Verkorte Kinderopvang met VVE / Peuterspeelzaal bij KomKids
Binnen de Verkorte Kinderopvang met Voor- en vroegschoolse educatie (VVE), ook wel Peuterspeelzaal genoemd, komen kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar (in Vlaardingen en Rotterdam vanaf 2 jaar) een aantal dagdelen per week spelen, vriendjes maken en zich alvast voorbereiden op de basisschool. Een peuter bezoekt de VKV/Peuterspeelzaal op 2 vaste dagdelen per week (of indien van toepassing op 5 vaste dagdelen) een dagdeel is bijvoorbeeld van 9.00 - 13.00 uur. De VKV/Peuterspeelzaal-locaties zijn geopend in de schoolweken en gesloten tijdens de schoolvakanties.

In de VKV wordt gewerkt met voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Het VVE-programma, waarmee spelenderwijs taal- en ontwikkelingsondersteuning wordt geboden, wordt gebruikt voor alle kinderen. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (het consultatiebureau) geeft aan of een peuter extra ondersteuning nodig heeft. Peuters met een VVE-indicatie bezoeken de VKV op 5 vaste dagdelen per week. 

Wat doet een Pedagogisch Professional binnen de Verkorte Kinderopvang met VVE/Peuterspeelzaal?
Jij daagt kinderen uit om hun grenzen te ontdekken, stimuleert hun ontwikkeling en geeft ze altijd de volle aandacht. Samen met de kinderen ga je uitdagingen aan en betrek je ze actief bij het bedenken van nieuwe idee├źn, ontwerpen en projecten. Daarnaast zorg jij voor een goed contact met onze KomKids-ouders, aangesloten school en partners in de wijk.

In jip-en-janneke-taal
Jij levert een belangrijke bijdrage bij de ontwikkelingen van een peuter, zodat ze straks goed voorbereid en vol zelfvertrouwen naar de basisschool gaan.

Hoe ziet je dag eruit?
Om 8:15 uur begin je met de voorbereidingen van de groep, bij het plannen van de activiteiten houd je rekening met het dagritme van de kinderen. Om 09:00 uur ontvang je de kinderen en ouders, de ouders spelen nog een kwartier mee. Vervolgens starten jullie de dag en neem je de planning met de kinderen door. Zoals iedere dag gaan jullie ook vandaag naar buiten. Na het buiten spelen is het tijd om fruit te eten!

Na het fruiteten wordt er gezamenlijk opgeruimd en kunnen de kinderen spelen. Vandaag staat alles in het thema over ziek zijn. Om 13:00 uur is het alweer tijd om de ochtend door te nemen, te ontspannen tijdens door te zingen en te dansen! En zie daar, de eerste ouders zijn er alweer en het is tijd om elkaar gedag te zeggen. Als iedereen weg is heb je de tijd om de groep weer netjes neer te zetten voor de middag of volgende dag, of werk je kind-gegevens bij in Kijk! ter voorbereiding op een oudergesprek.

Wie ben jij?
- Je bent gek op kinderen.
- Je bent zelfstandig en initiatiefrijk bij het uitvoeren van activiteiten. Je hebt een actieve werkhouding en een grote betrokkenheid bij onze kinderen en ouders. Je bent organisatorisch en communicatief sterk.
- Je hebt een gezonde dosis humor.
- Je bent in het bezit van een diploma (MBO3, MBO4 of HBO) die jou kwalificeert om te werken in de kinderopvang.
- Je bent in het bezit van een VVE certificaat.
- Je kan een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanleveren. 
- Je bent in het bezit van een certificaat Taal 3F. 
- Bij voorkeur bekend met het kindvolgsysteem KIJK!

Wat bieden wij jou?
 - Een dynamische werkplek met zelfstandigheid en veel ruimte voor eigen inbreng.
 - Begeleiding en scholing vanuit de centrale KomKids-organisatie.
 - Volledige OV-reiskostenvergoeding.
 - Een KomKids Familiepas; hiermee krijg je bij verschillende organisaties in de regio leuke kortingen!
 - Jaarlijks een fan-tas-tisch personeelsevent! 
 - Zonnepanelen. 
 - Werkdagen in overleg. 
 - Je salaris is conform de cao Kinderopvang en passend bij je kwaliteiten. 

Check hier de openstaande vacatures.

Word jij onze nieuwe Pedagogisch Professional VKV/Peuterspeelzaal?
Mail dan jouw CV en motivatie naar personeelszaken@komkids.nl of stuur een bericht via WhatsApp naar 06-46541432.
Heb je na het lezen van deze vacature nog vragen? Gewoon vragen! Neem dan contact op met onze Specialisten Tevreden KomKids-helden via 010-4493200. Dan praten we samen over jouw passie en ervaring. Wie weet tot snel... 

Terug naar vacatureoverzicht.