SummerKids poster vierkantGoed nieuws! SummerKids 2021 komt eraan. Een BSO-zomervakantieprogramma met de vetste avonturen. KomKids organiseert 6 weken lang van 19 juli t/m 27 augustus voor kinderen van 4 t/m 12 jaar de zomervakantieopvang met een speciaal activiteitenprogramma.  
 
In de zomervakantie is de KomKids-vakantieopvang centraal geregeld en komen alle deelnemende kinderen samen op één centrale locatie: Excelsior '20 in Schiedam. Hoewel veel activiteiten hier plaatsvinden is deze locatie ook het start- en eindpunt van alle andere activiteiten. Bijvoorbeeld als je naar Plaswijckpark gaat. 

De komende weken houden we je op de hoogte met toffe updates via Instagram (komkids_kinderopvang), Facebook en de FlexApp, dus houdt deze goed in de gaten. 

Hoe ziet het programma eruit? 
Het SummerKids vakantieprogramma heeft activiteiten voor de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Je schrijft je voor de hele dag in en wordt tussen 7.30 en 9.15 uur verwacht. Het dagprogramma start elke dag om 9:30 uur en eindigt 18:00 uur. Vanaf 16:00 uur kunnen kinderen weer opgehaald worden, met uitzondering van grote uitstapjes zoals naar Plaswijck Park.
  
Bij elke activiteit staat aangegeven voor welke leeftijd deze is geschikt, hoeveel kinderen er per activiteit kunnen deelnemen, er bepaalde vereisten zijn zoals een zwemdiploma of als er een eigen bijdrage wordt gerekend. Net als voorgaande jaren kies je dit jaar 1 activiteit per dag. Alle activiteiten kan je via https://komkids.jibbie.nl bekijken.  

De meeste activiteiten zijn dit ook dit jaar uitermate geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Juist door kinderen van verschillende leeftijden deel te laten nemen aan de activiteiten leren kinderen veel van elkaar. Binnen elke activiteit wordt rekening gehouden met leeftijdsdifferentiatie. Broers en zussen en vrienden en vriendinnen van verschillende leeftijden kunnen zo deelnemen aan dezelfde activiteiten, met elkaar ervaringen opdoen en een geweldige dag beleven.  

Naast de activiteiten die bestemd zijn voor een bredere doelgroep hebben we, binnen het programma, natuurlijk ook goed rekening gehouden met verschillende interessegebieden van kinderen en kunnen kinderen binnen de verschillende activiteiten uitdaging vinden, passend bij de leeftijd, het talent of de ontwikkelingsfase.  

De locatie: Excelsior '20 Schiedam
De hele zomervakantie zijn wij te vinden op een nieuwe locatie, namelijk Excelsior '20 in Schiedam. Makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, de auto of de fiets en Schiedam-Centrum ligt op een steenworp afstand. Alle activiteiten starten en eindigen elke dag op Excelsior ‘20. Kijk voor de navigatie-tip en routebeschrijving bij de veelgestelde vragen.   
  
Een bekend gezicht is altijd fijn, daarom houden we hier net als afgelopen jaren rekening mee. Elke ochtend zijn op de verzamellocatie Excelsior '20 Pedagogisch Medewerkers van alle KomKids-locaties aanwezig om de kinderen op te vangen en gezamenlijk de dag te starten.  

Inschrijven 
Let op! Klik echt op de gele knop FlexKids en voer daarna uw inloggegevens in. Vorig jaar kregen we hier veel vragen over, dus benadrukken we dit nogmaals goed.  
 
Enthousiast? Schrijf je vanaf woensdag 19 mei in via https://komkids.jibbie.nl. Log in met de FlexWeb-gegevens van jouw persoonlijke digitale KomKids-omgeving.  
Goed om te weten: na het inschrijven voor een activiteit is de inschrijving definitief en is deze niet meer te wijzigen. Op de dag zelf kan er niet meer worden geruild. Gelukkig kan je door de manier van inschrijven samen met je ouder(s) precies zien wat elke activiteit inhoudt. Hierdoor voorkom dat je ingeschreven staat voor ‘Helden van de Straat’ terwijl je eigenlijk enthousiaster wordt van ‘It's me Mario’.  

Tips  

  • In het 6 weken durende zomervakantieprogramma worden enkele activiteiten herhaald. De inhoud van deze activiteiten zijn hetzelfde. Ga jij vaker langskomen bij SummerKids, dan is het goed om hier rekening mee te houden tijdens het maken van jouw keuze(s).   
  • Benieuwd naar hoe SummerKids 2020 is verlopen? Check hier het SummerKids-blog! 

Praktische informatie 
Waar moet ik allemaal aan denken voordat ik mijn zoon/dochter naar SummerKids breng? 
In aanloop naar SummerKids ontvangen alle ingeschreven kinderen een nieuwsbrief met praktische informatie en handige tips. 
 
Overige informatie  
Nog vragen? Check onze pagina met veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord daar al tussen.