Vanaf het nieuwe schooljaar zijn we op zoek naar een nieuwe collega voor onze Buitenschoolse Opvang (BSO) locatie AlliantieKids in Schiedam. Het is een dubbele functie, want je bent zowel Eerste Pedagogisch Professional BSO voor KomKids als Onderwijsassistent voor Basisschool Avonturijn in Vlaardingen.

Dat betekent dat jouw uren worden verdeeld over twee verschillende functies. Hoe jouw werkweek eruitziet?

  • 12 uur: Onderwijsassistent op dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00-13.00 uur.
  • 12 uur: Eerste Pedagogisch Professional op maandag, dinsdag en donderdag van 14.00-18.00 uur

Samen met het basisonderwijs werken we in deze combinatiefunctie aan het personeelstekort, verminderen we de werkdruk en wordt er actiever bijgedragen aan doorgaande leerlijnen. Word onderdeel van dé structuurverandering die nodig is!

Pedagogisch Professional Combinatiefunctie Primair Onderwijs 
Als Pedagogisch Professional ingezet kunnen worden in het basisonderwijs, dat biedt de nieuwe combinatiefunctie van KomKids in samenwerking met onderwijsorganisatie SIKO. Met aan alle kanten veel voordeel: voor de leerkrachten, de kinderen en natuurlijk jij als Pedagogisch Professional zelf. Want deze combinatiefunctie biedt een ander carrièreperspectief: denk daarbij aan contracturen, maar ook zeker aan persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden. Zo ben je naast Pedagogisch Professional ook Onderwijsassistent waardoor je naast je KomKids-uren meehelpt in de klas.

Wie ben jij?
Vanzelfsprekend iemand die gek is op kinderen, affiniteit heeft met het onderwijs en trots is op het vak. Jij daagt ze uit hun grenzen te ontdekken, stimuleert hun ontwikkeling en je geeft ze altijd de volle aandacht. Samen met de kinderen ga je uitdagingen aan, betrek je ze actief bij het bedenken van nieuwe ideeën, ontwerpen en projecten. Je bent dan ook een organisatorisch wonder en beschikt over didactische kwaliteiten. Dit in combinatie met goed contact met ouders, partners binnen en buiten de school en jouw flexibiliteit maakt je tot de perfecte kandidaat om nog een stapje extra te zetten.

Een sportieve achtergrond voor de BSO is geen must, maar biedt de kinderen zeker wat extra’s.

Een opleiding tot Onderwijsassistent is geen pré. Bij voorkeur heb je wel ervaring. Is dit niet het geval, dan is ambitie om jezelf verder te ontwikkelen en affiniteit met onderwijs wel gewenst.

Lijkt het je leuk om meer uren te werken en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan is deze functie wat voor jou!

Wat doet een Onderwijsassistent?
Elk kind is anders en verdient persoonlijke aandacht. Als Onderwijsassistent begeleid je kinderen zowel in groepjes als één op één. Je ondersteunt de leerkracht, maar hebt ook je eigen taken. De kinderen kunnen met al hun vragen en voor steun bij jou terecht. Je maakt onderdeel uit van een hecht en vast team waarbij jij een belangrijke bijdrage levert. Als Onderwijsassistent verminder je namelijk niet alleen de werkdruk van leerkrachten, maar ben jij dé ondersteunende factor voor kinderen in hun leerproces. Dat betekent simpelweg meer kwaliteit in het onderwijs. Van 12.00 tot 13.00 ga jij met een groep naar buiten (2x een half uur een andere groep) en zorg je ervoor dat de leerkracht even rustig een boterhammetje kan eten.

Succesverhalen
Benieuwd naar hoe andere Pedagogisch Professionals deze stap hebben ervaren? Lees hun verhaal via: https://onderwijs010.nl/beleid/leraren/slimmerorganiseren/

Waar ga je werken?
AlliantieKids is een thema BSO-locatie die geheel in het teken staat van turnen en bewegen. De locatie is gevestigd in het gebouw "De Basis" van Turnvereniging Alliantie. Door onze samenwerking met de turnvereniging kunnen kinderen meedoen met de reguliere turntrainingen tijdens BSO-tijden. De ruimte boven de turnzaal, is helemaal ingericht als BSO-locatie en hier worden ook nog andere activiteiten aangeboden. Dus als kinderen liever willen spelen, lezen of knutselen dan kan dat ook. 

Meer weten over jouw toekomstige locatie? Neem een kijkje bij BSO-locatie AlliantieKids.

Basisschool Avonturijn is een kleurrijke en vrolijke locatie in Vlaardingen. Met de centrale plaats in de wijk Babbersmolen is het automatisch het hart van bruisend leven in de buurt. Een gezellige plek waar kinderen van 2,5 – 12 jaar elke dag van alles kunnen beleven. Zie ook www.avonturijnvlaardingen.nl voor meer informatie over de school. 

Heb je na het lezen van deze vacature nog vragen? Neem dan contact op met Locatiemanager Jacqueline via jacquelineblok@komkids.nl of 06-13969067 of Helma van de Staaij via helmavandeStaaij@komkids.nl / 06-41839253.

Profiel
Benieuwd naar wat wij jou bieden? Bekijk de algemene  vacature Pedagogisch Medewerker BSO voor meer informatie.

Interesse? Laat het weten!
Word jij de nieuwe Eerste Pedagogisch Professional BSO/ Onderwijsassistent? Laat het ons weten, want wij zijn ook nieuwsgierig naar jou! Stuur een e-mail naar personeelszaken@komkids.nl of een bericht via WhatsApp naar 06-46541432. Dan praten we samen over jouw passie en ervaring. Wie weet tot snel...

<- Terug naar het vacatureoverzicht