Omdat er waarschijnlijk meer ouders zijn met dezelfde vragen, hebben wij de veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden op een rijtje gezet .

Hoe kan ik mijn zoon/dochter inschrijven?
Om activiteiten voor SummerKids, hét BSO-zomervakantieprogramma van KomKids, uit te kiezen maken we gebruik van het ouderportaal. Klik hier voor de werkwijze.

Zijn er kosten verbonden aan deelname SummerKids?
Ja, er zijn kosten aan verbonden. Een bestaande KomKids-ouders kan gebruik maken van SummerKids door dit in het vakantiepakket af te nemen. U kunt ook losse dagen afnemen en als u nog geen KomKids-ouders bent, dan kunt u dat nog altijd worden. Neem hiervoor telefonisch contact op met de afdeling Service & Advies via 010 – 4493200 of per mail: service@komkids.nl.

Ik wil meerdere kinderen inschrijven voor SummerKids, moet ik elk kind apart inschrijven?
Ja, elk kind moet apart worden ingeschreven. Het voordeel van het ouderportaal is dat de ouder- en kindgegevens al bekend zijn en je alleen de keuzes voor de activiteiten hoeft door te geven.

Tot wanneer kan ik mijn kinderen inschrijven voor SummerKids?
Om alles tot in de puntjes te kunnen voorbereiden ontvangen wij graag jullie aanmelding vóór vrijdag 9 juni 2023. Dus wees er op tijd bij en schrijf je in voor jouw favoriete activiteiten

Wat moet ik doen op de dag zelf als mijn zoon/dochter toch niet kan komen?
Wanneer jullie zoon/dochter toch niet kan komen, om welke reden dan ook, geef dit op de betreffende dag a.u.b. vóór 9.00 uur telefonisch aan ons door via het speciale SummerKids telefoonnummer: 06-46001218*. Een berichtje sturen naar dit nummer via sms of WhatsApp kan kan ook, vermeld dan in het bericht: de reden, voor- en achternaam + geboortedatum van jullie zoon/dochter. De kosten van deze dag worden wel in rekening gebracht. 
*Dit is nu het telefoonnummer van onze locatie ZiezoKids, dus gebruik dit nummer pas vanaf maandag 10 juli.  

Kan er op de dag zelf nog geruild worden van activiteit?
Nee, dit is niet mogelijk. Na het inschrijven voor een activiteit is de inschrijving definitief en is deze niet meer te wijzigingen. Op de dag zelf kan er niet meer worden geruild.

Hoe streng worden de leeftijdscategorieën en voorwaarden gehanteerd? 
Tijdens de vakantie willen wij helemaal niet streng zijn, maar aan een aantal activiteiten en uitstapjes zitten bepaalde voorwaarden. Hier zijn verschillende redenen voor, dit kan zijn i.v.m. veiligheid of voorschriften vanuit de betrokken organisaties/bedrijven. Bij elke activiteit staat aangegeven voor welke leeftijdscategorie deze is geschikt of als er eventuele voorwaarden aan verbonden zijn.

Ik heb opvang vanaf 7.00 uur nodig, is dat mogelijk?
De standaard openingstijd tijdens de vakantieopvang is van 7.30 tot 18.00 uur. Wanneer jullie opvang nodig hebben vanaf 7.00 uur, is het mogelijk om een half uur extra vakantieopvang in te kopen. Het is ook mogelijk om extra verlengde opvang af te nemen tot 19.00 uur. Dit kan bij de inschrijving worden aangegeven.

Wat is het adres van Excelsior '20?
Sportpark Thurlede 
Parkweg 415 
3121 KK Schiedam 

Op dit complex zit ook een Cricket Club, zij hebben nummer 417. Vergissen zal niet snel gebeuren want u ziet vanzelf de KomKids-vlaggen wapperen.
  

Auto en of fiets
De nieuwe locatie is makkelijk te bereiken. Komt u met de auto? Voer het bovenstaande adres in. U vindt vanzelf aan uw rechterhand de gratis parkeerplaats. Komt u met de fiets? Dan heeft u verschillende aanrijmogelijkheden, dus kies de leukste route uit!

Openbaar Vervoer
202107 routebus excelsiorKomt u naar SummerKids met het Openbaar Vervoer, dan kunt u tram 21 of tram 24 nemen. U stapt uit bij de tramhalte ‘Parkweg’ en volgt de route zoals hiernaast is afgebeeld. Het is dan nog een kleine 10 minuutjes lopen naar de locatie, Excelsior’20.

Op metrolijn C is de 'Parkweg' het dichtstbijzijnde metrostation. Deze ligt net iets verder weg dan de tramhalte 'Parkweg' en is 15 minuten lopen.

Vanaf Schiedam Centrum loopt u in zo'n 20 minuten naar de SummerKids-locatie. Metrolijn C of bus 38 stopt bij het station.Welke Pedagogisch Professionals zijn er aanwezig? 

We proberen om bij de start van de dag zoveel mogelijk Pedagogisch Professionals van verschillende locaties aanwezig te laten zijn. Het is fijn om een bekend gezicht te zien en op deze manier kan er ook een goede overdracht plaatsvinden. Alle Pedagogisch Professionals hebben een herkenbaar KomKids-shirt aan, zodat direct zichtbaar is wie je aan kan spreken.  

Gaat een activiteit altijd door? 
Alle activiteiten en uitstapjes gaan door*, ook al werkt het weer niet mee of is het aantal inschrijvingen niet zo groot. Mocht een activiteit afhankelijk zijn van bepaalde omstandigheden dan wordt dit specifiek aangegeven. 

Waar blijven de vergeten/gevonden voorwerpen? 
Elke dag blijven er een aantal voorwerpen achter op het terrein van SummerKids. Nu is het altijd handig om reservekleding te hebben, maar het is fijner als de eigenaar het zelf kan dragen! Mist u iets? Kom dan snel naar de ontvangst-tent van SummerKids om het op te halen. Zodra SummerKids voorbij is bewaren we de voorwerpen nog 1 week en daarna worden ze geschonken aan een goed doel. 

Mogen vriendje/vriendinnetjes, broers/zussen die niet ingeschreven staan bij KomKids ook meedoen?  
Dat kan! Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn van harte welkom. Neem voor meer informatie, mogelijkheden en kosten betreft SummerKids contact op met onze afdeling Service & Advies via 010 – 4493200 of per mail: service@komkids.nl 

Waar moet ik allemaal aan denken voordat ik mijn zoon/dochter naar SummerKids breng? 
In aanloop naar SummerKids ontvangen alle ingeschreven kinderen een nieuwsbrief met praktische informatie en handige tips. 

Wij hopen hiermee een groot aantal vragen te hebben beantwoord. Mocht jullie vraag er toch niet tussen zitten, stel deze dan gerust aan de Pedagogisch Medewerkers op de groep, zij helpen jullie graag verder. 

Terug