Op dit moment zijn veel culturele plekken (waaronder de bibliotheek) gesloten. Daarom brengen jullie eigen Pedagogisch Medewerkers elke week weer leuke nieuwe tips uit die je samen thuis kan doen. Van voorlezen, tot buitenspeelactiviteiten en echte technische uitdagingen. Klik hier voor alle tips voor thuis.

Check ook het KomKids YouTube-kanaal!

Techniek BSO DOKWRK

Ben je meer een doener? Er zijn diverse toffe filmpjes gemaakt o.a. over hoe je een knikkerbingo, gaatjescamera of een omdehoekijker maakt! Bekijk ze allemaal op het DOKWRK YouTube-kanaal

Doe Tip: Knikkerbaan challenge

Na de KnikkerBingo, de KnikkerDeur gaan we nu een stapje verder: de Knikkerbaan Challenge!
Ideaal als je niet meer weet wat je met je ouders moet doen…!
Daag ze uit om samen met jou een ‘koele’ knikkerbaan te maken. Rol het toiletpapier af,
versnipper het keukenpapier, demonteer de stofzuiger en plak het tegen de muur. 

Kijktips:
Kijk ter inspiratie naar de volgende filmpjes: 

pijltjenaarbeneden De filmpjes van de KnikkerDeur en KnikkerBingo bekijk je hier. 

Lees meer: Techniek BSO DOKWRK

Doen jullie mee?

Maak een stopmotion film

Maak van heel veel foto's een filmpje.

pijltjenaarbeneden Bekijk hier meer activiteiten. 

Lees meer: Doen jullie mee?

Proefjes voor thuis

Maak een tovertekening

pijltjenaarbeneden Bekijk hier meer filmpjes.

Lees meer: Proefjes voor thuis

Wisten jullie dat?

EEN WORKOUT samen met je baby

Blijf samen in beweging, Denise laat zien hoe je dat gezellig en veilig kunt doen.

pijltjenaarbeneden Lees hier meer leuke verhalen en weetjes. 

Lees meer: Wisten jullie dat?

Ook super leuk!

Kijk voor meer inspíratie ook eens op de volgende pagina's:

  • Podiumkids Thuis is hét nieuwe online platform waar alle mooie, spannende, ontroerende, avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen te zien zijn. Gewoon thuis, vanaf je eigen bank! Lekker met het hele gezin een online registratie bekijken van een bijzondere voorstelling. Na aankoop van een voorstelling voor €2,99 kun je deze binnen 48 uur zo vaak bekijken als je wilt. Een ideaal thuisuitje!
  • DoenKids Elke week leuke tips van DoenKids! Er zijn speciale tips voor kinderen in hele dagopvang/peuterspeelzaal en voor de buitenschoolse opvang. Check ook Facebook en Instagram van DoenKids, hier verschijnen elke dag nieuwe tips.
  • Thuisdoeners Elke dag plaatst Monica, student van de Academische Pabo, leuke ideeën voor binnen en buiten.
  • Opgroeien in Vlaardingen Ideëen, tips en informatie voor ouders en kinderen uit Vlaardingen (en daarbuiten).
  • Boekfiets De Boekfiets van Stichting Aanzet kan in de coronatijd niet uitrijden naar locaties om voorleesplezier te brengen aan kinderen en ouders. Daar hebben ze een oplossing voor gevonden! Iedere week verschijnt er een video van de Boekfiets met een leuk bewegingsversje voor alle kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Kinderen en ouders kunnen dit thuis samen oefenen. Zo kunnen jullie lekker bewegen en oefenen met taal. Check het YouTube-kanaal en de Facebook-pagina van Boekfiets voor de filmpjes meer informatie.
  • Jeugdbibliotheek.nl De bibliotheken zijn dicht. Gelukkig kun je ook online een boek vinden dat bij je past. Nog geen lid?  Kinderen kunnen gratis lid worden!
  • Online luisterboeken Extra luisterboeken voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Veel luisterplezier!
  • Sportschool Tim Kool Ondanks dat er door volwassenen minder gesport kan worden op de diverse locaties van Tim Kool, kunnen kinderen tot 14 jaar nog trainen zoals voorheen. Check hier de Facebook-pagina van Tim Kool voor meer info.