Wandelen houdt je hersenen gezond

2021 OmmetjeappDe hele dag binnenzitten is voor niemand goed, zeker niet voor kinderen. Elke dag een wandeling maken met het hele gezin is belangrijk voor je lichaam en geestelijke gezondheid. Je krijgt meer energie na het lopen van een Ommetje voor school/werk en het verbetert je creativiteit, heerlijk toch!

Maak de dagelijkse wandeling nog leuker met de Ommetje-app! Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een Ommetje te maken. Klik hier voor meer informatie en om de Ommetje-app te downloaden.

pijltjenaarbeneden Lees hier meer leuke verhalen en weetjes. 

Heel ontspannend: Babymassage

EEN WORKOUT samen met je baby

Blijf samen in beweging, Denise laat zien hoe je dat gezellig en veilig kunt doen.

Jennifer en Francis zijn beide docent babymassage en geven verschillende tips en oefeningen. Ontspannend voor ouder en kind!

De paashaas heeft jullie hulp nodig!

Hoeveel eieren tellen jullie? 

De oplossing: 7 rode, 3 gele, 2 groene, 2 blauwe, 2 roze, 5 oranje in totaal 21 eieren. 

Het verhaal van Amani

Soms verwonderen de kleine gebaren je het meest.
20200325 kaft amani toekomstSinds een week werken we samen met de scholen in een cluster vanwege het coronavirus. Op het Kleurrijk werkt iedere dag een docent samen met een Pedagogisch Medewerker van KomKids om voor de kinderen die naar school gaan, er een fijne dag van te maken. Een dag die in het teken staat van leren en spelen. Op woensdag is er maar 1 leerling op school en in goed overleg hebben de Directrice van het Kleurrijk en de Locatiemanager van Toekomst besloten dat het voor de leerling fijner is om die dag de gehele dag opgevangen te worden bij kindcentrum Toekomst omdat de leerling daar ook de voor en naschoolse opvang heeft op woensdag. Gisteren was de eerste schooldag van deze leerling bij Toekomst. Zowel voor haar als voor de pedagogisch medewerker was het even wennen. Geen school op school maar bij de BSO.

Vanochtend lag er een mooie verrassing op mijn bureau. Amani had samen met Jenny (Pedagogisch Medewerker) een heel mooi verhaal geschreven vol avontuur en een mooie boodschap. Ik wil dit verhaal graag met jullie delen.

Ten eerste omdat ik heel trots ben op Amani dat ze zo’n mooi verhaal heeft geschreven. Tevens vind ik de boodschap, die ik lees in het verhaal, heel passend bij de situatie waar we nu allemaal in verkeren “in noodsituaties kom je soms in een avontuur terecht, maar met positieve instelling, daadkracht en vriendschap kan je alles aan”.

Veel plezier bij het lezen van het verhaal en misschien inspireert het nog meer kinderen om z’n mooi verhaal te schrijven. Dan lees ik die natuurlijk graag. Klik hier of op de afbeelding om het avontuur van Amani te lezen.

Groeten, Desiree Salman
Locatiemanager Kindcentrum Toekomst

 
Babymassage

Een babymassage versterkt de band tussen baby en ouder en niets is fijner dan als baby begrepen worden door je ouders. Het is een ontspannende manier van aandacht geven. Frances vertelt er meer over.