Op dit moment zijn veel culturele plekken (waaronder de bibliotheek) gesloten. Daarom brengen jullie eigen Pedagogisch Medewerkers elke week weer leuke nieuwe tips uit die je samen thuis kan doen. Van voorlezen, tot buitenspeelactiviteiten en echte technische uitdagingen. Klik hier voor alle tips voor thuis.

Check ook het KomKids YouTube-kanaal!

Doen jullie mee?

We gaan op boekenjacht

210112 prentenboekenbingoMaandag 20 januari zijn de Nationale Voorleesdagen begonnen! De pedagogisch medewerkers zijn druk bezig geweest met het bedenken van activiteiten voor de kinderen in de noodopvang en voor de kinderen thuis. Helaas moeten we veel van jullie missen, en kunnen er ook geen gastlezers langskomen op locatie, maar daar hebben ze elders in het land een alternatieve actie op bedacht: Kennen jullie de Berenjacht nog van de vorige lockdown? Hier is een toffe Boekenjacht van gemaakt!

Zet een boek voor het raam
Het idee is dat kinderen in de wijk met een boekenbingokaart (zie afbeelding) boeken kunnen spotten en afstrepen van hun bingokaart. Maar... daarvoor zijn natuurlijk wel veel boeken, goed zichtbaar voor het raam, voor nodig. Jullie doen toch ook mee? Zet thuis uiterlijk a.s. vrijdag 22 januari kinderboeken met één van de genoemde afbeeldingen goed zichtbaar voor het raam.

Ga mee op jacht!
De boekenjacht start op maandag 25 januari! Ga tussen je schoolwerk door samen met je vader/moeder en broer/zus een frisse neus halen in de wijk en doe meteen mee met de bingo. Ook met de kinderen van de noodopvang gaan we op jacht, wie weet lopen we dan nog langs jullie huis 😉.

Bingo!
Daarnaast is er ook een leuke winactie op het Instagram account van KomKids Advies. Is jouw bingokaart vol? Maak een fotocollage van de juiste boeken die je bent tegen gekomen en stuur deze in een DM naar www.instagram.com/komkids_advies of tag @komkids_advies in jouw stories. Natuurlijk mag je het ook per mail sturen naar pedagogischkenniscentrum@komkids.nl laat je er dan wel bij weten of wij het mogen delen op onze social media kanalen?

Succes met de boekenjacht en veel leesplezier!

pijltjenaarbeneden Bekijk hier meer activiteiten. 

Lees meer: Doen jullie mee?

Wisten jullie dat?

Wandelen houdt je hersenen gezond

2021 OmmetjeappDe hele dag binnenzitten is voor niemand goed, zeker niet voor kinderen. Elke dag een wandeling maken met het hele gezin is belangrijk voor je lichaam en geestelijke gezondheid. Je krijgt meer energie na het lopen van een Ommetje voor school/werk en het verbetert je creativiteit, heerlijk toch!

Maak de dagelijkse wandeling nog leuker met de Ommetje-app! Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een Ommetje te maken. Klik hier voor meer informatie en om de Ommetje-app te downloaden.

pijltjenaarbeneden Lees hier meer leuke verhalen en weetjes. 

Lees meer: Wisten jullie dat?

Techniek BSO DOKWRK

Ben je meer een doener? Er zijn diverse toffe filmpjes gemaakt o.a. over hoe je een knikkerbingo, gaatjescamera of een omdehoekijker maakt! Bekijk ze allemaal op het DOKWRK YouTube-kanaal

Doe Tip: Knikkerbaan challenge

Na de KnikkerBingo, de KnikkerDeur gaan we nu een stapje verder: de Knikkerbaan Challenge!
Ideaal als je niet meer weet wat je met je ouders moet doen…!
Daag ze uit om samen met jou een ‘koele’ knikkerbaan te maken. Rol het toiletpapier af,
versnipper het keukenpapier, demonteer de stofzuiger en plak het tegen de muur. 

Kijktips:
Kijk ter inspiratie naar de volgende filmpjes: 

pijltjenaarbeneden De filmpjes van de KnikkerDeur en KnikkerBingo bekijk je hier. 

Lees meer: Techniek BSO DOKWRK

Proefjes voor thuis

Maak een tovertekening

pijltjenaarbeneden Bekijk hier meer filmpjes.

Lees meer: Proefjes voor thuis

Ook super leuk!

Kijk voor meer inspíratie ook eens op de volgende pagina's:

  • Podiumkids Thuis is hét nieuwe online platform waar alle mooie, spannende, ontroerende, avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen te zien zijn. Gewoon thuis, vanaf je eigen bank! Lekker met het hele gezin een online registratie bekijken van een bijzondere voorstelling. Na aankoop van een voorstelling voor €2,99 kun je deze binnen 48 uur zo vaak bekijken als je wilt. Een ideaal thuisuitje!
  • DoenKids Elke week leuke tips van DoenKids! Er zijn speciale tips voor kinderen in hele dagopvang/peuterspeelzaal en voor de buitenschoolse opvang. Check ook Facebook en Instagram van DoenKids, hier verschijnen elke dag nieuwe tips.
  • Thuisdoeners Elke dag plaatst Monica, student van de Academische Pabo, leuke ideeën voor binnen en buiten.
  • Opgroeien in Vlaardingen Ideëen, tips en informatie voor ouders en kinderen uit Vlaardingen (en daarbuiten).
  • Boekfiets De Boekfiets van Stichting Aanzet kan in de coronatijd niet uitrijden naar locaties om voorleesplezier te brengen aan kinderen en ouders. Daar hebben ze een oplossing voor gevonden! Iedere week verschijnt er een video van de Boekfiets met een leuk bewegingsversje voor alle kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Kinderen en ouders kunnen dit thuis samen oefenen. Zo kunnen jullie lekker bewegen en oefenen met taal. Check het YouTube-kanaal en de Facebook-pagina van Boekfiets voor de filmpjes meer informatie.
  • Jeugdbibliotheek.nl De bibliotheken zijn dicht. Gelukkig kun je ook online een boek vinden dat bij je past. Nog geen lid?  Kinderen kunnen gratis lid worden!
  • Online luisterboeken Extra luisterboeken voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Veel luisterplezier!
  • Sportschool Tim Kool Ondanks dat er door volwassenen minder gesport kan worden op de diverse locaties van Tim Kool, kunnen kinderen tot 14 jaar nog trainen zoals voorheen. Check hier de Facebook-pagina van Tim Kool voor meer info.