan ook. Daarbij kunnen wij ons voorstellen dat je nu nog geen idee hebt of je in juli wel zin hebt om deel te nemen aan een escape room of SummerKids lab, daarom mogen jullie op de dag zelf kiezen welke workshop je gaat volgen. Wil je niet wachten tot het zover is en weet je zeker dat je wilt deelnemen die specifieke workshop of dat uitstapje, geef je keuze dan direct door bij je inschrijving.

Workshops en uitstapjes
We hebben ook dit jaar een digitaal programmaboekje gemaakt:
Klik op het vierkantje rechtsonderin om het boekje fullscreen te bekijken.

In het programma staan per week alle workshops en uitstapjes van SummerKids beschreven. Per dag zijn er zes workshops waar jullie uit kunnen kiezen. De thema’s van de workshops zijn: bouwen, techniek, sport en spel, creatief, natuur en een mix.

De meeste workshops duren een halve dag waardoor het mogelijk is om per dag twee verschillende workshops te kiezen, één in de ochtend en één in de middag. Dat geldt niet voor de workshops en uitjes waar een sterretje bij staat, deze duren de hele dag en zijn niet te combineren met een andere workshop of uitstapje.

Inschrijven gaat via Flexweb
Wanneer jullie gebruik willen maken van het SummerKids programma is vooraf inschrijven verplicht, ook wanneer de kinderen 8 jaar of ouder zijn en ze op de dag zelf een workshop kiezen. Inschrijven gaat via FlexWeb (de digitale KomKids omgeving via de computer of laptop). Klik hier voor een uitleg (PDF). Binnen 5 werkdagen ontvangen jullie een bevestiging van de inschrijving per mail. De gekozen dagen zijn vanaf dan ook zichtbaar in de kalender van FlexWeb. Om alles tot in de puntjes te kunnen voorbereiden ontvangen wij graag jullie aanmelding voor maandag 18 juni 2018.

Ga je mee op kamp?
Als je het moeilijk vindt om een keuze te maken uit de workshops, is meegaan op kamp de uitkomst! In week 1 is het namelijk mogelijk om vier dagen (dinsdag t/m vrijdag) of als je vier te lang vindt, twee dagen (dinsdag en woensdag) door te brengen op Sportpark Willem-Alexander. We slapen in tenten en gaan de hele dag en avond(!) op avontuur. De minimum leeftijd om mee op kamp te gaan is 6 jaar. Er worden afhankelijk van de keuze twee of vier dagen vakantieopvang in rekening gebracht, plus een extra eigen bijdrage van € 10,- extra per dag. Over dit laatste bedrag kan geen Kinderopvangtoeslag worden aangevraagd.

Willen jullie meer weten over het kamp of hebben jullie nog twijfels over deelname aan het kamp? Kom dan naar de informatieavond op woensdag 6 juni 2018. Jullie kunnen dan kennismaken met de medewerkers die mee gaan en zij vertellen hoe het kamp eruit gaat zien. Aanmelden voor deze informatieavond is gewenst en kan door een e-mail te sturen naar: kidsavonturen@komkids.nl

SummerKids vakantiebuslijn
Wij kunnen ons voorstellen dat niet alle ouders in de gelegenheid zijn om hun kinderen naar het Sportpark te brengen. Daar hebben wij een oplossing voor bedacht: de 'SummerKids vakantiebuslijn'.
Deze buslijn rijdt in de ochtend en heeft drie opstaphaltes in Schiedam en Vlaardingen:
- KomKids Informatiewinkel (het hoofdkantoor) in Schiedam Centrum (Gerrit Verboonstraat 15), 
- Kindercentrum Toekomst in Schiedam West (Van Ostadelaan 120),
- IKC 't Palet in Vlaardingen Centrum (Gedempte Biersloot 3).

Tussen 7.00 tot 8.00 uur kunnen kinderen worden gebracht. Zij worden opgevangen totdat het SummerKids-busje hen komt ophalen om naar het Sportpark te gaan. Op het inschrijfformulier kunnen jullie aangeven of jullie gebruik willen maken van deze speciale buslijn en vanaf welke halte je opstapt. Let op! Opgeven voor deze buslijn kan tot maandag 18 juni 2018, daarna is het niet meer mogelijk om een plaats in de bus te reserveren. Mocht het ophalen in de middag vanaf Sportpark Willem-Alexander een probleem zijn, maak dit dan bespreekbaar bij de locatiemanager van je huidige locatie, dan kunnen we met elkaar bekijken of we een passende oplossing kunnen vinden.

Vriendjes en vriendinnetjes
Ben je (nog) geen klant bij KomKids of heb je geen vakantieopvang in je overeenkomst maar wil je zoon/dochter ook meedoen aan SummerKids deze zomervakantie? Dan kun je contact opnemen met onze afdeling Service en Advies: service@komkids.nl. Voor de kosten kun je uiteraard kinderopvangtoeslag aanvragen. Direct inschrijven voor het Zomervakantieopvang 2018 als nieuwe ouder, kan hier.

Overige informatie
Nog vragen? Tip, kijk eerst nog even bij de veelgestelde vragen.