Vanaf 16 maart zijn alle scholen en kinderopvangcentra gesloten. Van 16 maart - 6 april biedt KomKids noodopvang aan voor kinderen van ouders uit cruciale beroepsgroepen.

Op dit moment zijn er (bijna) geen kinderen op de KomKids-locaties en zijn veel culturele plekken (waaronder de bibliotheek) gesloten. Omdat we jullie onwijs missen delen we via deze weg regelmatig leuke tips voor thuis. Van voorlezen, tot buitenspeelactiviteiten en echte technische uitdagingen.

Check ook het KomKids YouTube-kanaal!

Het voorleesstation

Zoals jullie weten zijn wij namelijk dol op voorlezen, daarom presenteren wij: voorlezen op afstand! Onze voorlezers worden gefilmd terwijl zij hun lievelingsboeken voorlezen. Het leuke is... deze voorlezers worden nooit moe. Wil je het boekje nog een keer bekijken, klik dan op ‘opnieuw afspelen’. Veel lees- en luister plezier!

Nanne leest voor 'Ik wil ergens anders wonen!"

pijltjenaarbeneden Bekijk hier meer filmpjes. 

Lees meer: Het voorleesstation

Techniek BSO DOKWRK

Ben je meer een doener? Er zijn diverse toffe filmpjes gemaakt o.a. over hoe je een gaatjescamera maakt!

pijltjenaarbeneden

 Bekijk hier meer filmpjes. 

Lees meer: Techniek BSO DOKWRK

Proefjes voor thuis

WAter op zijn kop

Als je een glas met water omkeert, dan valt het water eruit. Je kunt proberen om het water tegen te houden. Wat gebeurt er als je een glas water met een kaart erop omkeert?

pijltjenaarbeneden Bekijk hier meer filmpjes.

Lees meer: Proefjes voor thuis

Doen jullie mee?

Speurtocht in huis

Hoe zet je een speurtocht uit in huis voor je broer/zus of ouders? Sascha geeft tips!

pijltjenaarbeneden Bekijk hier meer filmpjes. 

Lees meer: Doen jullie mee?

Wisten jullie dat?

Het verhaal van Amani

Soms verwonderen de kleine gebaren je het meest.
20200325 kaft amani toekomstSinds een week werken we samen met de scholen in een cluster vanwege het coronavirus. Op het Kleurrijk werkt iedere dag een docent samen met een Pedagogisch Medewerker van KomKids om voor de kinderen die naar school gaan, er een fijne dag van te maken. Een dag die in het teken staat van leren en spelen. Op woensdag is er maar 1 leerling op school en in goed overleg hebben de Directrice van het Kleurrijk en de Locatiemanager van Toekomst besloten dat het voor de leerling fijner is om die dag de gehele dag opgevangen te worden bij kindcentrum Toekomst omdat de leerling daar ook de voor en naschoolse opvang heeft op woensdag. Gisteren was de eerste schooldag van deze leerling bij Toekomst. Zowel voor haar als voor de pedagogisch medewerker was het even wennen. Geen school op school maar bij de BSO.

Vanochtend lag er een mooie verrassing op mijn bureau. Amani had samen met Jenny (Pedagogisch Medewerker) een heel mooi verhaal geschreven vol avontuur en een mooie boodschap. Ik wil dit verhaal graag met jullie delen.

pijltjenaarbeneden Lees hier het hele verhaal. 

Lees meer: Wisten jullie dat?

Ook super leuk!

Kijk voor meer inspíratie ook eens op de volgende pagina's:

  • DoenKids Elke week leuke tips van DoenKids! Er zijn speciale tips voor kinderen in hele dagopvang/peuterspeelzaal en voor de buitenschoolse opvang. Check ook Facebook en Instagram van DoenKids, hier verschijnen elke dag nieuwe tips.
  • Thuisdoeners Elke dag plaatst Monica, student van de Academische Pabo, leuke ideeën voor binnen en buiten.
  • Opgroeien in Vlaardingen Ideëen, tips en informatie voor ouders en kinderen uit Vlaardingen (en daarbuiten).
  • Jeugdbibliotheek.nl De bibliotheken zijn dicht. Gelukkig kun je ook online een boek vinden dat bij je past. Nog geen lid?  Kinderen kunnen gratis lid worden!
  • Online luitsterboeken Extra luisterboeken voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Veel luisterplezier!