Omdat er waarschijnlijk meer ouders zijn met dezelfde vragen, hebben wij de veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden op een rijtje gezet .

Hoe kan ik mijn zoon/dochter inschrijven?
Net als vorig jaar schrijft iedereen zich in via Jibbie. Hoe dat ook alweer gaat? Let op! Klik echt op de gele knop FlexKids en voer daarna uw inloggegevens in. Vorig jaar kregen we hier veel vragen over, dus benadrukken we dit nogmaals goed.    
 Klik op de volgende link https://komkids.jibbie.nl en log in met uw inloggegevens van FlexWeb, jullie digitale KomKids omgeving. Klik hier voor een uitleg (PDF). Wij adviseren om in te schrijven via een computer/laptop/tablet. 

Ik wil meerdere kinderen inschrijven voor SummerKids, moet ik elk kind apart inschrijven?
Ja, elk kind moet apart worden ingeschreven. Het voordeel van Jibbie is dat de ouder- en kindgegevens al bekend zijn en je alleen de keuzes voor de activiteiten hoeft door te geven.

Ik ben mijn gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten voor FlexWeb. Wat moet ik doen? 
Het wachtwoord aanpassen kan via de inlog van FlexWeb-Mijn KomKids omgeving, klik hier voor de volledige uitleg.

Tot wanneer kan ik mijn kinderen inschrijven voor SummerKids?
Om alles tot in de puntjes te kunnen voorbereiden ontvangen wij graag jullie aanmelding voor vrijdag 18 juni 2021. Daarna kunnen er eventuele extra kosten in rekening gebracht worden dus wees er op tijd bij en schrijf je in voor jouw favoriete activiteiten

Wat moet ik doen op de dag zelf als mijn zoon/dochter toch niet kan komen?
Wanneer jullie zoon/dochter toch niet kan komen, om welke reden dan ook, geef dit op de betreffende dag a.u.b. vóór 9.00 uur telefonisch aan ons door via het speciale SummerKids telefoonnummer: 06-46001218*. Een berichtje sturen naar dit nummer via sms of WhatsApp kan kan ook, vermeld dan in het bericht: de reden, voor- en achternaam + geboortedatum van jullie zoon/dochter. De kosten van deze dag worden wel in rekening gebracht. 
*Dit is nu het telefoonnummer van onze locatie ZiezoKids, dus gebruik dit nummer pas vanaf maandag 19 juli.  

Kan er op de dag zelf nog geruild worden van activiteit?
Nee, dit is niet mogelijk. Na het inschrijven voor een activiteit is de inschrijving definitief en is deze niet meer te wijzigingen. Op de dag zelf kan er niet meer worden geruild.

Hoe streng worden de leeftijdscategorieën en voorwaarden gehanteerd? 
Tijdens de vakantie willen wij helemaal niet streng zijn, maar aan een aantal activiteiten en uitstapjes zitten bepaalde voorwaarden. Hier zijn verschillende redenen voor, dit kan zijn i.v.m. veiligheid of voorschriften vanuit de betrokken organisaties/bedrijven. Bij elke activiteit staat aangegeven voor welke leeftijdscategorie deze is geschikt of als er eventuele voorwaarden aan verbonden zijn.

Ik heb opvang vanaf 7.00 uur nodig, is dat mogelijk?
De standaard openingstijd tijdens de vakantieopvang is van 7.30 tot 18.00 uur. Wanneer jullie opvang nodig hebben vanaf 7.00 uur, is het mogelijk om een half uur extra vakantieopvang in te kopen. Het is ook mogelijk om extra verlengde opvang af te nemen tot 19.00 uur. Dit kan bij de inschrijving worden aangegeven.

Wat is het adres van Excelsior '20?
Sportpark Thurlede 
Parkweg 415 
3121 KK Schiedam 

Op dit complex zit ook een Cricket Club, zij hebben nummer 417. Vergissen zal niet snel gebeuren want u ziet vanzelf de KomKids-vlaggen wapperen.
  

Auto en of fiets
De nieuwe locatie is makkelijk te bereiken. Komt u met de auto? Voer het bovenstaande adres in. U vindt vanzelf aan uw rechterhand de gratis parkeerplaats. Komt u met de fiets? Dan heeft u verschillende aanrijmogelijkheden, dus kies de leukste route uit!

Openbaar Vervoer
202107 routebus excelsiorKomt u naar SummerKids met het Openbaar Vervoer, dan kunt u tram 21 of tram 24 nemen. U stapt uit bij de tramhalte ‘Parkweg’ en volgt de route zoals hiernaast is afgebeeld. Het is dan nog een kleine 10 minuutjes lopen naar de locatie, Excelsior’20.

Op metrolijn C is de 'Parkweg' het dichtstbijzijnde metrostation. Deze ligt net iets verder weg dan de tramhalte 'Parkweg' en is 15 minuten lopen.

Vanaf Schiedam Centrum loopt u in zo'n 20 minuten naar de SummerKids-locatie. Metrolijn C of bus 38 stopt bij het station.Welke Pedagogisch Medewerkers zijn er aanwezig? 

We proberen om bij de start van de dag zoveel mogelijk Pedagogisch Medewerkers van verschillende locaties aanwezig te laten zijn. Het is fijn om een bekend gezicht te zien en op deze manier kan er ook een goede overdracht plaatsvinden. Alle Pedagogisch Medewerkers hebben een herkenbaar KomKids-shirt aan, zodat direct zichtbaar is wie je aan kan spreken.  

Gaat een activiteit altijd door? 
Alle activiteiten en uitstapjes gaan door*, ook al werkt het weer niet mee of is het aantal inschrijvingen niet zo groot. Mocht een activiteit afhankelijk zijn van bepaalde omstandigheden dan wordt dit specifiek aangegeven. 

*Zoals jullie zullen begrijpen gaat SummerKids alleen door onder voorbehoud dat de coronamaatregelen ons daarin niet belemmeren. Dit geldt ook voor de uitstapjes zoals naar Plaswijckpark, wanneer dit niet door kan gaan zal hier een alternatieve activiteit voor worden bedacht. Uiteraard krijgt u hier dan van tevoren bericht over en kunt u nog terugkomen op de keuze die gemaakt is.    

Waar blijven de vergeten/gevonden voorwerpen? 
Elke dag blijven er een aantal voorwerpen achter op het terrein van SummerKids. Nu is het altijd handig om reservekleding te hebben, maar het is fijner als de eigenaar het zelf kan dragen! We zetten alle vergeten voorwerpen in het online foto-album of via berichten in de online KomKids-omgeving (FlexWeb). Is bekends gezien? Kom dan snel naar de ontvangst-tent van SummerKids om het op te halen. Zodra SummerKids voorbij is bewaren we de voorwerpen nog 1 week en daarna worden ze geschonken aan een goed doel. 

Mogen vriendje/vriendinnetjes, broers/zussen die niet ingeschreven staan bij KomKids ook meedoen?  
Dat kan! Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn van harte welkom. Neem voor meer informatie, mogelijkheden en kosten betreft SummerKids contact op met onze afdeling Service & Advies via 010 – 4493200 of per mail: service@komkids.nl 

Waar moet ik allemaal aan denken voordat ik mijn zoon/dochter naar SummerKids breng? 
In aanloop naar SummerKids ontvangen alle ingeschreven kinderen een nieuwsbrief met praktische informatie en handige tips. 

Wij hopen hiermee een groot aantal vragen te hebben beantwoord. Mocht jullie vraag er toch niet tussen zitten, stel deze dan gerust aan de Pedagogisch Medewerkers op de groep, zij helpen jullie graag verder. 

Terug