Programma herfstvakantie Toekomst - ZiezoKids & De Wieken I 25 t/m 28 oktober 2022
202209 herfstvakantie
De zomervakantie is nog maar net voorbij en de herfstvakantie staat al weer voor de deur. De herfstvakantie opvang vindt plaats bij Kindcentrum Toekomst. Klik hier voor complete programma.

Opgeven kan vanaf nu via de digitale ouderomgeving. Meld u aan voor de week van 26 september dan is er sowieso een plekje voor uw zoon of dochter. Aanmelden na de week van 26 september, gaat via ziezokids@komkids.nl en is dan op basis van beschikbaarheid. Dit i.v.m. de personele bezetting. Mocht u vragen hebben over het programma dan kunt u altijd terecht bij de Pedagogisch Professionals van de groep of bij Annewil en Claudia.

Wij hebben er zin in! We hopen jullie ook.

Programma meivakantie Toekomst - ZiezoKids & De Wieken I 25 april t/m 6 mei 2022

202204 oranjebovenDe voorjaarsvakantie is nog maar net voorbij, maar de meivakantie staat  al weer voor de deur. De meivakantie opvang vindt plaats bij Kindcentrum Toekomst. Beijk hier ons complete programma

Let op: op woensdag 27 april is het Koningsdag, dan is Toekomst gesloten en is er geen mogelijkheid tot opvang. Opgeven kan tot 28 maart via de digitale ouderomgeving.  Wij hebben er zin in! We hopen jullie ook.

Groetjes,
het BSO-team van Toekomst, ZiezoKids en De Wieken

Programma voorjaarsvakantie Toekomst - ZiezoKids & De Wieken I 8 februari t/m 04 maart 2022
202101 proefjesIn de voorjaarsvakantie komen alle kinderen samen bij Kindcentrum Toekomst. We hebben elke dag een andere activiteiten gepland aan de hand van verschillende thema's, bekijk hier ons complete programma. Aanmelden kan tot 31 januari via de digitale ouderomgeving.

Groetjes,
het BSO-team van Toekomst, ZiezoKids en De Wieken

Programma Kerstvakantie I Toekomst - ZiezoKids & De Wieken I 27 december 2021 t/m 7 januari 2022
202112 winterHet thema van deze vakantie, is hoe kan het ook anders: winter met een kerst-tintje.
Bekijk hier ons complete programma.

De vakantieopvang vindt plaats bij Kindcentrum Toekomst, van Ostadelaan 120. Aanmelden kan tot maandag 15 november 2021 via de digitale ouderomgeving. Plaatsing zal na 15 november op basis van beschikbaarheid zijn, geef uw kind(eren) dus snel op dan is er gegarandeerd plek.

Herfstvakantie 2021 Toekomst - ZiezoKids & De Wieken - 18 t/m 22 oktober 2021
202109 herfstHet is alweer bijna herfstvakantie en daarin gaan we aan de slag met het thema: Herfst!

Bekijk hier ons programma. Aanmelden kan t/m zondag 12 september via de digitale omgeving. Hierin kan je uw kind(eren) aan en af melden of een ruildag aanvragen.

Goed om te weten: de vakantieopvang zal in de herfstvakantie plaatsvinden bij ZiezoKids in de Montessorischool aan de Anthonie Muysstraat 2.

Groetjes,
het BSO-team van Toekomst, ZiezoKids en De Wieken

Programma meivakantie BSO Toekomst - ZiezoKids & De Wieken - 26 april t/m 7 mei 2021
20210316 weefkunstWe gaan ervan uit dat de vakantieopvang bij ZiezoKids (Anthonie Muijsstraat 2) plaats gaat vinden, mochten de coronamaatregelen anders bepalen, dan zal de opvang bij Toekomst plaatsvinden.

Er is elke dag een ander thema, bekijk hier ons complete programma van week 1week 2.

Groetjes,
het BSO-team van Toekomst, ZiezoKids en De Wieken

9-2-'21: Update voorjaarsvakantie BSO

Met de winterse taferelen van afgelopen dagen komt de voorjaarsvakantie (20-28 februari) snel dichterbij. Aangezien de Buitenschoolse Opvang (BSO) voorlopig nog gesloten is, betekent dit dat de vakantieopvang er ook anders uit gaat zien dan gebruikelijk. Wat dit voor u betekent leest u hier.

Programma voorjaarsvakantie Toekomst - ZiezoKids & De Wieken  22 t/m 26 februari 2021

Hoewel de noodopvang ten minste tot 7 februari duurt, zijn wij alweer volop bezig met het opstellen van het vakantieprogramma voor de voorjaarsvakantie. Gewoon omdat we positief blijven en vooral hopen dat dan alle kinderen weer gezellig gebruik kunnen maken van de opvang.

202101 proefjesWel is ervoor gekozen om de inschrijvingen voor de voorjaarsvakantie uit te stellen tot na dinsdag 2 februari, omdat we dan verwachten een beter beeld te hebben van de situatie na 8 februari. U hoeft zich dus op dit moment nog niet in te schrijven. U ontvangt hier binnenkort meer informatie over. 

We hebben elke dag een ander thema, bekijk hier ons complete programma.

Goed om te weten: de opvanglocatie tijdens de voorjaarsvakantie is Toekomst, ongeacht of het nog noodopvang of reguliere vakantieopvang is.

Kerstvakantieprogramma BSO Toekomst - ZiezoKids en De Wieken 21 december t/m 1 januari
2020 hands gloves holding snowballWe gaan chillen, sporten en knutselen en het thema zal zijn Kerst en sneeuw! Klik hier voor het complete programma.

Goed om te weten: we starten en eindigen bij ZiezoKids. ZiezoKids is gevestigd in de Montessori-school aan de Anthonie Muijsstraat 2 te Schiedam.

Groetjes,
het BSO-team van Toekomst, ZiezoKids en De Wieken


Thema Herfst VKV Toekomst - oktober 2020
Roos en Monique lezen de peuters graag voor. Tijdens het thema 'herfst' is Karel in de herfst favouriet!

Herfstvakantieprogramma BSO Toekomst - ZiezoKids en De Wieken 19 oktober t/m 23 oktober 2020
Kids in a rain coats. Children in a park. We gaan de natuur in, sporten en zorgen voor veel gezelligheid. Het kan zo gek niet deze vakantie of we hebben er een leuke activiteit voor gemaakt! Klik hier voor het complete programma. Goed om te weten: we starten en eindigen bij Toekomst.

Groetjes,
het BSO-team van Toekomst, ZiezoKids en De Wieken


Feest!
202010 jubileumIeder jaar mogen we wel een collega in het zonnetje zetten omdat zij een x aantal jaar in dienst is. Dit jaar waren dat maar liefst 6 collega’s in de wijk west. Normaal gesproken vieren we dit gezellig met het gehele team en gaan we uit eten met elkaar. Natuurlijk kan dat in deze bijzondere tijden helaas niet, maar we hebben het ook niet zomaar voorbij laten gaan.

Begin oktober was het zover. In de ochtend hebben we Roos en Monique van de VKV Toekomst in het zonnetje mogen zetten. Beiden zijn 20 jaar in dienst bij KomKids. De groep was mooi versierd en in de loop van de ochtend werden ze verrast door een aantal kinderen met een bloementje en een mooi cadeau. De kinderen vonden het geweldig om de juf in het zonnetje te zetten en samen met de juffen een feestje te vieren.

In de middag zijn Claudia en Desiree beiden 10 jaar in dienst, Brenda 35 jaar in dienst en Sandra 40 jaar in dienst in het zonnetje gezet. Er was een verrassingsfeestje op de groepen van BSO de Wieken en ZiezoKids voor hen georganiseerd met de kinderen. Het was een gezellige middag met lekkere tussendoortjes en leuke spelletjes! Natuurlijk allemaal corona proef. Ook zij werden verrast met een bloementje en een cadeautje. De kinderen konden niet wachten om het te geven en hielpen ook graag met het uitpakken 😊

Groetjes van alle medewerkers van kindcentrum Toekomst - april 2020
Hopelijk tot snel!

Ondertussen op de BSO - 25 maart
Soms verwonderen de kleine gebaren je het meest.
20200325 kaft amani toekomstSinds een week werken we samen met de scholen in een cluster vanwege het coronavirus. Op het Kleurrijk werkt iedere dag een docent samen met een Pedagogisch Medewerker van KomKids om voor de kinderen die naar school gaan, er een fijne dag van te maken. Een dag die in het teken staat van leren en spelen. Op woensdag is er maar 1 leerling op school en in goed overleg hebben de Directrice van het Kleurrijk en de Locatiemanager van Toekomst besloten dat het voor de leerling fijner is om die dag de gehele dag opgevangen te worden bij kindcentrum Toekomst omdat de leerling daar ook de voor en naschoolse opvang heeft op woensdag. Gisteren was de eerste schooldag van deze leerling bij Toekomst. Zowel voor haar als voor de pedagogisch medewerker was het even wennen. Geen school op school maar bij de BSO.

Vanochtend lag er een mooie verrassing op mijn bureau. Amani had samen met Jenny (Pedagogisch Medewerker) een heel mooi verhaal geschreven vol avontuur en een mooie boodschap. Ik wil dit verhaal graag met jullie delen. Ten eerste omdat ik heel trots ben op Amani dat ze zo’n mooi verhaal heeft geschreven. Tevens vind ik de boodschap, die ik lees in het verhaal, heel passend bij de situatie waar we nu allemaal in verkeren “in noodsituaties kom je soms in een avontuur terecht, maar met positieve instelling, daadkracht en vriendschap kan je alles aan”.

Veel plezier bij het lezen van het verhaal en misschien inspireert het nog meer kinderen om z’n mooi verhaal te schrijven. Dan lees ik die natuurlijk graag. Klik hier of op de afbeelding om het avontuur van Amani te lezen.

Groeten, Desiree Salman
Locatiemanager Kindcentrum Toekomst

BSO meivakantie 2020
2020 KoningsdagVoor de meivakantie van 27 april t/m 8 mei hebben wij een super leuk programma samengesteld, klik hier!

Let op, er is een nieuwe manier om kinderen aan te melden!

Aanmelden voor deze vakantie kan via de digitale KomKids-omgeving (zowel via de app als via de website). Ga naar het kopje 'opvang', vervolgens naar de maand 'april' en ziet daar oranje gekleurd de dagen in de vakantie die nog te bevestigen zijn. Op deze manier kunt u uw kind(eren) aanmelden of afmelden. In verband met de personele bezetting kan u tot 1 maand van tevoren aanmelden.

Nationale Voorleesdagen 2020
202001 Moppereend afbeeldingVan woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. De doelstelling van deze campagne is, ‘Het stimuleren van het voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen’. De doelgroep zijn ouders van en professionals die werken met baby’s, dreumesen, peuters en kleuters (kinderen van 6 mnd tot 6jr). De medewerkers van de hele dagopvang hebben voor deze periode een super leuk programma samengesteld, lees verder.

Programma BSO voorjaarsvakantie 2020
2020 meisjespringtNieuwsgierig naar wat wij gaan doen van 24 t/m 28 februari? Klik hier voor het complete programma.

Let op, er is een nieuwe manier om kinderen aan te melden!
Aanmelden voor deze vakantie kan via de digitale KomKids-omgeving (zowel via de app als via de website). Ga naar het kopje 'opvang', vervolgens naar de maand 'februari' en ziet daar oranje gekleurd de dagen in de vakantie die nog te bevestigen zijn. Op deze manier kunt u uw kind(eren) aanmelden of afmelden. In verband met de personele bezetting kan u tot 1 maand van tevoren aanmelden.

Activiteitenkalender kc Toekomst 2020
2020 jaarplanning2020
Wanneer zijn wij vrij? Wanneer zijn de turnwedstrijden, wat doen we bijvoorbeeld tijdens de Nationale Voorleesweken en Modderdag? Check regelmatig onze jaarplanning en kom niet voor verrassingen te staan

Dag 2019, welkom 2020!
Winter Village Schiedam LogoWe sluiten de BSO's van De Wieken, Toekomst en ZiezoKids dit jaar feestelijk en sportief af en beginnen het nieuwe jaar met leuke nieuwe uitdagingen! Bekijk hier wat wij allemaal gaan doen in de kerstvakantie van 23 december t/m 3 januari.
VKV Toekomst (peuterspeelzaal) - december 2019
201912 vkvtoekomst gymmenIedere vrijdagochtend mogen de peuters van VKV Toekomst gebruik maken van het speellokaal van onze samenwerkingspartner OBS het Kleurrijk. Op onze activiteitenplanning staat dan ook: Gymmen. Op vrijdagochtend zijn vaak alle peuters vrolijk want oh wat een feest vinden we dat. Het begint al in de hal van KC Toekomst, de PM'ers zingen alle peuters aan de slinger en zo gaan we in een vrolijke optocht naar de buren.

Nadat we gestart zijn op een mat en ons goedemorgenlied hebben gezongen gaan we bewegen. Vaak beginnen we met een bewegingsspel om op te warmen om hierna gebruik te maken van de verschillende materialen. De ene keer wordt er geklommen en geklauterd en de andere keer rollen we met ballen of spelen we met de hoepels. Tijdens het gymmen staat spelplezier (persoonlijke ontwikkeling) en motorisch ontwikkelen voorop. 

Na ongeveer 45 minuten hebben we er allemaal rode wangen van gekregen en lopen we zingend en wat vermoeid weer aan de slinger terug naar KC Toekomst. Wat een fijne start van de dag!

Gevraagd: betrokken ouders die mee willen helpen Toekomst nog leuker te maken! 
201911 oproepocWe zijn nog steeds op zoek naar nieuwe leden voor de oudercommissie. We hechten een groot belang aan de medezeggenschap van onze ouders en een goede en open samenwerking met onze ouders.

Oudercommissielid, wat is dat nu eigenlijk?
Als lid van de oudercommissie wordt je meegenomen in de organisatie achter de opvang van de kinderen. Welke ideeën zijn er en welke ideeën heb jij. Hoe denken ouders en medewerkers over Toekomst; het analyseren van de exit interviews en het bespreken van aandachtspunten. Kijken naar de veiligheid van het centrum aan de hand van de Risico inventarisatie veiligheid en gezondheid. Dat zijn zo maar een aantal onderwerpen die de revue passeren in de vergaderingen. 

Er zijn, op jaarbasis, 4 of 5 vergaderingen van de oudercommissie. Daarnaast is het leuk als de oudercommissie leden aanwezig zijn bij verschillende activiteiten die georganiseerd worden en/ of helpen in de voorbereiding.

We hebben uw hulp en input nodig om verder te groeien met Toekomst! Spreek u dit aan, loop dan eens langs bij Desiree, locatiemanager kindcentrum Toekomst, zij kan u meer informatie geven over de oudercommissie en eventuele vragen beantwoorden. Het lijkt ons leuk u te zien bij de volgende vergadering.

Wist je dat je als ouder in de oudercommissie 1 gratis opvang dag per jaar (extra opvangdag) krijgt voor je kind(eren)? Als dank dat je zitting neemt in de oudercommissie?

Groetjes, Sharona en Muserref.
OC Toekomst

Nieuws van de groep: kijkje in de keuken van de BSO - november 2019
Deze keer een kijkje in de keuken van de BSO. Regelmatig krijg ik de vraag van ouders dat ze niet goed weten wat de kinderen bij de BSO doen en dat het zo druk is als de kinderen opgehaald worden. 

Iedere dag halen we de kinderen aan het einde van de schooldag uit school. Wist je dat we vaste verzamelplekken hebben in de gang van de school? De kinderen komen zich zelf melden bij de pedagogisch medewerkers (de oudste kinderen) of we halen de kinderen uit de klas (de jongste kinderen t/m groep 3). De kinderen worden aangemeld bij de pedagogisch medewerker, die de kinderen afvinkt op de lijst. De kinderen onder de acht jaar krijgen een hesje aan. Als we alle kinderen hebben, gaan we naar Toekomst lopen. Dit betekent dat als er een kind afwezig is, maar dat niet bij ons gemeld is, we naar de juf of meester lopen om te vragen of ze weten waar het kind is. Als we compleet zijn dan gaan we naar Toekomst. Lees verder.

Winterfeest - vrijdag 8 november 2019
Speciaal voor de kinderen van kindcentrum De Wieken - Toekomst en ZiezoKids.

201911 winterfeest poster

Het programma voor de herfstvakantie is bekend!
201909 laarzenbladerenMet de heerlijke zomervakantie nog vers in ons geheugen kijken we nu al vooruit naar de herfstvakantie van 21 t/m 25 oktober '19. In deze vakantie voegen de locaties Toekomst, ZiezoKids en De Wieken samen. De locaties zullen starten en eindigen op hun eigen locatie (met uitzondering van De Wieken, zij starten en eindigen bij ZiezoKids). Klik hier voor het complete programma. Inschrijven voor deze vakantie kan bij de pedagogisch medewerkers van de eigen locatie.

Voor de kinderen van ZiezoKids/de Wieken is het mogelijk om te kiezen voor locatie BSO De Volkstuin (Schiedam – West). Ook hier kunnen de kinderen gebracht en gehaald worden. Alle twee de locaties organiseren andere activiteiten. 


Alle peuters kunnen blijven spelen en leren bij KomKids!
De standaard openingstijd van de VKV is 4 uur per dag. Vanaf 1 juli ‘19 is het op deze locatie ook mogelijk om 5,5 uur per dag af te nemen. Deze uitbreiding is voor peuters zonder indicatie van wie ouders werk en zorg combineren. Deze groep ouders kan gebruik maken van kinderopvangtoeslag. De VKV-locatie is 4 dagen in de week (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag), 40 weken per jaar geopend, dus er hoeft niet betaald te worden voor dagen in de schoolvakanties. Toch opvang nodig in de schoolvakanties? Dan kan er uitgeweken worden naar de hele dagopvang. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Service & Advies 010-4493200.

Programma voorjaarsvakantie BSO 25-2 t/m 1-3 2019

2019 SpringenSpringen, klauteren en klimmen, in de vakantie gaan we leuke activiteiten doen.
Bekijk hier ons complete programma.

Programma kerstvakantie BSO 2018/2019
Kerstballen, kerstbomen, schaatsen, sneeuw? Klik hier voor het complete vakantieprogramma.